ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Brain Mapping: H χαρτογράφηση εγκεφάλου είναι το new thing στο εξωτερικό

H τεχνολογία μας έφερε μια νέα πρακτική που φέρνει επανάσταση
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Brain Mapping: H χαρτογράφηση εγκεφάλου είναι το new thing στο εξωτερικό

Η διαφορά μεταξύ μας και της τεχνητής νοημοσύνης; Λοιπόν, οι επιστήμονες δεν έχουν πρόσβαση στον δικό τους προγραμματισμό, αλλά μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στον δικό μας...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και ο κόσμος της ευεξίας είναι γεμάτος trends, η τεχνολογία μας έφερε μια νέα πρακτική που φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο θεραπεύουμε!

Ονομάζεται χαρτογράφηση εγκεφάλου ή EEG (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα). 

Ο Bryan Hixson είναι ο διευθυντής και ο ιδρυτής του The Brain Performance Center. Εξήγησε ότι αυτός ο τύπος νευροανάδρασης, το ΗΕΓ, είναι μια εξαιρετικά καταγραφή της εγκεφαλικής σας δραστηριότητας που μπορεί να υπαγορεύσει μια εξατομικευμένη διαδρομή για τη θεραπεία του εγκεφάλου σας, το κύριο κέντρο ελέγχου για την ευεξία - αποτελεί μια αξιόπιστη και λεπτομερή μέθοδο αξιολόγησης της εγκεφαλικής δραστηριότητας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπολογιστής συλλέγει τις καταγραφές (εύρος, φάση, συνοχή και συμμετρία) των εγκεφαλικών κυμάτων, συνθέτοντας έναν χάρτη που αποτυπώνει τις εγκεφαλικές συχνότητες. Στην Ελλάδα δεν είναι διαδεδομένη όσο το εξωτερικό. 

1. Βοηθά την ψυχική υγεία.

«Η χαρτογράφηση του εγκεφάλου EEG μπορεί να εντοπίσει συγκεκριμένες εγκεφαλικές δυσλειτουργίες που μπορεί να είναι η υποκείμενη αιτία των συμπτωμάτων. Αγχος, κατάθλιψη, αϋπνία, κόπωση, ομίχλη του εγκεφάλου, έμμονες ιδέες, υπερβολική ανησυχία, ADD, πονοκεφάλους, ημικρανίες, χρόνιο πόνο, προβλήματα μνήμης, PTSD και πολλά άλλα. Αυτή είναι μια απίστευτη δύναμη να τεθεί στα χέρια κάποιου που αναζητά θεραπεία.

2. Καλύτερος ύπνος

Ένας χάρτης EEG εντοπίζει δυσλειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκαλούν προβλήματα ύπνου. Βελτιώνοντας την υγεία του εγκεφάλου μας, μπορούμε επίσης να βελτιώσουμε τον ύπνο μας.

«Η μόνη φορά που ο εγκέφαλός σας αποτοξινώνεται είναι κατά τη διάρκεια κύκλων ύπνου εκτός REM. Εάν δεν έχετε αρκετό χρόνο σε αυτούς τους κύκλους ύπνου, ο εγκέφαλός σας συσσωρεύει τοξίνες και μεταβολικά απόβλητα. Ένας εγκεφαλικός χάρτης EEG βοηθά στον εντοπισμό συγκεκριμένων, εξαιρετικά αποτελεσματικών διατροφικών θεραπειών και θεραπειών νευροανάδρασης που ομαλοποιούν την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου, οι οποίες ρυθμίζουν τους κύκλους ύπνου και βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου».

3. Η πέψη, η ορμονική ρύθμιση και η λειτουργία του ανοσοποιητικού μπορούν όλα να βελτιωθούν.

«Ένας χάρτης EEG μετρά τη συγκεκριμένη εγκεφαλική δραστηριότητα που, όταν λειτουργεί βέλτιστα, αποκαθιστά το ανοσοποιητικό σας σύστημα, μειώνει τη φλεγμονή, προάγει τη φυσική επούλωση και βελτιστοποιεί τον αποκαταστατικό/βαθύ ύπνο. Όταν αυτή η εγκεφαλική δραστηριότητα είναι απορυθμισμένη, αυξάνεται η φλεγμονή, εμφανίζονται προβλήματα πέψης, τα επίπεδα ενέργειας πέφτουν κατακόρυφα. Μπορείτε να κοιμάστε 10 ή περισσότερες ώρες και παρόλα αυτά να μην αισθάνεστε ποτέ πραγματικά αναζωογονημένοι».

Ένας εγκεφαλικός χάρτης μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό διατροφικών ελλείψεων στον εγκέφαλό σας που μπορεί να επηρεάζουν την υγεία του εγκεφάλου σας. «Τα θρεπτικά συστατικά όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, το μαγνήσιο, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και άλλα είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου σας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 152 / position2: 648
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb