ΕΞΟΔΟΣ

Αυτά είναι τα νέα εστιατόρια που συζητιούνται στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια, γεύσεις και πιάτα που θα απολαύσουμε στην Αθήνα αυτόν τον χειμώνα!
Γράφει η MATINA KONTOY
Αυτά είναι τα νέα εστιατόρια που συζητιούνται στην Αθήνα
Gallina, Athens

Οι γιορτές πλησιάζουν και σίγουρα θέλεις να βγεις, να περάσεις όμορφα και αν σου αρέσουν οι ωραίες γεύσεις, όπως σε εμάς, θέλεις να μάθεις για όλες τις νέες αφίξεις στο fine dining. Για αυτό συγκεντρώσαμε τις πιο αξιοσημείωτες αφίξεις σε εστιατόρια που ήδη συζητούν όσοι αγαπούν το καλό φαγητό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ex machina (Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι)

View this post on Instagram

A post shared by EX MACHINA / food with a backstory (@exmachina.athens)

Η πιο πρόσφατη άφιξη στο fine dining, που αν και μετρά μόλις λίγους μήνες λειτουργίας, έχει γίνει talk of the town. Ξεχωρίζει χάρη στην μπιστρονομική του κουζίνα, που της αρέσει το ιδιοσυγκρασιακό fusion και οι γεύσεις της Αιγύπτου.

Ο ιδιοκτήτης του, Άνταμ Κοντοβάς, βάζοντας πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του το zero waste και το sustainability, ενώνει στοιχεία από Ελλάδα, Αίγυπτο, Μέση Ανατολή και Ασία και τα παρουσιάζει όλα αυτά σε ένα περιεκτικό μενού, απόλυτα ταιριαστό με το γευστικό του mindset, που αξίζει να δοκιμάσεις!

 

Gallina (Μάρκου Μπότσαρη 49, Αθήνα)

View this post on Instagram

A post shared by Gallina Athens (@gallina.athens)

Το όμορφο εστιατόριο του φιλότεχνου γκουρμέ Φίλιππου Τσαγκρίδη στο Κουκάκι κάνει αίσθηση, και επαναφέρει στο τραπέζι μια κουζίνα που εστιάζει σε ξεχωριστά υλικά, και κλασσικές συνταγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τιμόνι βρίσκεται ο αστεράτος σεφ Παύλος Κυριάκης με ένα μενού κοσμοπολίτικων γεύσεων όπου η Ελλάδα, η Γαλλία και η Σκανδιναβία συνυπάρχουν και αλληλοσυμπληρώνονται. Tαρτάρ με wagyu, βασκικό cheesecake με χαβιάρι και άλλα premium comfort φαγητά βγαίνουν από την κουζίνα. Η δε λίστα κρασιού φιλοδοξεί να καταταχτεί στις πιο ψαγμένες της πόλης.

Jerár (Αγ. Βαρβάρας 55, Δάφνη)

View this post on Instagram

A post shared by Jerár (@jerar_athens)

Ένα λιτά μοντέρνο, με σύγχρονη κουζίνα και ελληνική βάση ανεβάζει τον γευστικό πήχη στην περιοχή. Ο σεφ Χάρης Νικολούζος, σκοπεύοντας να κινηθεί στο δρόμο που άνοιξε η γαλλική μπιστρονομία (bistronomie, από τα bistrot και gastronomie), δηλαδή ένα γαστρονομικό φαγητό σε πιο απλή μορφή και σε λιγότερο στημένο περιβάλλον, εμπνεύστηκε μαζί με την ομάδα του το ιδιαίτερο όνομα του μαγαζιού. Το ‘Jerar’ αναφέρεται σε ένα επεισόδιο των Απαράδεκτων όπου ο Ζεράρ, ο Γάλλος φίλος του Γιάννη έρχεται να τον επισκεφτεί και ενώ διαθέτει τις περγαμηνές από τη Σορβόννη, δεν έχει ίχνος από τη γαλλική κουλτούρα και τη φινέτσα που αναμένει η παρέα.

 

Seeds (Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους, Ιλίσια)

View this post on Instagram

A post shared by Seeds Restaurant (@seeds_restaurant)

Το νέο fine dining εστιατόριο των Ιλισίων, το Seeds, έχει ήδη κεντρίσει όχι μόνο το δικό μας ενδιαφέρον, αλλά και κάθε καλοφαγά που αναζητά πιο εκλεπτυσμένες γαστρονομικές εμπειρίες στην πόλη.

Στο Seeds υπάρχουν τρία μενού και ένα vegan, με τις δημιουργικές ονομασίες τους να σε κάνουν να θες να τα δοκιμάσεις όλα. Small talk, short story, long story και vegan story ονομάζονται και περιλαμβάνουν δελεαστικές προτάσεις, όπως η αγκινάρα Ιερουσαλήμ που μαγειρεύεται σε βούτυρο νουαζέτ, και συνδυάζεται με ωμό καρύδι, ωμό κάστανο και έναν αφρό από καφέ, ο αστακός με curry royale και βατόμουρο, ο μπακαλιάρος με ένα μιλφέιγ από λάχανο, σπανάκι, σαβόι και μια καπνιστή σάλτσα βουτύρου και το αρνί που σιγομαγειρεύεται σε μελάσα, ξύδι και μέλι.

Παράλληλα, υπάρχει και μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες κρασιών για να συνοδεύσεις το γεύμα ή το δείπνο σου (σημείωσε πως γίνεται και wine pairing αν το επιθυμείς), ενώ αξίζει να αναφερθεί πως ο χώρος, elegant και minimal, δημιουργεί μια όμορφη ατμόσφαιρα, ιδανική για μια χαλαρή έξοδο.

 

Enkelt (Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι)

View this post on Instagram

A post shared by Enkelt▪️Eatery▪️Drinkery▪️No Worry (@enkelt.athens)

Το νέο all day μπιστρό στο Χαλάνδρι με τη σκανδιναβική φιλοσοφία, βρίσκεται στο χώρο που μέχρι πέρσι φιλοξενούσε το "Σπίτι Cocktail Bar".

Στο Enkelt το φαγητό παρασκευάζεται με σκανδιναβικές τεχνικές και υλικά, όπως οι πίκλες, τα καπνιστά λαχανικά, μούρα, κουφοξυλιά, ραβέντι και άλλα.

 

 

OX Athens (Χατζηγιάννη Μέξη 9, Χίλτον)

View this post on Instagram

A post shared by Ox Chop House (@ox_athens)

Στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη, πλάι στο Χίλτον, άνοιξε ένα νέο καρνιβορικό εστιατόριο με το όνομα OX Athens, το οποίο έχει open space κουζίνα με μια ενδιαφέρουσα, industrial style διακόσμηση.

Το μενού σε αυτό υπογράφει ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου, παίζοντας με κλασικά κρεατοφαγικά πιάτα τα οποία όμως αναβαθμίζονται χάρη στη δημιουργικότητα του έμπειρου σεφ, με γαστρονoμικά twists.

To αποτέλεσμα είναι ένας μοντέρνος χώρος που κάνει μια ενδιαφέρουσα σύζευξη της ποιότητας ενός premium steak house με το τo comfort απολαυστικό φαγητού μιας παραδοσιακής ταβέρνας και όλα αυτά όμως με τη δυνατή υπογραφή ενός καταξιωμένου σεφ υψηλών αξιώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
14 / position1: 2193 / position2: 4629
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb