THINK

Η Jessica Simpson μισούσε αυτό το εξώφυλλο, μπορείς να καταλάβεις γιατί;

Διάσημο περιοδικό ζήτησε συγγνώμη από τη Jessica Simpson για το bodyshaming, 13 χρόνια μετά
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Jessica Simpson μισούσε αυτό το εξώφυλλο, μπορείς να καταλάβεις γιατί;

Όταν η Jessica Simpson μίλησε για το ότι «επιτέλους αγάπησε το σώμα της» στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2010 του Lucky, σύμφωνα με το εξώφυλλο στο οποίο εμφανίστηκε η τραγουδίστρια και πρώην σταρ του ριάλιτι, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου απλά. Η ίδια η Jessica Simpson λέγεται ότι μισούσε το εξώφυλλο και ποιος θα μπορούσε να την κατηγορήσει;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά η εικόνα της δίπλα σε αυτές τις λέξεις δεν απεικόνιζε καθόλου τη Simpson στην πραγματική της μορφή. Είναι μια αποκάλυψη που έκανε η πρώην αρχισυντάκτρια του περιοδικού Kim France σε μια ανάρτηση στο blog στις 15 Αυγούστου, μιλώντας για την επικράτηση του photoshoping στα εξώφυλλα (αφού υποψιάστηκε ότι είχε γίνει ρετούς στο τελευταίο τεύχος της Vogue).

Η Jessica φορούσε νούμερο 14 τότε : «Όταν εμφανίστηκε το εξώφυλλο, μπορούσαμε να δούμε ότι η [Simpson] ήταν περίπου μέγεθος 14, κάτι που θεωρείται φυσιολογικό από πολλά ορθολογικά πρότυπα, αλλά όχι από τα στιλπνά πρότυπα περιοδικών, όχι το 2010», έγραψε η France.

«Θα ήθελα να μπορώ να σας πω ότι επέμενα άφοβα να την βάλουμε στο εξώφυλλο ούτως ή άλλως, έτσι όπως ήταν στην πραγματικότητα. Δεν το έκανα. Την κάναμε πιο αδύνατη, πολύ πιο αδύνατη από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα». Η France λέει στο Yahoo Life ότι «Απλώς δεν έβλεπες τότε "κανονικές" γυναίκες στα περιοδικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Τζέσικα Σίμπσον έχει υποστεί μια αξιοσημείωτη εξέλιξη στο προσωπικό στυλ, εμπνευσμένη, λέει, με το να συμβιβαστεί με κάποια σοβαρά προβλήματα σώματος κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους», αναφέρει ένα απόσπασμα από το περιοδικό.

«Σταμάτησε να παλεύει με τη σιλουέτα της κλεψύδρας, για παράδειγμα, αφού συνειδητοποίησε ότι «όλοι μας έχουμε εμμονή να μοιάζουμε με τον τέλειο τύπο Barbie και αυτό δεν είναι πάντα το όμορφο. Πρέπει να τα βρεις με τον εαυτό σου...» Ήταν μια ελάχιστη και αντιφατική προσπάθεια όταν συνδυάστηκε με την παραδοχή του ρετούς. Όπως λέει, αν επέλεγαν να αφήσουν αρετουσάριστη μια γυναίκα εξωφύλλου, και δεν της "έκοβαν" κιλά, τότε πολύ απλά θα τους το γυρνούσαν πίσω.

«Μόλις είχαμε βάλει μια γυναίκα μεγέθους 14 για το εξώφυλλο,κι αυτό το εξώφυλλο δεν θα είχε καταφέρει να βγει από την πόρτα και να περάσει από τα αφεντικά, εκτός και αν είχε αδυνατίσει», έγραψε. «Και έτσι το έκανα, την αδυνάτισα σε προσβλητικό βαθμό». Συνέχισε γράφοντας: «Η ίδια η Jessica Simpson λέγεται ότι μισούσε το εξώφυλλο και ποιος θα μπορούσε να την κατηγορήσει;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 364 / position2: 951
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb