ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

FreeClimbing: Η νέα συνήθεια που απέκτησαν οι νέες γενιές όταν γνωρίζουν κάποιον

Tα social media είναι πάντα ευχή και κατάρα
Από το NEWSROOM
FreeClimbing: Η νέα συνήθεια που απέκτησαν οι νέες γενιές όταν γνωρίζουν κάποιον
Φωτογραφία από Pascal Bronsert

Τα σύγχρονα ραντεβού έχουν πολλά προβλήματα, αλλά αν μπορούμε να παίξουμε τον δικηγόρο του διαβόλου για μια στιγμή, η προσπάθεια να βρούμε αγάπη στον σημερινό κόσμο έχει κάποια πλεονεκτήματα. Μπορείς να δεις το ποιόν του άλλου από τα social media

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ψηφιακά εργαλεία που διαθέτουμε (που οι γονείς και οι παππούδες μας ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν) μπορούν σίγουρα να κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα.

Αυτές τις μέρες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εφαρμογές γνωριμιών για να βρούμε αυτήν και αν καταλήξουμε σε ένα απρόοπτο ραντεβού, η βοήθεια είναι απλώς μια τηλεφωνική κλήση.

Το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθιστούν επίσης ιδιαίτερα εύκολο να μάθετε λεπτομέρειες για το νέο σας έρωτα που θα ήταν αδύνατον τα περασμένα χρόνια. Όμως, ενώ οι πληροφορίες μπορεί να είναι χρήσιμες, τα πράγματα γίνονται προβληματικά όταν μια αναζήτηση μετατρέπεται σε αυτο που αποκαλούμε... ελεύθερη αναρρίχηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Guardian περιγράφει αυτήν την τάση γνωριμιών ως μια "επικίνδυνη αποστολή εύρεσης δεδομένων". Σύμφωνα με μια μελέτη της Avast του 2021, το 50% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν υπηρεσίες διαδικτυακών γνωριμιών θα ερευνήσουν το ραντεβού τους πριν συναντηθούν για πρώτη φορά.

Ωστόσο, δεδομένου του πόσοι από εμάς βασιζόμαστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την Google σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο ψηφιακός, είναι πιθανό ότι οι αριθμοί έχουν αυξηθεί μόνο από τότε.

Παρά το γεγονός ότι η αναζήτηση στο διαδίκτυο είναι συνηθισμένη, η συνηθεια αυτη περιγράφεται ως «επικίνδυνη» από τον The Guardian, επειδή όσο πιο μεσα βουτάς, τόσο πιο πιθανόν είναι να αφήνεις κατά λάθος κάποια στοιχεία ότι κατασκοπεύεις - όπως πχ αν κανεις ενα like σε φωτογραφία του 2017.

Είναι κακό το FreeClimbing;

Δεν πρέπει να... καταδιώκετε online κάποιον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από το πρώτο ραντεβού γιατί μπορεί να σας δώσει μια αρκετά λανθασμένη αίσθηση του ποιος είναι πραγματικά αυτό το άτομο. Εάν μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για καποιον πριν καν τον συναντήσετε, τότε θα έχετε σχηματίσει μια εικόνα που μπορεί να είναι η μισή αλήθεια ή η μια πλευρά της ιστορίας! Οι πληροφορίες που θα βρείτε μπορούν να σας αποτρέψουν, ακόμα κι αν αυτό το άτομο θα ταίριαζε πραγματικά αν του δίνατε απλώς μια ευκαιρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
7 / position1: 157 / position2: 674
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb