ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν δεχτείς μια νέα δουλειά

Όσα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου πριν υπογράψεις
Γράφει η MATINA KONTOY
5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν δεχτείς μια νέα δουλειά
Φωτ. αρχείου / pexels

Η εύρεση εργασίας δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, επομένως αν δέχτηκες το πολυπόθητο τηλεφώνημα για την πρόσληψή σου, συγχαρητήρια! Προτού προχωρήσεις όμως, είναι σημαντικό να εξετάσεις όλα τα ενδεχόμενα στην προσφορά εργασίας που μόλις έγινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εργασία είναι ένα κομμάτι που επηρεάζει όχι μόνο την επαγγελματική μας εξέλιξη και την οικονομική κατάσταση, αλλά και τη συνολική ποιότητα της ζωής μας. Προτού δεχτείς, λοιπόν, τη θέση θέσε στον εαυτό σου αυτά τα ερωτήματα και προσπάθησε να τα απαντήσεις με ειλικρίνεια.

 

Πώς είναι το περιβάλλον;

Δώσε λίγη παραπάνω προσοχή στη συμπεριφορά των γύρω σου (συνάδελφοι, ανώτεροι κλπ), όταν ξαναπάς για την τελική συμφωνία. Ο εργασιακός περίγυρος παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο ευχάριστη ή όχι θα είναι η εργασιακή σου εμπειρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Θα σε βοηθήσει να αναδείξεις ποια πραγματικά είσαι;

Όταν εργάζεσαι σε ένα περιβάλλον που αξιοποιεί και αναδεικνύει τις ικανότητες και τα προσόντα σου, αυτό δίνει πραγματικό νόημα σε αυτό που κάνεις, καλλιεργώντας την αφοσίωση σου. Αν μέσα από τη δουλειά νιώθεις ότι δεν μπορείς να αναδείξεις ποια πραγματικά είσαι ακριβώς επειδή δε σε κάνουν να πιστεύεις ότι είσαι πολύτιμη, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείς πριν δώσεις τα χέρια.

 

Μήπως είναι μια προσωρινή διέξοδος από την προηγούμενη δουλειά σου;

Αν η απάντηση είναι θετική, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Η νέα σου δουλειά πρέπει να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και προσδοκίες σου και να μην είναι μια προσωρινή λύση και διέξοδος για να σωθείς από την προηγούμενη δουλειά σου. Ζύγισε τα καλά και αποφάσισε αν η νέα επαγγελματική πρόκληση είναι στ' αλήθεια αυτό που θες να κάνεις. Αν δεν είναι, τότε είναι πολύ πιθανό να βρεις πολλά εμπόδια στη πορεία.

 

Σου δίνει την ευκαιρία να εξελιχθείς;

Αν η νέα επαγγελματική πρόταση μοιάζει εντελώς στατική και διεκπεραιωτική, καλύτερα να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν θες πράγματι να την αναλάβεις. Αν στα επόμενα χρόνια, η δουλειά αυτή δεν μπορεί να φέρει πρόοδο στη ζωή σου και δε σε ωθήσει να κάνεις σημαντικά βήματα ανέλιξης, ίσως δεν αξίζει τελικά να τη δεχτείς.

 

Tι προσδοκίες έχουν από εσένα;

Πρέπει να είναι ξεκάθαρες οι προσδοκίες που έχουν από εσένα στο νέο σου επαγγελματικό περιβάλλον. Πολλές φορές ξεκινάει μια συνεργασία, και προκύπτουν επιπρόσθετες "απαιτήσεις", για τις οποίες δε σε είχαν ενημερώσει εξαρχής. Ξεκαθάρισε άμεσα με τον εργοδότη σου τις νέες αρμοδιότητες πριν πεις "ναι", για να μη χρειαστεί να πιεστείς στο μέλλον να κάνεις πράγματα που δε θέλεις πραγματικά και δε σε γεμίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 276 / position2: 566
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb