ΥΓΕΙΑ

Μια νέα έρευνα έδειξε κάτι πολύ σοβαρό για τις γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Είναι ίσως πιο σοβαρό από όσο νομίζουμε

Μια νέα έρευνα έδειξε κάτι πολύ σοβαρό για τις γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών
Unsplash

Οι γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) έχουν οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να επιχειρήσουν αυτοκτονία από τις γυναίκες χωρίς την κοινή ορμονική πάθηση, σύμφωνα με μια νέα συγκλονιστική μελέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
View this post on Instagram

A post shared by Hannah Gabriel (@ladygabe)

Υπολογίζεται ότι 5 εκατομμύρια έως 6 εκατομμύρια Αμερικανίδες έχουν PCOS, το οποίο επηρεάζει περίπου το 8% έως 13% των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία. Πολλοί δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν τη διαταραχή μέχρι να προσπαθήσουν ανεπιτυχώς να μείνουν έγκυος.

Το PCOS μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα και την εμφάνιση μιας γυναίκας – η ανάπτυξη ακμής, η υπερβολική τριχοφυΐα, η παχυσαρκία και η ακανόνιστη περίοδος μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής της.Το PCOS μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα και την εμφάνιση μιας γυναίκας – η ανάπτυξη ακμής, η υπερβολική τριχοφυΐα, η παχυσαρκία και η ακανόνιστη περίοδος μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής της.

Τώρα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στο Annals of Internal Medicine διαπίστωσε ότι οι πάσχοντες από PCOS αντιμετωπίζουν 8,47 φορές αυξημένο κίνδυνο απόπειρας αυτοκτονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, οι νέες με την ανίατη, αλλά θεραπεύσιμη πάθηση έχουν 5,38 φορές αυξημένο κίνδυνο.

«Αυτό υποδηλώνει τη σημασία της τακτικής παρακολούθησης της ψυχικής υγείας και του κινδύνου αυτοκτονίας σε άτομα που έχουν διαγνωστεί με PCOS», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Ερευνητές από το Γενικό Νοσοκομείο Veterans της Ταϊπέι στην Ταϊβάν ανέλυσαν δεδομένα από σχεδόν 19.000 γυναίκες ηλικίας 12 έως 64 ετών που είχαν διαγνωστεί με PCOS μεταξύ 1997 και 2012.

Οι ασθενείς αντιστοιχίστηκαν με γυναίκες σε μια ομάδα ελέγχου ανά ηλικία, εισόδημα και συνθήκες σωματικής και ψυχικής υγείας.

Ο κίνδυνος απόπειρας αυτοκτονίας είναι 9,15 φορές υψηλότερος για τις ενήλικες κάτω των 40 ετών που πάσχουν από PCOS και 3,75 φορές υψηλότερος για τις ηλικιωμένες, σε σύγκριση με τις ομάδες ελέγχου, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ο χαμηλότερος κίνδυνος για τις ηλικιωμένες ενήλικες θα μπορούσε να συνδεθεί με την ανακούφιση των συμπτωμάτων του PCOS με την ηλικία, προτείνουν οι ερευνητές.

Αρκετές διασημότητες, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού του «Pretty Little Liars», Sasha Pieterse, 27 ετών, μίλησαν για τους αγώνες τους με την PCOS. Η Pieterse είπε ότι πήρε 30 κιλά ως έφηβη λόγω PCOS.

«Αν σκεφτείτε την ίδια τη διαταραχή… θα μπορούσατε να δείτε πώς αυτή η ιατρική διαταραχή θα μπορούσε να δημιουργήσει ψυχολογικό στρες», είπε ο Δρ G. Thomas Ruiz, OB/GYN με έδρα την Καλιφόρνια, στο Medical News Today αυτή την εβδομάδα.

«Η βασική πρόκληση μπορεί να είναι ότι είσαι υπέρβαρη… Είσαι μια γυναίκα που μπορεί να έχει γένια. Δεν έχεις περίοδο», συνέχισε. «Και είναι σαν αυτόν τον φαύλο κύκλο λόγω της υψηλής ινσουλίνης και προσπαθείς να κάνεις πράγματα για να χάσεις βάρος και δε χάνεις βάρος. Και τι γίνεται αν θέλεις να μείνεις έγκυος; Λοιπόν, δεν μπορείς να μείνεις έγκυος αν δεν έχεις ωορρηξία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 2209 / position2: 2872
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb