ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι να κάνεις όταν νιώθεις ότι έχει «κολλήσει» η ζωή σου;

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις κάποιες αλλαγές;
Γράφει η MATINA KONTOY
Τι να κάνεις όταν νιώθεις ότι έχει «κολλήσει» η ζωή σου;
Φωτ. αρχείου / envato

Το να αισθάνεσαι ότι έχει ‘κολλήσει’ η ζωή σου, αποτελεί ένα συναίσθημα, όχι γεγονός. Όταν μας συμβαίνει κάτι τέτοιο, συνήθως η πρώτη μας αντίδραση είναι να βρούμε κάποιον ή κάτι για να ρίξουμε το φταίξιμο. Στην πραγματικότητα, όμως, οφείλουμε να εξετάσουμε το πώς νιώθουμε, τι σκεφτόμαστε και πώς σκοπεύουμε να αντιδράσουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήπως ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τα πράγματα δεν είναι πλέον αποτελεσματικός;

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις κάποιες σημαντικές αλλαγές στη ζωή σου;

Μην ξεχνάς ότι ο μόνος υπεύθυνος για τη ζωή σου είσαι εσύ και αν και δεν μπορείς πάντα να αλλάξεις ό, τι δε βρίσκεται στον έλεγχό σου, μπορείς σίγουρα να αλλάξεις την αντίληψη που έχεις για τα πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά τα όσα ενδεχομένως νομίζεις, ο «δρόμος» της ζωής δεν είναι μια βαρετή ευθεία αλλά μια αληθινή «περιπέτεια» γεμάτη εκπλήξεις. Μια «διαδρομή» γεμάτη ανηφόρες, κατηφόρες και στροφές, ικανές να προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις. Μια πορεία που, ωστόσο, θα πρέπει να χαράξεις και να ορίσεις μόνος σου.

Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να ‘ξεκολλήσεις’ και να προχωρήσεις τη ζωή σου ξανά;

 

Κοίτα μπροστά

Όσο αστείο κι αν ακούγεται, είναι λογικό ότι για να ξεκολλήσεις από κάπου, πρέπει να κινηθείς. Χρειάζεται να κάνεις κάτι που θα επιτρέψει στον εαυτό σου να φύγει από εκεί που δεν είσαι ικανοποιημένος, και για αυτό ακριβώς χρειάζεται να δημιουργήσεις ένα νέο στόχο που θα σου επιτρέψει να εστιάσεις εκ νέου και να σε ωθήσει να προοδεύσεις ξανά.

 

Τι σε περιορίζει;

Μην αφήνεις τους περιορισμούς (είτε τους εσωτερικούς σου, είτε των ανθρώπων γύρω σου) να σε εγκλωβίζουν σε έναν φαύλο κύκλο αντιμετωπίζοντας τα ίδια προβλήματα συνεχώς, κάνοντας τις ίδιες επιλογές και πράξεις ξανά και ξανά. Ξεκίνα με το να εστιάζεις εκεί που πρέπει.

 

Ποιες είναι οι ευκαιρίες σου;

Όταν θα έχεις αναγνωρίσει τον περιορισμό, μπορείς να ξεκινήσεις με το να δεις τις νέες ευκαιρίες ή δυνατότητες που έχεις. Αυτό είναι και το κλειδί! Εάν ξεπεράσεις τα εμπόδια που έχεις στο μυαλό σου, τότε θα σου ανοιχτούν νέοι δρόμοι και ευκαιρίες που είτε δεν ήταν διαθέσιμα πριν, είτε δεν μπορούσες να τα δεις, λόγω των περιοριστικών σου πεποιθήσεων.

 

Νέοι στόχοι ξανά!

Με το που θα έχεις βρει την κρυμμένη ευκαιρία σου, είναι ώρα να ξεκινήσεις με το να επιδιώξεις τους νέους σου στόχους και να αποκτήσεις την κατάλληλη ώθηση. Αυτά τα δύο θα είναι το κλειδί για να φέρεις εις πέρας αυτή την πρόκληση.

Σε αυτή την περίπτωση, κάνεις κάτι αποκλειστικά για εσένα χωρίς να επιθυμείς κάποια εξωτερική επιβράβευση. Ως αποτέλεσμα, θα μπορέσεις να προχωρήσεις μπροστά με τους στόχους σου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
13 / position1: 82 / position2: 364
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb