ΠΡΟΣΩΠΑ

Η 92χρονη πανέμορφη γυναίκα που είναι το γηραιότερο μοντέλο στον κόσμο

Την ανακάλυψαν σε ένα λεωφορείο όταν ήταν μόλις 13 ετών και εξακολουθεί να εργάζεται ως σήμερα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η 92χρονη πανέμορφη γυναίκα που είναι το γηραιότερο μοντέλο στον κόσμο
collage

Η Carmen Dell'Orefice είναι γνωστή ως το γηραιότερο μοντέλο στη βιομηχανία της μόδας. Την ανακάλυψαν σε ένα λεωφορείο όταν ήταν μόλις 13 ετών και εξακολουθεί να εργάζεται ως σήμερα, στα 92 της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη επαφή της Carmen Dell'Orefice με τον κόσμο της μόδας ήταν μια αποτυχία. Αφού την προσέγγισε η σύζυγος του φωτογράφου Herman Landschoff ενώ πήγαινε με λεωφορείο για το μάθημα μπαλέτου όταν ήταν μόλις 13 ετών, η Dell'Orefice περίμενε για καιρό να χτυπήσει το τηλέφωνο.

Ήταν όμως προορισμένη για μεγαλεία και μόλις δύο χρόνια αργότερα, στα 15 της, κόσμησε για πρώτη φορά το εξώφυλλο του περιοδικού Vogue, αφού έγινε αγαπημένο μοντέλο του φωτογράφου Erwin Blumenfeld. Πέρυσι, σε ηλικία 92 ετών, η Carmen Dell'Orefice εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue Τσεχοσλοβακίας, αυτή τη φορά ως το γηραιότερο εργαζόμενο μοντέλο στον κόσμο.

Μεγαλώνοντας στη Νέα Υόρκη με τη μητέρα της, η Dell'Orefice δεν είχε εύκολη παιδική ηλικία. Είχε την οικογένειά της να δυσκολεύεται οικονομικά και θυμάται ότι ήταν τόσο υποσιτισμένη που οι φωτογράφοι έπρεπε να καρφιτσώσουν φορέματα και να γεμίσουν τις καμπύλες με χαρτομάντιλο. Δεν είχαν καν τηλέφωνο στο σπίτι, οπότε η Vogue έπρεπε να στείλει δρομείς για να την καλέσουν για γυρίσματα. Η δουλειά της στο μόντελινγκ ήταν σχεδόν αρκετή για να συντηρήσει την οικογένεια, έτσι αυτή και η μητέρα της δούλευαν και ως μοδίστρες για να τα βγάλουν πέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ούτε η προσωπική της ζωή ήταν παραμυθένια. Παντρεύτηκε τον Μπιλ Μάιλς στις αρχές της δεκαετίας του 1950, έναν άνδρα που εκμεταλλεύτηκε την καριέρα της λαμβάνοντας επιταγές από το πρακτορείο μοντέλων της συζύγου του, επιτρέποντάς της μόνο 50 $ επίδομα από τα κέρδη της. Χώρισαν και η Carmen παντρεύτηκε τον φωτογράφο Richard Heimann, ο οποίος την άφησε αφού αποφάσισε να αποσυρθεί από το μόντελινγκ το 1958.

Μια επισφαλής οικονομική κατάσταση έπεισε την Carmen Dell'Orefice να επιστρέψει στο μόντελινγκ το 1978 και σε λίγα μόλις χρόνια, κοσμούσε ξανά τα εξώφυλλα των περιοδικών μόδας. Από τότε εργάζεται σκληρά, εμφανιζόμενη σε περιοδικά, διαφημιστικές καμπάνιες και ακόμη και ανεβαίνουν στην πασαρέλα για διάφορες μάρκες μόδας. Τα έχει κάνει όλα, και παρόλο που έχει κλείσει τα χρόνια της σύνταξής της, δεν δείχνει κανένα σημάδι να σταματήσει.

Το 2022, σε ηλικία 91 ετών, η Carmen Dell'Orefice γδύθηκε για μια ριψοκίνδυνη φωτογράφιση και πέρυσι κόσμησε το εξώφυλλο πολλών περιοδικών μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Vogue Czechoslovakia, L'Officiel India και Schön China. Συνεχίζει να αποδεικνύει ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
6 / position1: 278 / position2: 1194
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb