ΜΑΛΛΙΑ

Σώσε τα μαλλιά σου από την ψαλίδα με 4 κινήσεις

H συνέπεια είναι το κλειδί
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Σώσε τα μαλλιά σου από την ψαλίδα με 4 κινήσεις
Φωτογραφία από Jonaorle

Οι σπασμένες άκρες είναι ο όλεθρος της ύπαρξης κάθε φαν των μακριών μαλλιών. Αυτοί οι ενοχλητικοί μικροί ένοχοι όχι μόνο κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται θαμπά και απεριποίητα, αλλά μπορούν επίσης να εμποδίσουν τους στόχους ανάπτυξης των μαλλιών σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευτυχώς, με λίγη προσοχή, αυτά τα τιπς θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τις σπασμένες άκρες και να διατηρήσετε υπέροχα μαλλιά.

Κούρεμα ανά 6 εβδομάδες
Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποτρέψετε το σχίσιμο των άκρων είναι να κάνετε τακτικά κουρέματα. Αν και μπορεί να φαίνεται αδιανόητο να κόβετε τα μαλλιά σας όταν προσπαθείτε να τα μεγαλώσετε, το τακτικό κούρεμα είναι απαραίτητο για τη διατήρηση υγιών άκρων. Στοχεύστε να κόβετε τα μαλλιά σας κάθε 6-8 εβδομάδες!

Be gentle

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και τη φθορά, γι' αυτό αποφύγετε να τα βουρτσίζετε ή να τα χτενίζετε έντονα. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε μια χτένα με φαρδιά δόντια ή μια βούρτσα που ξεμπερδεύει για να αφαιρέσετε απαλά τους κόμπους και τα μπερδέματα. 

Η υγρασία είναι το κλειδί

Τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα στην ψαλίδα, επομένως είναι απαραίτητο να διατηρείτε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα. Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό σαμπουάν και μαλακτικό που είναι κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας και σκεφτείτε να ενσωματώσετε μια εβδομαδιαία θεραπεία βαθιάς περιποίησης ή μάσκα μαλλιών στη ρουτίνα σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φυσικά έλαια όπως λάδι καρύδας, λάδι argan ή λάδι jojoba για να θρέψετε και να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας από τη ρίζα μέχρι τις άκρες.

Προσοχή στη θερμοκρασία

Τα θερμικά εργαλεία styling όπως τα σίδερα για μπούκλες και τα πιστολάκια μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στα μαλλιά σας, οδηγώντας σε σχισμένες άκρες και σπάσιμο. Όποτε είναι δυνατόν, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τη χρήση εργαλείων styling ή χρησιμοποιήστε τα σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εργαλείο styling με θερμότητα, εφαρμόστε ένα θερμοπροστατευτικό σπρέι ή ορό για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τη φθορά.

Πλεξούδα αγάπη μου

Επιλέξτε χτενίσματα που κρατούν τις άκρες σας μαζεμένες και ελαχιστοποιούν την έκθεση σε περιβαλλοντικές ζημιές. Οι πλεξούδες, οι κότσοι και οι αλογοουρές είναι εξαιρετικές επιλογές για να προστατεύσετε τις άκρες σας και να μην τρίβονται με ρούχα και άλλες επιφάνειες.

Θυμηθείτε, η συνέπεια είναι το κλειδί, γι' αυτό ακολουθήστε μια τακτική ρουτίνα περιποίησης μαλλιών και τα μαλλιά σας θα σας ευχαριστήσουν για αυτό μακροπρόθεσμα. Μπορείτε πάντα να πάρετε και μερικές βιταμίνες για τα μαλλιά έτσι ώστε να ξεκινήσετε τη δουλειά από... μέσα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
10 / position1: 132 / position2: 549
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb