ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

10 λόγοι που τα Χριστούγεννα είναι χάλια

Γιατί υπάρχει και αυτή η περίπτωση...
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
10 λόγοι που τα Χριστούγεννα είναι χάλια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν έχει ο καθένας την ίδια όρεξη για τις γιορτές ούτε θέλει τα ίδια πράγματα. Και αν γύρω σου όλοι γιορτάζουν κι εσύ νιώθεις πως καταπιέζεσαι, you are not alone!

1. Έχεις άγχος για τα δώρα

Θα βγεις στην αγορά, θα ξοδέψεις για όλους εκτός από σένα, εν τέλει οι μισοί δεν θα μείνουν ικανοποιημένοι από τα δώρα τους και εσύ θα νιώσεις βλάκας.

2. Ξεμένεις από χρήματα

Αφού αγόρασες δώρα για όλους, αφού βγήκες με όσους έλειπαν στο εξωτερικό και γύρισαν για τις γιορτές, αφού ξόδεψες σε ηλιθιότητες και έπειτα σε κεράσματα για κρασιά, γλυκά και ό,τι άλλο προβλέπεται, πριν καν αλλάξει η χρονιά ο λογαριασμός σου δείχνει 0.

3. Τρως μέχρι σκασμού και παχαίνεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα πας στη θεία, θα φας, θα πας στους γονείς σου θα φας, θα κεραστείς ένα σωρό μελομακάρονα, θα δοκιμάσεις ό,τι σου προσφέρουν στη δουλειά, θα φας σε σπίτια, σε καλέσματα, σε δείπνα, και μέσα σε 15 μέρες το τζιν δεν θα κλείνει.

4. Αναγκάζεσαι να συναντήσεις θείους και θείες που δεν συμπαθείς

Και να πεις πως δεν έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου πως ποτέ ξανά δεν θα μπεις σε αυτή τη διαδικασία, πώς την πάτησες έτσι και είσαι δίπλα στη θεία Σούλα που σε πρήζει να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά, να τελειώσεις τη σχολή, να βρεις δουλειά, να αδυνατίσεις και άλλα.

5. Πρέπει να στολίσεις και έπειτα να ξεστολίσεις

Το ξεστόλισμα αποτελεί, σύμφωνα με έρευνες την επιστροφή στην πραγματικότητα, και φέρνει μελαγχολία. Επίσης είναι τρομερά χρονοβόρο και βαρετό.

6. Η κίνηση στο δρόμο είναι αφόρητη τις μέρες των γιορτών

Μία ώρα στο δρόμο για να πας από τη μία γωνία στην άλλη - καις βενζίνη και εγκεφαλικά κύτταρα!

7. Δεν βρίσκεις ποτέ μαγαζί να κάτσεις με την παρέα σου

Όταν πρέπει να οργανώσετε την έξοδό σας μετά την αλλαγή του χρόνου επικρατεί το χάος, ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Από την άλλη, αν το αφήσετε στην τύχη, πιθανό να γυρίσετε όλα τα μαγαζιά και να μη βρείτε πουθενά. 

8. Νιώθεις υποχρεωμένος να βγεις και να διασκεδάσεις

Ίσως αυτό που ενοχλεί τους περισσότερους. Σε πολλές ψυχολογίες, η χαρά που φέρνουν οι γιορτές, φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.

9. Δεν ησυχάζεις καθόλου γιατί καταλήγεις να πηγαίνεις από επίσκεψη σε επίσκεψη

Να μην δεις τη φίλη σου τη Μαρία που ήρθε από τις Βρυξέλλες; Να μην πας στο τραπέζωμα της θείας σου ή να αποφύγεις τη συνάντηση παλιών συμμαθητών;

10. Δεν προλαβαίνεις να ξεκουραστείς και μέχρι να το πάρεις χαμπάρι είσαι πάλι στο γραφείο

Aπό επίσκεψη σε επίσκεψη, τραπεζώματα, ψώνια και νυχτερινές εξόδους, δεν το κατάλαβες όμως ήρθε η μέρα που πρέπει να γυρίσεις στη δουλειά. Ακόμη κι αν είσαι πιο κουρασμένος από πριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
17 / position1: 217 / position2: 938
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb