THINK

«Τι έγινε όταν παραιτήθηκα, πούλησα το αυτοκίνητό μου και έφυγα στη Βραζιλία»

H ιστορία της Andressa Stori, ιδρύτρια της σειράς μαγιό Mad Mermaid
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
«Τι έγινε όταν παραιτήθηκα, πούλησα το αυτοκίνητό μου και έφυγα στη Βραζιλία»

Το να φύγετε από μια δουλειά 9 έως 5 για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση δεν είναι εύκολο. Όμως ανακαλύπτουμε διαρκώς γυναίκες που τα κατάφεραν από μόνες τους, χωρίς βοήθεια, μόνο με το πείσμα τους, όπως η Andressa Stori, είναι ιδρύτρια της σειράς μαγιό Mad Mermaid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την αποφοίτησή μου, το μεγαλύτερο μέρος της αναζήτησης εργασίας μου επικεντρώθηκε σε ρόλους βοηθού για επιμελητές μουσείων και ιδιωτικές συλλογές. Σύντομα ένιωσα ότι μου έλειπαν συγκεκριμένα προσόντα για τις θέσεις που ήθελα.

Έπιασα δουλειά ως executive assistant και γράφτηκα σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών λογιστικής. Μετά από ένα χρόνο, έπιασα δουλειά ως ελεγκτής προσωπικού σε μια εταιρεία όπου σχεδίαζα να μείνω για μερικά χρόνια.

Μεγάλωσα στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου το πέρασα στην παραλία. Η μητέρα μου ήταν πολύ της μόδας και με έμαθε από νωρίς ότι έπρεπε να αποδεχτώ το σώμα μου και ότι η μόδα ήταν μια ενδυναμωτική μορφή έκφρασης. Όταν πήγα στην Αμερική, σκέφτηκα ότι ήταν περίεργο που με ρωτούσαν για τα βραζιλιάνικα μπικίνι. Είχα τόσους πολλούς φίλους που ήθελαν να φορέσουν ένα, αλλά ντρέπονταν να δείξουν το σώμα τους στην παραλία γιατί πίστευαν ότι δεν θα τους ταιριάζει το συγκεκριμένο κόψιμο μαγιό. Δεν το είχα συνηθίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχα συνηθίσει να βλέπω όλων των ειδών τα σώματα στην παραλία και μου άρεσε πόσο άνετα φαινόταν να είναι οι άνθρωποι μέσα στο σώμα τους. Το να μοιράζομαι την ιδέα ότι η τελειότητα δεν είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο να έχει αυτοπεποίθηση και ότι η ομορφιά είναι το πώς νιώθεις, είναι ένας από τους στόχους μου με το Mad Mermaid. Δεν χρειάζεται να μοιάζουμε με μοντέλα για να είμαστε όμορφες. Είμαστε ήδη.

Η δουλειά μου ήταν καλή, αλλά ήθελα να εκφραστώ πιο δημιουργικά. Ήμουν δυσαρεστημένη με τη δουλειά μου και δεν διέπρεψα σε αυτή τη θέση. Ενιωθα κουρασμένη και χωρίς κίνητρα.

Κάτι μέσα μου φώναζε να φύγω, αλλά δεν καταλάβαινα τι. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με έβαλαν σε υποχρεωτικές διακοπές για τρεις μήνες και για πρώτη φορά στην ενήλικη ζωή μου, είχα χρόνο να σταματήσω και να σκεφτώ πραγματικά τη ζωή που ήθελα.

Μόλις μάζεψα το κουράγιο να τα παρατήσω, το έκανα. Κουράστηκα να σκέφτομαι υπερβολικά. Πούλησα το αυτοκίνητό μου, οργάνωσα τα οικονομικά μου και πήγα στη Βραζιλία μέσα σε μια εβδομάδα. Δεν ήμουν σίγουρη τι θα έκανα αλλά ήξερα πως δεν ήθελα να κανω αυτό που έκανα. Θα έλεγα ότι η περισσότερη προετοιμασία που έκανα ήταν συναισθηματική. Πήρα λίγο χρόνο για να προετοιμαστώ για την αλλαγή του τρόπου ζωής που ήξερα ότι θα αντιμετωπίσω. Είχα αποταμιεύσει κάποια χρήματα τον προηγούμενο χρόνο. Όμως, ήξερα ότι δεν θα ήταν αρκετό να πληρώνω ενοίκιο, να κρατήσω το αυτοκίνητό μου και να μπορώ να βγαίνω συχνά.

Είχα εξοικονομήσει σχεδόν 13 χιλιάδες δολάρια τον προηγούμενο χρόνο. Μετακόμισα από το μέρος που νοίκιαζα και άρχισα να ζω με την οικογένεια του συντρόφου μου. Αποφάσισα να πουλήσω το αυτοκίνητό μου και να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου στη Βραζιλία, όπου η αξία του δολαρίου είναι υψηλότερη και θα μπορούσα να εξοικονομήσω λίγο περισσότερο. Σχεδίαζα να χρησιμοποιήσω το 70% των χρημάτων που εξοικονομούσα για την αρχική επένδυση στην εταιρεία και τα υπόλοιπα για τα έξοδα διαβίωσής μου για τον επόμενο χρόνο. 

Η πρώτη μου επιχειρηματική ιδέα πέθανε μέσα σε δύο μήνες, η συνεργασία που είχα πηρε φωτιά και κάηκε, και από τις στάχτες γεννήθηκε η Mad Mermaid. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
8 / position1: 273 / position2: 1100
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb