WELLNESS

Zombieing: Η κλασική τακτική των πρώην μας, απέκτησε όνομα

Τι πρέπει να κάνετε εάν μια πεθαμένη ιστορία αναστηθεί και επιστρέψει από τους νεκpούς;
Από το NEWSROOM
Zombieing: Η κλασική τακτική των πρώην μας, απέκτησε όνομα

Παλιότερα πιστεύαμε ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μας κάνουν ghosting αλλά αυτή η κλασική τακτική των πρώην απέκτησε όνομα και τελικά ίσως αυτό να είναι το χειρότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Zombie, ο πιο πρόσφατος όρος γνωριμιών που κυριαρχεί στο Διαδίκτυο, είναι όταν κάποιος που σε θέλει αλλά δεν ξέρει και τι ακριβώς θέλει απο σένα δεν έχει καν την ευγένεια να μείνει μακριά. Αντίθετα, εμφανίζονται εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια αργότερα.

Δεν πρέπει να συγχέεται με το ghostlighting - η τάση που βλέπει έναν πρώην να επιστρέφει στη ζωή σας με τη ρητή πρόθεση να σας βασανίσει, όπως λέει η Nia Williams, σύμβουλος σχέσεων στο Cosmopolitan.

Zombieing είναι όταν κάποιος που σε ήθελε και είχατε κάτι - δεσμό ή κάτι πιο χαλαρό -δηλαδή εξαφανίστηκε από τη ζωή σου ή σταμάτησε να σου μιλάει χωρίς λόγο ή αντίο- και μετά αρχίζει να επικοινωνεί ξανά μαζί σου, επίσης χωρίς καμία εξήγηση ή συγγνώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό συνήθως έχει τη μορφή κάποιου που σας στέλνει μήνυμα απροσδόκητα μετά από μια περίοδο που δεν είχατε νέα του, αλλά μπορεί να συμβεί και με άλλους τρόπους - όπως να σας στείλει ένα τυχαίο δώρο ή να σας καλέσει στο τηλέφωνο απροειδοποίητα.

Όπως συμβαίνει με το ghosting, ή το breadcrumbing, ή οποιοδήποτε άλλο φαινόμενο γνωριμιών, τα κίνητρα των ανθρώπων ποικίλλουν. Όμως, η πλήξη, η περιέργεια ή η μοναξιά μπορεί να παίξουν κάποιο ρόλο. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα της εφαρμογής γνωριμιών Badoo, το 43% των "φαντασμάτων" αυτών,  λένε ότι μετανιώνουν για τις πράξεις τους.

«Το φαινόμενο του «ζόμπι» προκύπτει συχνά από έναν συνδυασμό παραγόντων όπως η μοναξιά, η περιέργεια να πιστεύει κανείς ότι το γρασίδι είναι πιο πράσινο από την άλλη μεριά ή μια πραγματική μεταμέλεια», εξηγεί η Williams. «Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην αντιλαμβάνονται πλήρως τον συναισθηματικό αντίκτυπο των πράξεών τους και η επανασύνδεση παρέχει μια ευκαιρία να επιδιορθωθούν οι φράχτες».

Προσοχή όμως! 

«Μια τέτοια συμπεριφορά προκαλεί την αίσθηση ασφάλειας αλλά μπορεί να οδηγήσει σε αμφιβολίες για την αυτοεκτίμησή σας. Η αντιμετώπιση αυτών των συναισθημάτων μέσω της επικοινωνίας, της φροντίδας του εαυτού και της αναζήτησης υποστήριξης από φίλους ή επαγγελματίες μπορεί να βοηθήσει στη συναισθηματική θεραπεία», συμβουλεύει.

«Εάν είστε ανοιχτοί στην επανασύνδεση, επικοινωνήστε ξεκάθαρα για τα προηγούμενα προβλήματα και εκφράστε τυχόν ανησυχίες. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δείχνει ότι ο σεβασμός δεν υπάρχει και είναι απίθανο να αλλάξει. Εάν δεν σας ενδιαφέρει, το να θέσετε σαφή όρια είναι ζωτικής σημασίας», λέει η Williams.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 263 / position2: 727
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb