ΥΓΕΙΑ

Συμβουλές από τη Ματίνα Παγώνη για τον ιό κοξάκι – Πώς μεταδίδεται και τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς

«Να προσέχουμε να μη δίνουμε στα παιδάκια υγρά που είναι όξινα»

Δημοσίευση ΝΟE 15, 2023
Συμβουλές από τη Ματίνα Παγώνη για τον ιό κοξάκι – Πώς μεταδίδεται και τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς

Για τα 41 παιδιά που νοσούν από τον ιό κοξάκι στη Λάρισα μίλησε το πρωί της Τετάρτης (15/11) η Ματίνα Παγώνη. Εξηγώντας πώς μεταδίδεται, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ συμβούλεψε τους γονείς να μη δίνουν στα παιδάκια υγρά που είναι όξινα, ενώ μίλησε για τα συμπτώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η νόσος κοξάκι είναι αυτή την εποχή γνωστή. Κάθε χρόνο είναι με εξάρσεις και υφέσεις και αφορά περισσότερο τα παιδάκια. Τα συμπτώματα είναι ο υψηλός πυρετός, κάνει το παιδάκι πονοκέφαλο και το περιγράφει, έχει μία κακουχία που φαίνεται. Έχει φλύκταινες στον λαιμό, στη γλώσσα και στα ούλα. Δεν μπορεί να καταπιεί και δεν μπορεί και το νερό. Η νόσος μπορεί να προχωρήσει και να κάνει εξανθήματα στις παλάμες και στα πέλματα», είπε στην εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη» η κυρία Παγώνη.

«Όταν δούμε ένα σύμπτωμα κρατάμε το παιδί σπίτι, για να μη μεταδώσει τον ιό σε άλλα παιδιά στο σχολείο»
Διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει εμβόλιο για τον ιό κοξάκι, η Ματίνα Παγώνη επεσήμανε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επικοινωνήσουμε με τον παιδίατρο, να πάρει (σ.σ. το παιδί) τα αντιπυρετικά αν είναι υψηλός ο πυρετός και να προσέχουμε να μη δίνουμε στα παιδάκια υγρά που είναι όξινα. Αυτό κρατά 3-5 μέρες και μεταδίδεται με τον αέρα και την ομιλία, τα σταγονίδια και από τις επιφάνειες».

«Καλό είναι να έχουν τα παιδιά αντισηπτικό να καθαρίζουν τα θρανία. Όταν δούμε ένα σύμπτωμα, κρατάμε το παιδί σπίτι, για να μη μεταδώσει τον ιό σε άλλα παιδιά στο σχολείο» τόνισε.

«Στη Λάρισα υπάρχουν 41 παιδιά που ταλαιπωρούνται, γιατί η μετάδοση είναι πολύ γρήγορη. Κάτω από 5-6 ετών γίνεται γρήγορη η μετάδοση» δήλωσε κλείνοντας.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 485 / position2: 1225
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb