ENTERTAINMENT

Ταινίες της εβδομάδας: Ο Χρυσός Φοίνικας των Καννών και το τελευταίο κεφάλαιο του Equalizer

Από 31 Αυγούστου στις αίθουσες
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Ταινίες της εβδομάδας: Ο Χρυσός Φοίνικας των Καννών και το τελευταίο κεφάλαιο του Equalizer
@Sony Pictures

Ανατομία Μιας Πτώσης - The Equalizer 3: Το Τελευταίο Κεφάλαιο - Χελωνονιντζάκια: Μεταλλαγμένος Χαμός - Λέιντι Μπαγκ και Κατ Νουάρ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανατομία Μιας Πτώσης (Anatomie D' Une Chute)

της Ζιστίν Τριέ. Με τους Σάντρα Ούλερ, Σουάν Αρλό, Σαμουέλ Τις.

Μυστηρίου 2023, Γαλλία 150’

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον τελευταίο χρόνο, η Σάντρα, μια Γερμανίδα συγγραφέας, ο Γάλλος σύζυγός της Σάμουελ και ο εντεκάχρονος γιος τους Ντάνιελ ζουν σε μια απομακρυσμένη πόλη στις γαλλικές Άλπεις. Όταν ο Σάμουελ βρίσκεται νεκρός στο χιόνι, έξω από το σαλέ τους, η αστυνομία αναρωτιέται αν αυτοκτόνησε ή σκοτώθηκε. Η αιτία θανάτου μένει αδιευκρίνιστη και η Σάντρα θεωρείται η κύρια ύποπτη. Σιγά σιγά η δίκη ξεπερνάει τη διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου του Σάμουελ, και μετατρέπεται σε ένα ψυχολογικό ταξίδι στα βάθη της συγκρουσιακής σχέσης του ζευγαριού. Η ταινία κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών του 2023.

The Equalizer 3: Το Τελευταίο Κεφάλαιο (The Equalizer 3)

του Αντουάν Φουκουά. Με τους Ντένζελ Γουάσινγκτον, Ντακότα Φάνινγκ, Ντέιβιντ Ντένμαν.

Περιπέτεια 2023, ΗΠΑ 109’

Ο Ρόμπερτ ΜακΚολ, μετά την απόσυρση του ως πληρωμένος κυβερνητικός δολοφόνος, παλεύει σκληρά προκειμένου να συμφιλιωθεί με τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν, βρίσκοντας παρηγοριά στο να αποδίδει δικαιοσύνη στο όνομα των αδύναμων σε ανάγκη. Μετακομίζει στη Νότια Ιταλία την οποία και νιώθει απροσδόκητα κοντά του όταν ανακαλύπτει ότι οι νέοι φίλοι του βρίσκονται υπό τον έλεγχο κάποιων τοπικών εγκληματιών. Καθώς τα γεγονότα παίρνουν θανατηφόρα τροπή, ο ΜακΚολ ξέρει πως πρέπει να τα βάλει με τη μαφία για να προστατέψει τους φίλους του.

Χελωνονιντζάκια: Μεταλλαγμένος Χαμός (Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem)

του Τζεφ Ρόου. Με τις φωνές των (ελληνικά) Χρήστου Λαγκούση, Γιώργου Μαντά, Ράφαελ Αριστοτέλους, Δημήτρη Μπαμπανιώτη, Κώστα Αποστολίδη, Μυρτώ Ναούμ, Βαγγέλη Χαλκιαδάκη, Χοβίκ Καραμπετιάν, Κώστα Τερζάκη και (αγγλικά) Μίκα Άμπι, Σαμόν Μπράουν Τζούνιορ, Νίκολας Κάντου, και Μπράντι Νουν, Χάνιμπαλ Μπίρες, Ρόουζ Μπερν, Τζον Σίνα, Τζάκι Τσαν, Ice Cube, Νατάσια Δημητρίου, Άιο Εντεμπίρι, Τζιανκάρλο Εσποσίτο, Post Malone, Ρόγκεν, Πολ Ραντ, Μάγια Ρούντολφ.

Animation 2023, ΗΠΑ 100’

Μετά από χρόνια απομόνωσης από τον κόσμο των ανθρώπων, τα Χελωνονιντζάκια βγαίνουν στην επιφάνεια για να κερδίσουν, μέσα από τις ηρωικές τους πράξεις, τις καρδιές των Νεοϋορκέζων και να καταφέρουν να γίνουν αποδεκτοί ως κανονικοί έφηβοι. Με τη βοήθεια της νέας τους φίλης, April O’Neil, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα μυστηριώδες συνδικάτο εγκλήματος, που αποτελείται από στρατό μεταλλαγμένων.

Λέιντι Μπαγκ και Κατ Νουάρ (Ladybug & Cat Noir: The Movie)

του Ζερεμί Ζαγκ. Με τις φωνές των (ελληνικά) Χίλντα Ηλιοπούλου, Ανδρέα Κωνσταντινίδη, Αλεξάνδρας Λέρτα, Τάνιας Παλαιολόγου, Θεοδώρας Παπαϊωάννου, Μιχάλη Κοιλάκου, Δανάης Χριστοπούλου, Βασίλη Μήλιου, Ανδρέα Ευαγγελάτου.

Animation 2023, Γαλλία 103’

Oταν η ντροπαλή Μαρινέτ σώζει τη ζωή του μυστηριώδους Μάστερ Φου, εκείνος τη μεταμορφώνει στη σούπερ ηρωίδα Λέιντι Μπαγκ. Εντωμεταξύ, η Μαρινέτ είναι ερωτευμένη με τον Άντριεν, που και εκείνος έχει μεταμορφωθεί στον σούπερ ήρωα Κατ Νουάρ χάρη στα μάγια του Μάστερ Φου. Παρόλο που κανένας από τους δύο δεν ξέρει το άλτερ έγκο του άλλου, το δίδυμο συνεργάζεται για να αντιμετωπίσει τον νοσηρό Χοκ Μοθ, που δεν είναι άλλος από τον πατέρα του Άντριεν. Θα μπορέσουν οι δυο τους να σώσουν τον κόσμο από τα μοχθηρά σχέδια του Χοκ Μοθ, αλλά και να βρουν την αληθινή αγάπη πίσω από τις μάσκες τους;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
19 / position1: 108 / position2: 230
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb