ΥΓΕΙΑ

Στάσεις στον ύπνο που σε βοηθούν να ανακουφιστείς από τους πόνους της περιόδου

Θέσεις ύπνου που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των πόνων της περιόδου
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Στάσεις στον ύπνο που σε βοηθούν να ανακουφιστείς από τους πόνους της περιόδου
Φωτογραφία από cottonbro studio

Σύμφωνα με τη Δρ Natalie Crawford, οι κράμπες της περιόδου εμφανίζονται συνήθως στην κάτω κοιλιακή χώρα και στην μέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 «Οι θέσεις ύπνου που χαλαρώνουν τους κοιλιακούς μυς προτιμώνται όταν έχετε κράμπες στην κάτω κοιλιακή χώρα, οπως η εμβρυϊκή θέση (πόδια/γόνατα κουλουριασμένα) ή στο πλάι», ειπε η Δρ Crawford στο περιοδικό Glam.

«Ωστόσο, οι άνθρωποι έχουν κράμπες σε διαφορετικά μέρη και όσοι έχουν κράμπες στην πλάτη μπορεί να διαπιστώσουν ότι ο ύπνος στο πλάι με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας ή ο ύπνος στην πλάτη είναι πραγματικά καλύτερος», πρόσθεσε.

Η χρήση μαξιλαριού βοηθά στην ανακούφιση από το στρες στους μύες ενθαρρύνοντας την «ουδέτερη» και «φυσική» ευθυγράμμιση του ισχίου και της σπονδυλικής στήλης, σύμφωνα με το Healthline.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώστε, ωστόσο, ότι ορισμένα άτομα αισθάνονται μεγαλύτερη ανακούφιση εάν κοιμούνται ανάσκελα με ένα μαξιλάρι κάτω από τα πόδια τους για υποστήριξη. Επομένως, μπορεί να χρειαστούν κάποιες δοκιμές για να προσδιορίσετε ποια θέση ύπνου λειτουργεί καλύτερα για τους πόνους της κοιλιάς και της πλάτης σας.

Σε συνδυασμό με την αλλαγή της θέσης ύπνου σας, η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής επηρεάζει επίσης την περίοδό σας μειώνοντας τις κράμπες της περιόδου. «Οι μελέτες για τον τρόπο ζωής δεν είναι ποτέ τέλειες, αλλά έχουμε δει δεδομένα ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μια πιο «ανθυγιεινή διατροφή» έχουν χειρότερο πόνο περιόδου», αποκάλυψε η ΔρCrawford.

Η κατανάλωση περισσότερων φρούτων, φυτικών ινών και η κατανάλωση ελαιολάδου καθημερινά έχουν συσχετιστεί με μείωση του πόνου. Για αυτό, εστιάστε σε μια γεμάτη και πλήρη διατροφή (φρούτα, λαχανικά, υγιή λίπη — ελαιόλαδα, αβοκάντο, ξηροί καρποί) και φυσικά μειώστε την πρόσληψη επεξεργασμένων τροφίμων.

Συμπληρώματα όπως ιχθυέλαιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, μαγνήσιο, βιταμίνη D και ψευδάργυρος μπορεί επίσης να βοηθήσουν τον εμμηνορροϊκό πόνο!

Η κατανάλωση περισσότερου αλκοόλ και καφεΐνης μπορεί να συσχετιστεί με πόνους περιόδου λόγω αύξησης της φλεγμονής (απο το αλκοόλ) και αύξησης της συστολής της μήτρας (από την καφεΐνη). Όμως είναι σχετικά απίθανο η περιστασιακή κατανάλωση λάτε ή αλκοολούχων να επιδεινώσει τις κράμπες σας. Απλά μην το παρακάνετε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
7 / position1: 215 / position2: 644
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb