THINK

Σε αυτές τις χώρες τα δικαιώματα των γυναικών είναι προτεραιότητα: Ποια χώρα είναι στην 1η θέση

Ποια τερματίζει πρώτη με διαφορά
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Σε αυτές τις χώρες τα δικαιώματα των γυναικών είναι προτεραιότητα: Ποια χώρα είναι στην 1η θέση

Η κατάταξη των Καλύτερων Χωρών για Γυναίκες για το έτος 2023 προέρχεται από τις απαντήσεις της παγκόσμιας έρευνας σχεδόν 9.000 γυναικών και εξετάζει δεδομένα σύμφωνα με τις αντιλήψεις για την ισότητα των φύλων και την ισότητα εισοδήματος μιας χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια χώρα είναι προοδευτική και ασφαλής αν αυτή η χώρα ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Λίγο λιγότερο από το 90% των ερωτηθέντων σε παγκόσμια έρευνα που ενημερώνει την κατάταξη των Καλύτερων Χωρών συμφώνησε σε κάποιο βαθμό με τη δήλωση, «Οι γυναίκες πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες» φέτος.

Ωστόσο, για ορισμένες σκανδιναβικές χώρες, η συμφωνία με τη δήλωση ήταν ιδιαίτερα ισχυρότερη σε ποσοστό άνω του 95%, και αυτές οι ίδιες χώρες κατατάχθηκαν καλά για τις γυναίκες συνολικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι χώρες λοιπόν είναι: Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Καναδάς, Ελβετία, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Γερμανία.

Πώς τερμάτισε πρώτη η Σουηδία;

Η Σουηδία υπήρξε από καιρό πρωτοπόρος υποστηρικτής της ισότητας των φύλων. Η κυρίαρχη σουηδική αρχή είναι ότι όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, έχουν το δικαίωμα να εργάζονται και να συντηρούνται, να εξισορροπούν την επαγγελματική και την οικογενειακή ζωή και να ζουν χωρίς τον φόβο της κακοποίησης ή της βίας.

Από πολλές απόψεις, η Σουηδία εκτινάσσεται στα ύψη λόγω του ανταγωνισμού όσον αφορά την ισότητα των φύλων και τις ευκαιρίες. Πολλές γυναίκες εδώ ασχολούνται με ανδροκρατούμενες βιομηχανίες και εξακολουθούν να είναι σε θέση να εργάζονται ενώ ανατρέφουν οικογένεια. Η ισότητα των φύλων ωστόσο, παρά την εξέλιξή της στη χώρα, είναι ένα πιεστικό ζήτημα ακόμη, αλλά ευτυχώς η Σουηδία έχει δεσμευτεί να κλείσει κι άλλο το χάσμα μεταξύ των φύλων.

Η χώρα έχει χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και γενικά θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
7 / position1: 99 / position2: 518
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb