To τραγουδούσαμε με μανία στα 90s αλλά δεν ξέραμε πως μιλούσε για την ενδοοικογενειακή βία

Σίγουρα το γνωρίζεις και το έχεις χιλιοακούσει - Μια μεγάλη επιτυχία των 90s που μιλούσε για την ενδοοικογενειακή βία
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
To τραγουδούσαμε με μανία στα 90s αλλά δεν ξέραμε πως μιλούσε για την ενδοοικογενειακή βία

Το "My Name is Luka" είναι ένα τραγούδι που είναι ευρέως γνωστό και αγαπητό εδώ και δεκαετίες. Λίγοι όμως ξέρουν τι εννοούν οι στίχοι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφτηκε και ερμηνεύτηκε από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Suzanne Vega και κυκλοφόρησε το 1987 ως μέρος του δεύτερου άλμπουμ της με τίτλο "Solitude Standing". Το "Luka" κέρδισε υποψηφιότητες στα βραβεία Grammy το 1988, συμπεριλαμβανομένου του δίσκου της χρονιάς, του τραγουδιού της χρονιάς και της καλύτερης γυναικείας ποπ ερμηνείας. H Vega ηχογράφησε επίσης μια εκδοχή του τραγουδιού στην ισπανική γλώσσα, που περιλαμβάνεται στην κυκλοφορία.

Οι στίχοι του τραγουδιού μιλούν για την ιστορία ενός νεαρού αγοριού ονόματι Luka που υποφέρει από ενδοοικογενειακή κακοποίηση στο σπίτι και πώς το αντιμετωπίζει. Αν και το τραγούδι είναι αρκετά παλιό, το μήνυμά του εξακολουθεί να έχει απηχηση σε πολύ κόσμο σήμερα.

"Πριν από χρόνια, έβλεπα μια ομάδα παιδιών να παίζουν μπροστά στο κτήριο μου, και ήταν ένα από αυτά, που ονομαζόταν Luka, που φαινόταν λίγο διακριτικό από τα άλλα παιδιά. Πάντα θυμόμουν το όνομά του, θυμόμουν πάντα το πρόσωπό του, και δεν ήξερα πολλά για αυτόν, αλλά έμοιαζε να ξεχωρίζει από αυτά τα άλλα παιδιά που έβλεπα να παίζουν. Και ο χαρακτήρας του είναι αυτός που βασίστηκα στο τραγούδι Luka. Στο τραγούδι, το αγόρι είναι ένα κακοποιημένο παιδί — στην πραγματική ζωή δεν νομίζω ότι ήταν. Νομίζω ότι ήταν απλώς διαφορετικός", είχε πει σε συνέντευξή της η Suzanne Vega.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
2 / position1: 464 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb