ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Η Μαριάννα έχει το ομορφότερο concept store στη Σαντορίνη

Κορίτσια Καριέρας
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Μαριάννα έχει το ομορφότερο concept store στη Σαντορίνη
instagram

Η Μαριάννα του Banella Concept Store μας μιλά για το πώς είναι να μοιράζεις αναμνήσεις και επιχειρηματικές δράσεις σε δυο άκρες της Ελλάδας. Από την Αλεξανδρούπολη στη Σαντορίνη and all the things between!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, μίλησε μας για τη ζωή στην Αλεξανδρούπολη την οποία άφησες για να ζήσεις σε ένα νησί!

Έχοντας περιπλανηθεί στο παρελθόν μεταξύ Αλεξανδρούπολης (όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα) Ξάνθης, Θεσσαλονίκης, Αθήνας και Σαντορίνης, αποφάσισα να επιστρέψω στην Αλεξανδρούπολη για οικογενειακούς λόγους, όταν γεννήθηκε η μικρή μου. Μόλις διάβασα την ερώτησή σου, μου ήρθε στο μυαλό το κλισέ "η ζωή εκεί κυλούσε ήρεμα", και πραγματικά έτσι ήταν. Ήταν ένα πολύ οικείο περιβάλλον που μου προσέφερε ένα αίσθημα ασφάλειας, αφού η οικογένειά μου και οι φίλοι μου ήταν όλοι εκεί.

Η Αλεξανδρούπολη συνδύαζε για μένα τα ωφέλη ενός αστικού κέντρου, σε συνδυασμό με την ηρεμία μίας επαρχιακής πόλης. Περπατάς στο δρόμο και καλημερίζεις κόσμο, τους ξέρεις όλους και σε ξέρουν όλοι, και αυτό έχει φυσικά τα θετικά και τα αρνητικά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πόλη, ωστόσο, είχε μία έλλειψη παλμού και μία μονοτονία στην καθημερινότητά της για τα δικά μου δεδομένα, τα οποία σε συνδυασμό με την απουσία εναλλακτικών τρόπων διασκέδασης και δραστηριοτήτων είναι σχετικά περιοριστικά για άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με την αισθητική και τη δημιουργικότητα, και να εξελίσσουν συνεχώς το αντικείμενό τους.

Μου έλειπε η δυνατότητα να παρακολουθήσω μια παράσταση, να ακούσω καινούριες μουσικές, και να ταξιδεύω συχνότερα. Δυστυχώς, η Αλεξανδρούπολη δεν έχει τόσο εύκολη επικοινωνία με άλλα μέρη και ειδικά με το εξωτερικό. Βέβαια, μέσω της επιχείρησής μου, γνώρισα και συνεργάστηκα με πολλούς δημιουργικούς, ταλαντούχους ανθρώπους. Κάναμε μαζί υπέροχα project πολύ διαφορετικά για τα δεδομένα της πόλης αλλά και της χώρας, θα μπορούσα να σου πω, και αυτό ήταν ένα κομμάτι που με γέμιζε στην καθημερινότητά μου.

Ποια στιγμή ή ποια αφορμή ήταν αυτή που σε έκανε να πάρεις τη μεγάλη απόφαση;

Όταν αρκετοί από τους φίλους μας άρχισαν να φεύγουν, κυρίως στο εξωτερικό, και παράλληλα η Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε να πέφτει οικονομικά και εμπορικά, αρχίσαμε, με το σύντροφο μου, να σκεφτόμαστε τη μετακίνησή μας κάπου αλλού. Ωστόσο, επειδή το εξωτερικό, παρότι αποτελεί μια πολύ καλή λύση για τον οικονομικό και επαγγελματικό τομέα, έχει και πολλές δυσκολίες στον τρόπο ζωής και πολλές διαφορές από αυτόν της Ελλάδας, επιλέξαμε την εσωτερική μετανάστευση.

Η Σαντορίνη ήρθε στο μυαλό μας αβίαστα. Είναι ένα μέρος που σίγουρα προσφέρει ευκαιρίες στο επαγγελματικό κομμάτι, αλλά, έχοντας μείνει εδώ για μεγάλο διάστημα στο παρελθόν, το νησί αυτό το αγάπησα κυρίως για την ενέργειά του. Πρόκειται για έναν πανέμορφο τόπο όπου συναντώνται και αναμιγνύονται πολλοί άνθρωποι και πολιτισμοί από όλο τον κόσμο, διατηρώντας παράλληλα μία σύνδεση με την ήρεμη πλευρά της, τη φύση, την παράδοση και την ιστορία της.

Επιπλέον, ως πρώην κάτοικος της Σαντορίνης, μου έλειπαν και από εδώ οι φρέσκιες ιδέες και αυτό το κάτι διαφορετικό. Βλέποντας, όμως, πολλούς νέους να έρχονται ή να επιστρέφουν και να δημιουργούν επιχειρήσεις με φρέσκιες ιδέες, απόψεις, αισθητική και αγάπη για αυτό που κάνουν, σκέφτηκα "γιατί όχι". Το είδα ως μια ευκαιρία να γίνω ακριβώς αυτό που μου έλειπε όταν ζούσαμε στο νησί.

Πώς είναι αυτή τη στιγμή στη Σαντορίνη;

Η Σαντορίνη δεν είναι το κλασικό νησί με την ερημιά του χειμώνα που έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Είναι αρκετός ο κόσμος που μένει πλέον εδώ μόνιμα, όλη τη χρόνια, κι έτσι υπάρχουν αρκετές επιλογές για διασκέδαση και διαφορετικές δραστηριότητες.
Μάλιστα, 2 λεπτά με τα πόδια από το μαγαζί είναι το σινεμά του νησιού, στο οποίο λειτουργεί κάθε εβδομάδα και κινηματογραφική λέσχη και όπως καταλαβαίνεις που με χάνεις που με βρίσκεις εκεί θα είμαι!

Επίσης, υπάρχει και μία μικρή τουριστική κίνηση. Ήδη στη μία εβδομάδα λειτουργίας του μαγαζιού μας έχουν περάσει από το μαγαζί επισκέπτες από την Κίνα, την Ισπανία και την Αγγλία και απολαμβάνω πολύ που αυτή τη στιγμή, εκτός σεζόν, υπάρχει ο χρόνος να συναναστραφείς με όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Φυσικά το νησί είναι ήδη σε διαδικασία προετοιμασίας για τη σεζόν και τα κομπρεσέρ είναι πλέον αναπόσπαστο soundtrack της καθημερινότητας μας.

Μίλησε μας για το μαγαζάκι σου! Πώς διαλέγεις τα πράγματα που έχεις μέσα;

Το Banella Concept Store είναι λίγο σαν τη Σαντορίνη, τώρα που το σκέφτομαι. Είναι ένα σημείο συνάντησης σχεδιαστών από όλο τον κόσμο. Με μία επίσκεψη μπορείς να δεις στοιχεία από τη Γαλλική φινέτσα, υπέροχα pattern από την ισπανική κουλτούρα, black humor από Γερμανούς και Έλληνες σχεδιαστές που όλα, αν και αταίριαστα με την πρώτη ματιά, έρχονται στο μαγαζί και συνδυάζονται αρμονικά!

Να πω στο σημείο αυτό, πως ένα από τα αγαπημένα κομμάτια της δουλειάς μου είναι να παρατηρώ τους πελάτες μου να σκάνε στα γέλια με προϊόντα που ανακαλύπτουν καθώς χαζεύουν στο μαγαζί, ή να βρίσκουν δώρα για τους αγαπημένους τους και να λένε “πω πω αυτό θα του/ της άρεσε τόσο πολύ”.

Είμαι σε μία διαδικασία αναζήτησης προϊόντων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κυρίως μέσω των social media ή άλλων μέσων που παρακολουθώ και σχετίζονται με τη μόδα και το design. Χαίρομαι επίσης πολύ όταν λαμβάνω προτάσεις από ταλαντούχους σχεδιαστές που ανακαλύπτουν το μαγαζί μου κυρίως μέσω Ιnstagram.

Έχω, λοιπόν, μία λίστα με αγαπημένες εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ακολουθώ μια ιεροτελεστία, θα την έλεγα, σε σχέση με την επιλογή των προϊόντων. Συνήθως κάθομαι σπίτι αργά το βράδυ με λίγο κρασάκι και την αγαπημένη μου μουσική και διαλέγω τι ταιριάζει τώρα στο μαγαζί σύμφωνα με την τρέχουσα collection, τα χρώματα, το στύλ ακόμα και την διάθεσή μου, ή τι θα φέρω για την επόμενη σεζον ανάλογα με τις τάσεις που παρακολουθώ.

Κρατάω και μια λίστα με σχεδιαστές που δεν έχω καταφέρει ακόμα να συνεργαστώ, αλλά θα ήθελα οπωσδήποτε στο μέλλον γιατί ταιριάζουν πολύ στο μαγαζί, αλλά και γιατί τους εκτιμώ πολύ και σαν επαγγελματίες που το θεωρώ εξίσου σημαντικό για ένα συνεργάτη. Έτσι, νομίζω ότι αυτό το καλοκαίρι θα έχω κάποιες συνεργασίες έκπληξη από αυτή τη λίστα!

Θέλεις να μας αποκαλύψεις και μερικές τάσεις της μόδας για το 2024 σε διακόσμηση και accessorizing;


Αν και τις παρακολουθώ, θα έλεγα πως δεν είμαι και πολύ υπέρ των τάσεων τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό και η λογική του μαγαζιού σχετίζεται πολύ με όλη τη φιλοσοφία του “Be yourself”, φόρα ό,τι θέλεις, συνδυασέ το με ότι προτιμάς και ας μην ταιριάζει τόσο, κάνε το σπίτι σου όσο “Kitsch” αρέσει σε σένα.

Συμπτωματικά, βέβαια, οι τάσεις για το καλοκαίρι που έρχεται συνάδουν πολύ με αυτή τη φιλοσοφία. Θα δούμε πολύ χρώμα, καμπύλες, statement αντικείμενα και αξεσουάρ, συνδυασμό διαφορετικών υφών και pattern και vintage επιρροές τόσο στο design, όσο και σε ρούχα και αξεσουάρ. Γενικότερα ο μαξιμαλισμός στα καλύτερά του!

Banella, Καμάρι Σαντορίνης

Instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
25 / position1: 114 / position2: 998
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb