SKIN CARE

Μαύροι κύκλοι: Eίναι αυτό το συστατικό που θα τους εξαφανίσει;

Ποιο συστατικό στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας θα βοηθήσει με τους μαύρους κύκλους;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Μαύροι κύκλοι: Eίναι αυτό το συστατικό που θα τους εξαφανίσει;
Φωτογραφία από Anna Shvets

Η περιποίηση της επιδερμίδας κατά της γήρανσης μπορεί να φαίνεται αρκετά τρομακτική στις μέρες μας, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις και την ποικιλία των συστατικών που διατίθενται με απίστευτη (και αυξανόμενη) προσβασιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ρετινόλη, για παράδειγμα, ήταν ένα από εκείνα τα συστατικά που ήταν αδύνατο να τα βρεις στα χέρια σου χωρίς ιατρική συνταγή, ενώ τώρα μπορείς να μπεις σε οποιοδήποτε κατάστημα περιποίησης δέρματος και να επιλέξεις από εκατοντάδες διαφορετικά προϊόντα ρετινοειδών!

Τι επιπτώσεις έχει η ρετινόλη στην περιοχή κάτω από τα μάτια;

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί σχετικά με αυτό το συστατικό είναι ότι όταν οι άνθρωποι μιλούν για ρετινόλη, αναφέρονται συνήθως σε έναν τύπο ένωσης που περιλαμβάνει όλα τα ρετινοειδή και όχι ειδικά τη ρετινόλη.

Οι άνθρωποι συχνά απλοποιούν αυτήν την ποικιλία ισχυρών ρητινοειδών, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρότερης μορφής του που χρειάζεται συνταγή δερματολόγου, την τρετινοΐνη, ονομάζοντας κάθε ρετινοειδές "ρετινόλη".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να είμαστε σωστοί βέβαια, η ρετινόλη είναι η ισχυρότερη συγκέντρωση της ένωσης που μπορείτε να πάρετε.

Άλλες πιο αδύναμες εκδοχές του περιλαμβάνουν την προ-ρετινόλη και τη ρετιναλδεΰδη. Όλα τα ρετινοειδή έχουν ως αποτέλεσμα να προκαλούν ταχύτερο κυτταρικό κύκλο και στη συνέχεια να προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου για να μειώσουν τα σημάδια γήρανσης και την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

Επομένως, η ρετινόλη, ή μια πιο ήπια παραλλαγή της, θα διεισδύει εξίσου καλά όταν διαμορφώνεται σε μια πιο βαριά και συμπυκνωμένη κρέμα ματιών.

Αυτό έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, όπως ταχύτερα αποτελέσματα και υψηλότερες πιθανότητες ερεθισμού που προκαλείται από το συστατικό.

«Είναι σημαντικό να αναζητήσετε μια κρέμα ματιών με ρετινόλη που περιέχει επίσης ενυδατικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, ceramides και νιασιναμίδη για να θρέφει επίσης το δέρμα και να ελαχιστοποιεί τον ερεθισμό», εξηγεί στο Glamour η πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος Marisa Garshick, MD.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
7 / position1: 312 / position2: 839
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb