ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η επιστήμη εξηγεί γιατί κολλάς με τον τύπο που δεν απαντάει στα μηνύματα σου

Ήρθε η ώρα να μάθεις τον πραγματικό λόγο που τρελαίνεσαι
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η επιστήμη εξηγεί γιατί κολλάς με τον τύπο που δεν απαντάει στα μηνύματα σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που θεωρούν ότι ο έpωτας που αξίζει πρέπει να είναι δύσκολος και να σε ταλαιπωρήσει μέχρι να εξελιχθεί σε μια όμορφη σχέση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δυστυχώς αυτή διaστροφική τάση είναι αρκετά συχνή ανάμεσα στους σeξουαλικά ενεργούς ενήλικες αυτού του πλανήτη.

Η ιστορία είναι γνωστή, γνωρίζεστε, βγαίνετε ένα ή λίγα παραπάνω ραντεβού και περνάτε πολύ ωραία, μέχρι που το άλλο άτομο εξαφανίζεται και τότε σε κυριεύουν οι παρανοϊκές σκέψεις. Τι και αν υπάρχουν και άλλα πρόσωπα στο προσκήνιο, εσύ δεν ενδιαφέρεσαι μόνο για τον αποστάτη της καρδιάς σου.

Το βασικό ερώτημα σε αυτό το γεγονός λοιπόν, είναι ξεκάθαρα ένα: Για ποιο λόγο κολλάς με ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για εσένα και μάλιστα δεν κάνουν καν τον κόπο από ευγένεια έστω, να απαντήσουν στις κλήσεις και τα μηνύματα σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη ψυχολόγο και ειδική σε θέματα σχέσεων Jennifer Taitz, η παραπάνω συμπεριφορά, είναι πέρα για πέρα φυσιολογική και η εξήγηση της βρίσκεται στο... Σκωτσέζικο ντους! Αυτό που θέλει να πει η ίδια είναι ότι ενώ εσύ έχεις συνηθίσει ο άλλος να δείχνει το ενδιαφέρον του για εσένα, ξαφνικά το κόβει και εξαφανίζεται, με αποτέλεσμα να ταράξει τη ψυχολογία σου, η οποία προκειμένου να επανέλθει στα κανονικά της επίπεδα πρέπει να βρει πρώτα τη λύση αυτού του προβλήματος. Ο τρόπος λοιπόν που θα το λύσεις, είναι το να καταφέρεις να κερδίσεις ξανά το ενδιαφέρον του, οπότε θα οδηγηθείς στο να τον πάρεις τηλέφωνο ή να του στείλεις μηνύματα και εν τέλη να φτάσεις στο σημείο να πάθεις εμμονή.

Όπως λέει η Taitz, ο λόγος που συνηθίζεις να ασχολείσαι με άτομα που δεν ανταποκρίνονται είναι επειδή το συναίσθημα αυτής της κατάστασης, όπως και τον χρόνο της, τον έχεις δημιουργήσει εσύ, ενώ επιπλέον, επειδή ακριβώς δε γνωρίζεις καλά τον άλλον, πιθανότατα να έχεις πλάσει στη φαντασία σου μια ιδανική εικόνα για εκείνον, που μπορεί τελικά να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Πάντως, το θέμα είναι πως όσο κρατάει ένα τέτοιο κυνηγητό, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η εμμονή σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε μια παρόμοια κατάσταση, μόλις δεις τον άλλον να απομακρύνεται, είναι να στείλεις ένα διερευνητικό μήνυμα, χωρίς επιθετικό ύφος και να προσπαθήσεις να καταλάβεις γιατί άλλαξε γνώμη. Να ξέρεις πως όσο πιο γρήγορα το λύσεις μέσα σου, τόσο το καλύτερο για σένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 319 / position2: 882
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb