THINK

Ποια είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο ‑ Η περιουσία της ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια

Γνωρίστε τη ζάπλουτη Γαλλίδα
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Ποια είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο ‑ Η περιουσία της ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια
Nextweb Studio

Η Françoise Bettencourt Meyers, κληρονόμος της αυτοκρατορίας ομορφιάς της L'Oréal, έγινε η πρώτη γυναίκα στον κόσμο με περιουσία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
View this post on Instagram

A post shared by Sankush Media™ 🇮🇳 (@sankushmedia)

Η περιουσία της Bettencourt Meyers ξεπέρασε το όριο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων χάρη στην άνοδο της μετοχής της L'Oréal S.A., η οποία έφτασε σε υψηλό ρεκόρ την περασμένη Πέμπτη. Την Πέμπτη, η περιουσία της έφτασε τα 100,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η 70χρονη και η οικογένειά της κατέχουν μερίδιο περίπου 35% στη L'Oréal, γεγονός που τους καθιστά τους μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας που ίδρυσε ο παππούς της το 1909.

Η Bettencourt Meyers, η οποία είναι επίσης η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, κληρονόμησε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και περιουσιακά στοιχεία όπως επαύλεις όταν πέθανε η μητέρα της, Liliane Bettencourt, το 2017. Οι δυο τους είχαν εμπλακεί σε οικογενειακή διαμάχη για την κληρονομιά της.

View this post on Instagram

A post shared by ФАКТИ (@fakty.ua)

Γνωστή ως αρκετά μοναχική, η Bettencourt Meyers περνά τις μέρες της στο σπίτι διαβάζοντας ή παίζοντας πιάνο, ανέφερε το Vanity Fair το 2017. Είναι επίσης συγγραφέας δύο βιβλίων: μιας πεντάτομης μελέτης της Βίβλου και μιας γενεαλογίας των Ελλήνων θεών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι η Αμερικανίδα Alice Walton, κληρονόμος μιας άλλης αυτοκρατορίας λιανικής: της Walmart. Η περιουσία της Walton αξίζει 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρόλο που η περιουσία της Bettencourt Meyers έχει φτάσει το ορόσημο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την τον 12ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, ο πλούτος της εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από τον επίσης Γάλλο μεγιστάνα του λιανικού εμπορίου, Bernard Arnault.

Ο Arnault, ιδρυτής της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - μετά τον Elon Musk - με καθαρή περιουσία 179 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 2210 / position2: 4807
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb