ENTERTAINMENT

5 ταινίες με αναπάντεχες ανατροπές

Προσοχή, το κείμενο περιέχει spoilers!
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
5 ταινίες με αναπάντεχες ανατροπές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν μια ταινία καταφέρει να σε σηκώσει όρθιο ή σε κάνει να ουρλιάξεις, ανεξαρτήτως αν βρίσκεσαι στο σπίτι σου ή στο σινεμά, τότε μπορεί να λέγεται καλή ταινία. Οι ανατροπές στην πλοκή χτίζονται σταδιακά. Οι περισσότερες έχουν κάποιες ατέλειες και μερικοί ίσως φανταστούν την εξέλιξή τους. Υπάρχουν όμως άλλες που είναι τόσο απίθανες, αλλά συγχρόνως τόσο πραγματικές, που σε αφήνουν στήλη άλατος, να προσπαθείς να μαντέψεις πως και που.

Θυμηθήκαμε πέντε ταινίες που οι ανατροπές τους μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Αν και όλες παλαιότερες, αν δεν τις έχετε δει μην διαβάσετε παρακάτω.


Star Wars Episode V – The Empire Strikes Back

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Luke Skywalker είναι έτοιμος να γίνει Jedi, όταν μαθαίνει ότι ο εχθρός του, ο Darth Vader είναι στην πραγματικότητα ο πατέρας του. Και να μην ξεχνάμε σε ολόκληρο το franchise των έξι πρώτων ταινιών, πως η ιστορία έρχεται πάνω κάτω όταν μαθαίνουμε το παρελθόν του Darth Vader, δηλαδή του Anakin Skywalker, που γίνεται Jedi αλλά τελικά χάνει τον δρόμο του.

Fight Club

Μα τι ανατροπή! Ίσως είναι η πιο καλοδουλεμένη ανατροπή που έχουμε δει. Ο Edward Norton υποδύεται έναν τύπο που έχει βαρεθεί την ζωή του, την καθημερινότητά του και την δουλειά του και βρίσκει διέξοδο σε ένα κλειστό club ανθρώπων που πλακώνονται στο ξύλο για να βρουν ξανά το χαμένο τους ενδιαφέρον για την ζωή αλλά και να κερδίσουν πάλι τον ανδρισμό τους. Αρχηγός αυτού του «Fight Club» είναι ο Brad Pitt, ή Tyler Durden στην ταινία. Κι εκεί που νομίζεις ότι κάπου αλλού πηγαίνει η ταινία, σε κάποια στιγμή αποκαλύπτεται πως ο αυτοί οι δυο είναι το ίδιο πρόσωπο. Τι ταινία!

Jacob’s Ladder

Η αριστουργηματική ταινία Adrian Lyne δεν σε αφήνει σε κανένα σημείο να καταλάβεις ποια είναι τα όνειρα και ποια η πραγματικότητα. Ένας βετεράνος του Βιετνάμ που θρηνεί τον χαμό του παιδιού του, προσπαθεί να ανακαλύψει την αληθινή του ζωή και το παρελθόν του, προσπαθώντας να καταλάβει τι είναι πραγματικότητα και τι όχι. Και προσπαθώντας εμείς να ανακαλύψουμε τι ισχύει, δεν μπορέσαμε να προβλέψουμε ότι ο πρωταγωνιστής είναι ετοιμοθάνατος στο κρεβάτι και κάνει φλασμπακ στην ζωή του.

The Sixth Sense

Όσο κι αν χλευάστηκε από πολλούς αργότερα, σε ταινίες παρωδίες αλλά και γενικότερα, το 1999, η ταινία «The Sixth sense» ήταν μια αποκάλυψη, μια τεράστια ανατροπή, που συνέβαλε και στην εμπορική της επιτυχία. Ο ψυχολόγος που υποδύεται ο Bruce Willis αποκτά μια ιδιαίτερη σχέση με ένα προβληματικό αγόρι, που λέει πως βλέπει νεκρούς. Όποιος πει ότι περίμενε πως ο ψυχολόγος ήταν κι αυτός νεκρός, ή είναι διάνοια ή λέει ψέματα.

Oldboy

Αυτό το αριστούργημα του κορεατικού σινεμά, που πρόσφατα έγινε και remake στις ΗΠΑ, μπορεί να είναι λίγο «άρρωστο», αλλά συγχρόνως εμβαθύνει τόσο πολύ στην ψυχολογία του ανθρώπου, που και μπροστά μας να ήταν η ανατροπή, εμείς δεν θα την βλέπαμε. Ένας άντρας είναι φυλακισμένος για 15 χρόνια και δεν ξέρει το γιατί. Όταν απελευθερώνεται θα γνωρίσει μια νέα ορφανή κοπέλα και θα αναπτύξουν μια έλξη. Όταν κάνουν σeξ όμως, θα αποκαλυφθεί πως όλο αυτό ήταν σκηνοθετημένο, πως πρόκειται για μια άρρωστη ιστορία εκδίκησης και πως η κοπέλα, είναι κόρη του...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
10 / position1: 440 / position2: 765
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb