SKIN CARE

Είναι καλύτερο το πόσιμο υαλουρονικό από την κρέμα;

Γιατί να «πιεις» την ενυδατική σου κρέμα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Είναι καλύτερο το πόσιμο υαλουρονικό από την κρέμα;
Φωτογραφία από Anna Shvets

Η αναζήτηση της πηγής της νιότης είναι μια ιστορία τόσο παλιά όσο ο χρόνος. Αλλά καθώς ο χρόνος (και η επιστήμη) προχωρά, είναι πιο πιθανό από ποτέ να ακτινοβολούμε ανεξάρτητα από την αριθμητική μας ηλικία. Μία από τις ουσίες που το κάνουν πραγματικότητα είναι το υαλουρονικό οξυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


H Δρ. Alexis Parcells, πλαστικός χειρουργός και ιδρύτρια της Sunnie Skincare εξηγεί πώς λειτουργεί τοπικά. «Όταν εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δέρματος, το υαλουρονικό μειώνει την ορατότητα των λεπτών γραμμών και δίνει στο δέρμα μια πιο σφριγηλή, λεία εμφάνιση», λέει. Αν και αυτό είναι ήδη, συνεχίζει συζητώντας τα οφέλη του όταν είναι πόσιμο.

«Είναι γνωστό ότι βοηθά στην επούλωση των πληγών και στην αναγέννηση των ιστών. Τα ενέσιμα δερματικά πληρωτικά που περιέχουν υαλουρονικό οξύ μπορούν να προσθέσουν όγκο, και ενυδάτωση στο πρόσωπο και τα χέρια. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν 6 έως 12 μήνες», προσθέτει.
Η Δρ Parcells διευκρινίζει ότι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των μεθόδων χορήγησης είναι ο «μηχανισμός δράσης». Για παράδειγμα, λέει, «Το υαλουρονικό που εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δέρματος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την άμεση ενυδάτωση διατηρώντας την υγρασία του περιβάλλοντος και προστατεύοντας το δέρμα μειώνοντας την διαεπιδερμική απώλεια νερού. Όταν λαμβάνεται από το στόμα, απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος και κατανέμεται σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος, των αρθρώσεων, των οστών και των ματιών», σημειώνει.

Αν και το υαλουρονικό από του στόματος έχει πρόσθετα οφέλη, προειδοποιεί ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να γίνουν αισθητά τα αποτελέσματα, μερικές φορές εβδομάδες ή μήνες. Αλλά η συνολική αποτελεσματικότητα της από του στόματος ΗΑ εξαρτάται από το επιθυμητό αποτέλεσμα κάθε ασθενούς και κυρίως εξαρτάται από την ηλικία, τον μεταβολισμό και τη συνολική υγεία του ατόμου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
2 / position1: 355 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb