ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι λένε για σένα τα δώρα που κάνεις στους άλλους;

Όλα τα δώρα κρύβουν ένα μήνυμα πίσω τους!
Γράφει η MATINA KONTOY
Τι λένε για σένα τα δώρα που κάνεις στους άλλους;
Φωτ. αρχείου / pexels

Ένα δώρο ποτέ δεν είναι απλά ένα δώρο, αλλά μια μορφή επικοινωνίας ανάμεσα σε εμάς και το άτομο που του προσφέρουμε το δώρο. Μπορεί να λέει «σ’ αγαπώ» σε αγαπημένα μας πρόσωπα, «ευχαριστώ» ή «χρόνια πολλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά, η σκέψη όντως μετράει;

Ναι, αλλά όχι όσο πιστεύουμε! Οι έρευνες δείχνουν ότι έχουμε την τάση να μην εκτιμούμε σωστά τον τρόπο που αποδέχεται κάποιος ένα απρόσμενο δώρο. Πιστεύουμε ότι έχουμε φοβερή ικανότητα να καταλαβαίνουμε τι αρέσει στους άλλους, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε συχνά σε επιλογές που υποτίθεται ότι θα δυναμώσουν το δέσιμο μαζί τους, αλλά αυτό δε γίνεται. Το ρίσκο που υπάρχει πίσω από την επιλογή των δώρων μας είναι στην ουσία κι ο λόγος που η αγορά τους είναι βασανιστική για πολλούς από εμάς. Ποια είναι η λύση; Να σκεφτόμαστε απλά και κυρίως προσωποποιημένα.

Τι λένε όμως τα δώρα που κάνουμε για εμάς;

 

Πολύ ακριβά δώρα

Συνήθως αν διαλέγουμε ακριβά δώρα, προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε τους άλλους. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να προσέχουμε τα δώρα μας να είναι ποιοτικά και να έχουν αντοχή στο χρόνο και να μην τα διαλέγουμε μόνο χάριν εντυπωσιασμού των άλλων.

Πρακτικά δώρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πρακτικά δώρα συνήθως προκαλούν μια σύγχυση. Ίσως, επειδή χωλαίνουν φαντασίας και συναισθηματισμού, αλλά και επειδή κρύβουν και μηνύματα. Το να πάρεις ένα πρακτικό δώρο σε κάποιο οικογενειακό πρόσωπο θα εκτιμηθεί μιας και θα κάνει τη ζωή του πιο εύκολη, παρόλα αυτά αν κάνεις ένα τέτοιο δώρο στον/στη σύντροφό σου, μπορεί να μην είναι πολύ καλή ιδέα και αυτό γιατί κάθε δώρο θα πρέπει να είναι ανάλογο της σχέσης με το άτομο που θα το δεχθεί.

 

 

Προσωποποιημένα δώρα – Αναμνηστικά

Τέτοιου είδους δώρα κρύβουν μεγάλο συναισθηματισμό και συνήθως αφορούν κοινές αναμνήσεις που έχουμε με τον παραλήπτη του δώρου, οι οποίες μας έχουν δημιουργήσει έντονα συναισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης.

 

Παιδικά παιχνίδια/λούτρινα

Η παιδική ηλικία είναι συνδεδεμένη με όμορφα δώρα και πράγματα που θέλαμε πάρα πολύ να αποκτήσουμε. Συνήθως τέτοια δώρα τα διαλέγουμε για να προσφέρουμε αθωότητα και αγάπη μέσα από αυτά και για να δημιουργήσουμε θετικά συναισθήματα στον παραλήπτη τους, που θα νιώσει και πάλι παιδί κρατώντας τα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 700 / position2: 1001
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb