ΥΓΕΙΑ

5 εναλλακτικοί τρόποι για να βάλεις την κίνηση στη ζωή σου

Ήρθε η ώρα να περιορίσεις την καθιστική ζωή!
Γράφει η MATINA KONTOY
5 εναλλακτικοί τρόποι για να βάλεις την κίνηση στη ζωή σου
Φωτ. αρχείου / pexels

Όπως πιθανότατα ήδη γνωρίζεις, ο παρατεταμένος χρόνος καθίσματος έχει αποδειχθεί ως ένας παράγοντας κινδύνου με επιπτώσεις στην υγεία, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και η παχυσαρκία, μεταξύ άλλων. Γι’ αυτό, οι παρακάτω συμβουλές σίγουρα μπορούν να σε βοηθήσουν να κάθεσαι λιγότερο και να βάλεις την κίνηση στη ζωή σου με πιο ήπιο τρόπο, χωρίς να φαντάζει «βουνό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στάσου όρθι@ κάθε φορά που μιλάς στο τηλέφωνο

Κάθε φορά που θέλεις να στείλεις μήνυμα ή να πάρεις τηλέφωνο, δοκίμασε να το κάνεις στα όρθια. Αντίστοιχα, εάν βρίσκεσαι σε γραφείο, σήκω όταν κάποιος συνάδελφος επισκέπτεται το γραφείο σου, ή εάν πρέπει να μιλήσεις με έναν συνάδελφο, πήγαινε στο γραφείο του αντί να στείλεις μήνυμα ή email.

 

Κάνε ένα 10λεπτο περπάτημα μετά από κάθε γεύμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η πρακτική διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που με τη σειρά του βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας των ορμονών, καταπολεμά τη μεσημεριανή κόπωση, υποστηρίζει τον μεταβολισμό και βοηθά στην πέψη.

Το τακτικό περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με χρόνιες παθήσεις ψυχικής υγείας, όπως το άγχος και η κατάθλιψη. Μια βόλτα, λοιπόν, θα σου προσφέρει τα φυσικά οφέλη της άσκησης ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τη συναισθηματική σου ευεξία.

 

Καθάρισε καθημερινά τον χώρο σου

Μερικά λεπτά την ημέρα για να καθαρίσεις και να τακτοποιήσεις τον χώρο σου θα σε βοηθήσουν να κινήσεις το σώμα σου και, φυσικά, να απολαύσεις όλα τα οφέλη ενός τακτοποιημένου σπιτιού, όπως η καλύτερη διάθεση και το πιο «καθαρό» μυαλό.

 

Υιοθέτησε έναν σκύλο

Μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια που λέμε… Αν αγαπάς τα ζώα και θεωρείς ότι έχεις την υπευθυνότητα που χρειάζεται η ανατροφή τους, τότε μπορείς να υιοθετήσεις ένα σκύλο. Εκτός ότι είναι υπέροχη παρέα, μαζί του θα έχεις τη δυνατότητα να βγαίνεις συχνά μέσα στη μέρα για περπάτημα στη γειτονιά σου ή και πιο μακρυά!

 

 

Takeaway αντί delivery

Μπορεί κάποια στιγμή να θελήσεις να φας το αγαπημένο σου γεύμα εκτός σπιτιού, τι πιο εύκολο από το να παραγγείλεις και να είναι σε λίγα λεπτά στην πόρτα σου; Αν θέλεις όμως να απολαύσεις το γεύμα σου και να κάνεις καλό στην υγεία σου ταυτόχρονα, δοκίμασε να πας εσύ να το πάρεις από το μαγαζί, για να έχεις μία ακόμη ευκαιρία για περπάτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 67 / position2: 444
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb