ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Oι δερματολόγοι σε συμβουλεύουν: Κόψε αυτές τις τροφές για να λάμψει το δέρμα σου

Θέλει τρόπο για να αποκτήσεις λαμπερό δέρμα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Oι δερματολόγοι σε συμβουλεύουν: Κόψε αυτές τις τροφές για να λάμψει το δέρμα σου
Cottonbro

Αν στοχεύετε για νεανικό, ενυδατωμένο και υγιές δέρμα, η διατροφή σας είναι κρίσιμη. Οι ειδικοί έχουν περιγράψει τα πιο κοινά επεξεργασμένα τρόφιμα που πρέπει να αφαιρεθούν από την ημερήσια πρόσληψη για να υποστηρίξουν τους στόχους περιποίησης της επιδερμίδας σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια διατροφή γεμάτη με αλμυρά, ζαχαρούχα και παχυντικά τρόφιμα μπορεί να είναι επιζήμια για το δέρμα σας, με αποτέλεσμα μια θαμπή, πρόωρη γήρανση, λιπαρή και κουρασμένη επιδερμίδα. 

Αλμυρά/πατατάκια/σνακ/κράκερ
Η ενυδάτωση του δέρματός σας είναι απαραίτητη για μια υγιή επιδερμίδα και για να γερνάει αργά. Με τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αλατιού, τα κράκερ και τα πατατάκια δεν είναι ευεργετικά για την ενυδάτωση του δέρματος. Η κατανάλωση τους κάθε μέρα ή σε υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες! Λόγω της οσμωτικής πίεσης, το αλάτι αντλεί νερό από τα κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του δέρματος, οδηγώντας σε ξηρό δέρμα. Η έλλειψη νερού αφήνει το δέρμα με ρυτίδες» και ως αποτέλεσμα, αυτό επιταχύνει τη γήρανση.

Γαλακτοκομικά με μέτρο
Επιστημονική έρευνα δείχνει ότι τα τρόφιμα επηρεάζουν την παραγωγή λιπαρότητας του δέρματός μας. Τα γαλακτοκομικα αυξάνουν τον IGF-1, που κάνει πιο λιπαρό το δέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ η καθημερινή κατανάλωση αρκετής βιταμίνης D και ασβεστίου είναι απαραίτητη για τη γενική υγεία σας, οι δερματολόγοι προειδοποιούν ότι η υπερβολική ποσότητα γαλακτοκομικών μπορεί να προκαλέσει μια ακόμη πιο λιπαρή επιδερμίδα.

Βούτυρο & Μαργαρίνη

Θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση πολύ ζαχαρούχων κρέμων ή η κατανάλωση βουτύρου ή μαργαρίνης κάθε μέρα. Αν και ούτως ή άλλως η μαργαρίνη είναι μια τροφή που πρέπει να αποφεύγεις αν θέλεις να αποφύγεις τις ρυτίδες και το ξηρό δέρμα. Τα trans-λιπαρά οξέα κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στην υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ελαστίνη και το κολλαγόνο στο δέρμα

Λευκό ψωμί & επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες μπορούν να βρεθούν σε πολλά δημοφιλή επεξεργασμένα τρόφιμα, επομένως είναι εύκολο να καταναλώσετε πολλούς από αυτούς στη διατροφή σας χωρίς να το προσέξετε. Η κατανάλωση αυτού του είδους τροφής, μπορεί να διεγείρει την παραγωγή σμήγματος. Το υπερβολικό σμήγμα μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται λιπαρό, να κάνει τους πόρους σας να φαίνονται πιο εμφανείς και ακόμη και να παγιδεύει το νεκρό δέρμα μέσα στους πόρους σας, οδηγώντας σε ακμή και μαύρα στίγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
7 / position1: 185 / position2: 983
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb