SKIN CARE

Θέλεις να αποφύγεις τις αλλεργίες από τα skincare προϊόντα σου; Μάθε πώς!

Για να μην υποφέρει ποτέ ξανά η επιδερμίδα σου!
Γράφει η MATINA KONTOY
Θέλεις να αποφύγεις τις αλλεργίες από τα skincare προϊόντα σου; Μάθε πώς!
Φωτ. αρχείου / pexels

Όταν επιλέγουμε τα skincare προϊόντα που θα εντάξουμε στη ρουτίνα μας, διαλέγουμε συνήθως προϊόντα που μας έχουν συστήσει και είναι κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας μας. Πόσοι από εμάς όμως ξέρουν να διαβάσουν την ετικέτα με τα συστατικά; Είναι πράγματι κατάλληλο το προϊόν για εμένα; Ειδικά αν δε γνωρίζεις ότι έχεις κάποια αλλεργία, είναι απίθανο να καθίσεις και να δεις προσεκτικά τα συστατικά στην ετικέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να διαφέρουν ως προς τη σοβαρότητα — που σημαίνει ότι δε χρειάζεται απαραίτητα να έχεις τεράστια έξαρση για να θεωρηθεί αλλεργία. Αν έχεις παρατηρήσει ότι το δέρμα σου αντιδρά με τον παραμικρό τρόπο σε ορισμένα προϊόντα περιποίησης, πιθανότατα έχεις κάποιο είδος αλλεργικής αντίδρασης. Επίσης, ακόμα και αν στο παρελθόν δεν είχες, μπορεί στη διάρκεια της ζωής σου να αποκτήσεις μία αλλεργία σε ένα προϊόν ξαφνικά.

Η πιο κοινή αλλεργική αντίδραση είναι η δερματίτιδα εξ επαφής, η οποία χαρακτηρίζεται από ερεθισμένο δέρμα και είναι το αποτέλεσμα της επαφής του δέρματός μας με ένα αλλεργιογόνο, σύμφωνα με τη Healthline. Η πληγείσα περιοχή μπορεί να έχει φαγούρα, κοκκινίλα, ακόμη και πρήξιμο, και ένα από τα πιο κοινά αλλεργιογόνα που υπάρχουν είναι τα χημικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος.

Τα περισσότερα από τα κοινά αλλεργιογόνα μπορούν να βρεθούν σε βασικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος, όπως οροί, ενυδατικές κρέμες και πίλινγκ, επομένως είναι σημαντικό να διαβάζεις τις ετικέτες και να εξοικειωθείς με το τι βάζεις στο πρόσωπό σου. Αυτά περιλαμβάνουν οξέα, μαλακτικά, αιθέρια έλαια και αρώματα, αναφέρει η Everyday Health. Σε αντίθεση με τη γενική άποψη, οξέα όπως το σαλικυλικό, το γλυκολικό αλλά και η ρετινόλη μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό αν χρησιμοποιούνται υπερβολικά. Πώς, λοιπόν, θα αποφύγεις τις αλλεργίες;

Μάθε τους παράγοντες που προκαλούν αλλεργίες και βρες εναλλακτικές!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν δοκιμάζεις ένα νέο προϊόν περιποίησης, ειδικά όσα έχουν ενεργά συστατικά, είναι σημαντικό να το δοκιμάζεις σε ένα μικρό σημείο μέχρι να σιγουρευτείς ότι είναι ασφαλές για χρήση. Σε περίπτωση που γνωρίζεις ήδη ότι έχεις κάποια ή κάποιες αλλεργίες, είναι σημαντικό να ξέρεις για ποιο λόγο προκλήθηκε.

Εκτός από το να αποφεύγεις τα προϊόντα που γνωρίζεις ότι ερεθίζουν το δέρμα σου, μπορείς να βρεις εναλλακτικές λύσεις. Π.χ. αν είσαι ευαίσθητη στα ρετινοειδή, δοκίμασε τη νιασιναμίδη, που είναι ένα πιο ήπιο συστατικό περιποίησης δέρματος, με εξαιρετικά όμως αποτελέσματα.

Αν έχεις ευαισθησία στα αρώματα που έχουν πολλά προϊόντα περιποίησης, αναζήτησε φόρμουλες χωρίς άρωμα, ενώ αν έχεις δέρμα με τάση για ακμή φυσικά προτίμηση όσα έχουν την ένδειξη: "μη φαγεσωρογόνα", πράγμα που σημαίνει ότι τα συστατικά δε θα φράξουν τους πόρους σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
5 / position1: 450 / position2: 1524
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb