ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πεις σε μια φίλη που παλεύει με τα κιλά της

Θέλει να έχεις και λίγη ενσυναίσθηση
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πεις σε μια φίλη που παλεύει με τα κιλά της
Φωτογραφία από Israyosoy S.

Η υποστήριξη μιας φίλης που ξέρεις πως προσπαθεί να χάσει (ή να βάλει) βάρος της απαιτεί ευαισθησία και κατανόηση. Εδώ είναι πέντε πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να πείτε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίθετα, εστιάστε στο να είστε υποστηρικτικες, μη επικριτικες και ενθαρρυντικες. Επιβεβαιώστε την αξία τους, ακούστε τους και προσφερθείτε να τους υποστηρίξετε με όποιον τρόπο χρειάζονται.

«Eχεις δοκιμάσει την τάδε δίαιτα/άσκηση;»

Η πρόταση μιας συγκεκριμένης δίαιτας ή αγωγής άσκησης μπορεί να αποδειχθεί αλαζονική και απορριπτική για τις προσπάθειές τους. Πιθανότατα γνωρίζουν διάφορες επιλογές και μπορεί ήδη να δοκιμάζουν διαφορετικές προσεγγίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα ήσουν τόσο όμορφη αν έχανες βάρος/αν έβαζες μερικά κιλά»

Αυτό σημαίνει ότι η τρέχουσα εμφάνισή τους δεν είναι ελκυστική και συνδέει την αξία τους με το βάρος τους, κάτι που μπορεί να βλάψει και να βλάψει την αυτοεκτίμησή τους.

«Μακάρι να είχα την αυτοπεποίθησή σου»

Αν και φαίνεται κάπως θετική, αυτή η δήλωση μπορεί να σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουν αυτοπεποίθηση λόγω του βάρους τους, κάτι που μπορεί να είναι αποθαρρυντικό και ακυρωτικό.

«Είσαι σίγουρη ότι πρέπει να το φας αυτό;» ή «Φάε να βάλεις κανά κιλό»

Η αστυνόμευση των διατροφικών τους επιλογών μπορεί να είναι απίστευτα επιθετική και μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα ντροπής γύρω από το φαγητό, το οποίο μπορεί να επιδεινώσει τυχόν διαταραχές που έχουμε.

«Δεν είσαι χοντρή, είσαι όμορφη» 

Αυτή η φράση υποδηλώνει ότι το να εχεις παραπανίσια κιλά και το να είσαι όμορφος αλληλοαποκλείονται. Είναι πιο υποστηρικτικό να επιβεβαιώσετε την ομορφιά τους χωρίς να αναφέρετε καθόλου το βάρος τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 253 / position2: 646
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb