ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι πετυχαίνεις στη ζωή σου ακόμα κι αν δεν το αισθάνεσαι

Σίγουρα θα έχεις κάποιο από αυτά
Γράφει η MATINA KONTOY
Τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι πετυχαίνεις στη ζωή σου ακόμα κι αν δεν το αισθάνεσαι
Φωτ. αρχείου / pexels

Όλοι έχουμε αισθανθεί το αίσθημα της αποτυχίας. Απογοητευόμαστε από κάποιον, ή από μία κατάσταση ή από κάτι που δεν πήγε όπως το περιμέναμε. Αυτό το συναίσθημα όμως, αν δε δούμε σύντομα τα πράγματα από μία διαφορετική οπτική γωνία, μπορεί να μας ρίξει πολύ και να μας κάνει να εστιάζουμε μόνο στην αποτυχία, χωρίς να βλέπουμε και τα καλά που μπορεί να μας συμβαίνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε βουτηγμένοι στην αποτυχία. Όλοι μας άλλωστε έχουμε πολλές πτυχές της ζωής μας που να πηγαίνουν πολύ καλά, αλλά η στενοχώρια της αποτυχίας να μη μας επιτρέπει να τα δούμε καθαρά. Ποια μπορεί να είναι αυτά;

 

Οι σχέσεις σου δεν είναι όσο δραματικές ήταν κάποτε

Το δράμα δε σημαίνει ωριμότητα. Όσο μεγαλώνουμε πρέπει να αποκτούμε εμπειρία και ωριμότητα. Οι σχέσεις μας στο παρελθόν μπορεί να ήταν ιδιαιτέρως δραματικές αλλά αν πλέον είναι πιο ώριμες και σοβαρές σημαίνει ότι υπάρχει τεράστια πρόοδος τόσο στον χαρακτήρα όσο και τις επιλογές μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Δε φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια αλλά και να την προσφέρεις σε όποιον τη χρειάζεται

Το να ζητάμε βοήθεια δε δείχνει αδυναμία. Δείχνει δύναμη. Η απομόνωση και η αποξένωση δε βοηθάει σε τίποτα έναν άνθρωπο. Ίσα ίσα οι άνθρωποι σε ομάδες καταφέρνουν περισσότερα. Ουσιαστικά στην εποχή μας, το να ζητάμε βοήθεια δείχνει ωριμότητα.

 

Έχεις υψηλότερα standards

Αν δεν ανέχεστε την κακή συμπεριφορά πια από όπου κι αν προέρχεται και αν περιμένετε περισσότερα και από τον εαυτό σας, έχετε πετύχει καλύτερη ποιότητα επιλογών και ζωής. Η επίγνωση της προσωπικής ευθύνης αλλά και η απόδοση ευθυνών σε όποιον φταίει για κάτι είναι ο δρόμος για να ξεφύγετε από τους ανθρώπους που σας «ρουφάνε την ενέργεια», ή αλλιώς τα ενεργειακά βαμπίρ που μας εμποδίζουν να ζούμε ευχάριστα.

 

Διώχνεις ό,τι δε σε κάνει να αισθάνεσαι καλά

Μπορεί να δείχνει εγωιστικό ή ακόμα και ναρκισσιστικό αλλά δεν είναι. Το να αγαπάει κανείς τον εαυτό του και να σέβεται τον χρόνο του διαθέτοντας τον σε πράγματα που τον βοηθούν να εξελίσσεται ή να χαλαρώνει, είναι επιτυχία! Κανείς δεν αξίζει να πέφτει ψυχολογικά και να βρίσκεται συνέχεια στην αρχή της προσπάθειας εξαιτίας άλλων!

 

Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις υπερηφάνεια για τον εαυτό σου

Το ιδανικό είναι να εκτιμάμε τον εαυτό μας πάντα. Αλλά ακόμα κι αν δε συμβαίνει αυτό σε τέτοιο βαθμό, αν έστω έχει ξεκινήσει να συμβαίνει για κάποιες στιγμές, τότε να ξέρεις ότι έχεις πετύχει κάτι πολύ δύσκολο!

 

Οι αποτυχημένες προσπάθειες είναι διδακτικές

Κανένας δεν καταφέρνει 100% επιτυχία σε ό,τι κάνει. Δεν είναι καν ρεαλιστικό να περιμένουμε ότι τα πάντα θα είναι όπως τα θέλουμε. Η ζωή έχει και νίκες και ήττες. Για να έχουμε προσωπική ανάπτυξη πρέπει να βλέπουμε τις αποτυχίες μας σαν γνώση για κάτι καλύτερο.

 

Έχεις γύρω σου ανθρώπους που θα έκαναν τα πάντα για σένα

Αν έχεις δίπλα σου τους ανθρώπους που θα σε στηρίξουν στα δύσκολα και ξέρεις να αναγνωρίζεις ποιοι είναι, τότε έχεις πετύχει. Το να διακρίνουμε τους αερολόγους από τους πραγματικούς φίλους και συνεργάτες είναι μία ικανότητα που δεν είναι εύκολο να την αποκτήσουμε, αλλά κρατάει για πάντα.

 

Δεν παραπονιέσαι συνέχεια

Δεν παραπονιέσαι πλέον όσο παλιά γιατί δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις. Με εξαίρεση κάποια πολύ άσχημη εμπειρία, οτιδήποτε ζούμε στην καθημερινότητα μας, μπορεί να είναι βαρετό και πεζό. Όμως οι επιτυχημένοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό και περνάνε τον χρόνο τους χωρίς να παραπονιούνται και να γκρινιάζουν συνεχώς ευχαριστημένοι.

 

Μπορείς να χαρείς με την επιτυχία των άλλων

Η θετική ενέργεια πηγάζει και από τη χαρά που μπορούμε να νιώσουμε με τη χαρά των συνανθρώπων μας.

 

Έχεις ενσυναίσθηση

Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να αισθανθεί τον συνάνθρωπο του, είναι vεκρός μέσα του. Η ενσυναίσθηση είναι μία ικανότητα πολύ σημαντική όχι μόνο για την κοινωνία αλλά και για την καριέρα μας και τις προσωπικές μας σχέσεις. Η αγάπη και η κατανόηση είναι βασικά στοιχεία του χαρακτήρα πολλών πετυχημένων ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
20 / position1: 242 / position2: 616
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb