ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας ειδικός λέει ότι η μέθοδος 30/30/30 είναι η πιο αποτελεσματική για την απώλεια βάρους

Τι είναι η μέθοδος 30/30/30;
Από το NEWSROOM
Ένας ειδικός λέει ότι η μέθοδος 30/30/30 είναι η πιο αποτελεσματική για την απώλεια βάρους
collage

Φαίνεται ότι υπάρχει ένα νέο «κόλπο» για την απώλεια βάρους που γίνεται viral κάθε πέντε δευτερόλεπτα και είναι σχεδόν αδύνατο να συμβαδίσει κανείς με αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τον Νόμο της Έλξης στο Ozempic έως τις προπονήσεις που οι άνθρωποι ορκίζονται ότι θα μεταμορφώσουν το σώμα σας, κάθε μέθοδος ποικίλλει δραστικά, καθιστώντας δύσκολο να γνωρίζετε τι μπορεί να λειτουργήσει για εσάς εάν βρίσκεστε σε ένα ταξίδι απώλειας βάρους.

Τι είναι η μέθοδος 30/30/30;

Η μέθοδος 30/30/30 έγινε viral από τον ανθρώπινο βιολόγο, ερευνητή και βιοχάκερ Gary Brecka, αλλά η ιδέα επινοήθηκε για πρώτη φορά από τον Tim Ferris στο βιβλίο του με τίτλο The 4-Hour Body. Σε ένα από τα βίντεο του Brecka, λέει "Δεν έχω δει τίποτα στη ζωή μου να αφαιρεί το λίπος από έναν άνθρωπο πιο γρήγορα από αυτό", που είναι ένας τολμηρός ισχυρισμός, αλλά πιστεύει σε αυτή τη μέθοδο τόσο βαθιά που λέει ότι επιθυμεί ήταν αυτός που κατοχύρωσε την ιδέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι ακριβώς είναι λοιπόν; Ο στόχος είναι να φάτε 30 γραμμάρια πρωτεΐνης μέσα σε 30 λεπτά από το πρωινό ξύπνημα, ακολουθούμενη από 30 λεπτά καρδιαγγειακής άσκησης σε σταθερή κατάσταση (σκεφτείτε: ασκήσεις χαμηλής έντασης όπως το περπάτημα), διασφαλίζοντας ότι ο καρδιακός σας ρυθμός είναι ή κάτω από 135 BPM.

Mετά από ένα μήνα συνεχούς εξάσκησης, «θα παρακολουθήσετε το βάρος σας να εξανεμίζεται». Αυτές είναι μερικές ακραίες δηλώσεις, οπότε ας βουτήξουμε στην επιστήμη.

Πώς λειτουργεί;

Αυτή η μέθοδος φαίνεται αρκετά εύκολη να ακολουθηθεί, αλλά πώς λειτουργεί; Η Gen Coco, ειδικός στην απώλεια βάρους γυναικών και πιστοποιημένη προπονήτρια, εξηγεί ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης το πρωί βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης και ινσουλίνης.

Όταν ξυπνάτε και πίνετε καφέ με άδειο στομάχι ή τρώτε κάτι πλούσιο σε ζάχαρη και υδατάνθρακες, όπως ένα κουλούρι ή δημητριακά, προκαλείται μια τεράστια αύξηση στην κορτιζόλη (λόγω της καφεΐνης) και στην ινσουλίνη (από ζάχαρη ή απλούς υδατάνθρακες).

Αυτό μπορεί όχι μόνο να οδηγήσει σε αύξηση βάρους ή αδυναμία απώλειας βάρους, αλλά μπορεί επίσης να βλάψει τις ορμόνες. Η πρωτεΐνη το πρώτο πράγμα το πρωί μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης σταθερά, στην ενίσχυση του μεταβολισμού και στη μείωση της λαχτάρας για το υπόλοιπο της ημέρας. Τα 30 λεπτά cardio σε σταθερή κατάσταση βοηθούν στην πέψη, μειώνουν τη φλεγμονή, μειώνουν την κορτιζόλη και αυξάνουν τη σεροτονίνη και τη ντοπαμίνη.

Η λήψη πρωτεΐνης το πρωί διασφαλίζει ότι το σώμα σας έχει μια σταθερή πηγή ενέργειας, ώστε να μην χρειάζεται να τραβάει από άπαχο μυ. O Brecka εξηγεί επίσης ότι επειδή το σώμα καίει λίπος σε ηρεμία, η καρδιαγγειακή άσκηση σε σταθερή κατάσταση (ο καρδιακός σας ρυθμός πρέπει να είναι στο ή κάτω από 135 BPM) διασφαλίζει ότι το σώμα σας καίει λίπος. Εάν ανέβει πάνω από 135 BPM (δηλαδή πιο έντονη καρδιαγγειακή άσκηση), το σώμα αλλάζει πηγές ενέργειας και επομένως μπορεί να κάψει άπαχο μυ και όχι λίπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
9 / position1: 308 / position2: 824
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb