ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Προετοιμάσου ψυχολογικά για τις οικογενειακές συναθροίσεις της Πρωτοχρονιάς

Η κύρια αιτία όλης αυτής της πίεσης είναι η υπερβολική δέσμευση να κάνεις τις γιορτές ξεχωριστές και ευχάριστες για όλους τους άλλους.
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Προετοιμάσου ψυχολογικά για τις οικογενειακές συναθροίσεις της Πρωτοχρονιάς
Φωτογραφία από Askar Abayev

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 67% των Αμερικανών αξιολογεί τα επίπεδα άγχους των διακοπών τους ως μέτρια έως ακραία. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όσοι είναι και γονείς αγχώνονται περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κύρια αιτία όλης αυτής της πίεσης είναι η υπερβολική δέσμευση να κάνει τις διακοπές ξεχωριστές και ευχάριστες για όλους τους άλλους.

Αν και πολλοί από εμάς καταβάλλουμε σημαντική προσπάθεια για να δημιουργήσουμε αξέχαστες, τέλειες διακοπές για το Instagram, υπάρχουν πολλές πτυχές αυτού του στόχου που είναι απλώς πέρα από τον έλεγχό μας.

Δεν είναι ασυνήθιστο να ακολουθούν περιστασιακές άβολες στιγμές ή καυγάδες. Δεν μπορείτε να αναγκάσετε τους ανθρώπους να είναι χαρούμενοι, ευγενικοί, προσεκτικοί, με σεβασμό απέναντι στους άλλους οπότε πώς σώζονται αυτές οι γιορτές;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς διατηρείτε την εσωτερική σας γαλήνη ακόμα κι όταν όλοι και τα πάντα γύρω σας αρνούνται να συνεργαστούν με το εορταστικό σας πνεύμα;

Αποφασίστε ότι η εμπειρία σας δεν θα εξαρτηθεί από την εμπειρία κάποιου άλλου.
Είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, ειδικά αν βρίσκεσαι μέσα σε μια δίνη συναισθημάτων που δεν μπορείς παρά να νιώθεις ότι είναι κατά κάποιο τρόπο ευθύνη σου.

Σε στιγμές που νιώθετε τη διάθεσή σας να σκοτεινιάζει, δώστε στον εαυτό σας μια νοητική συντόμευση, κάτι που μπορείτε να σκεφτείτε ή να επαναλάβετε στον εαυτό σας. Δοκιμάστε: Είμαι ακριβώς εκεί που θέλω να είμαι, κάνοντας ακριβώς αυτό που θέλω να κάνω. Και αν αυτό δεν είναι αλήθεια, κάντε το αληθινό. Θα πρέπει να έχετε αποφασίσει να περάσετε καλά ανεξάρτητα από τις επιλογές των άλλων.

Προσφέροντας καλά λόγια, όχι μόνο θα προσφέρετε την ευγνωμοσύνη σας στο άλλο άτομο αλλά θα του δίνετε και το «δώρο» να νιώθει καλά και χαλαρά.

Οπότε, πάρτε και δώστε δώρα, μην απαντήσετε σε τοξικά σχόλια και να έχετε ως προτεραιότητα πως θα περάσετε καλά. Δεν θα μείνετε και για πάντα εκεί...

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pink.gr (@pinkgr.official)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 138 / position2: 589
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb