ΤΑΞΙΔΙΑ

5 πόλεις του εξωτερικού ιδανικές για να ταξιδέψεις τον Σεπτέμβριο

Γιατί ο Σεπτέμβριος είναι ένας καταπληκτικός μήνας για ταξίδια!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
5 πόλεις του εξωτερικού ιδανικές για να ταξιδέψεις τον Σεπτέμβριο

Το να κλείσεις ένα ταξίδι τον Σεπτέμβριο, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να «παρατείνεις» το καλοκαίρι. Τα περισσότερα μέρη είναι πολύ γοητευτικά το φθινόπωρο, αποφεύγοντας τα τουριστικά πλήθη του Ιουλίου και του Αυγούστου. Αν ψάχνεις έμπνευση για να οργανώσεις τα ταξίδια σου για τον επερχόμενο Σεπτέμβρη, τότε μπορείς να ρίξεις μια ματιά παρακάτω!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα βρεις 5 πόλεις του εξωτερικού για να ταξιδέψεις τον Σεπτέμβριο και να πάρεις μέρος σε κάποια από τα πιο γνωστά φεστιβάλ, με την παρέα, τον αγαπημένο σου ή την οικογένειά σου!

Εδιμβούργο, Σκωτία

Παρ’όλο που πολλοί άνθρωποι καταφθάνουν στο Εδιμβούργο για το διάσημο φεστιβάλ Fringe τον Αύγουστο, το φθινόπωρο, το ημερολόγιο είναι γεμάτο με εκδηλώσεις. Θα απολαύσεις το Royal Mile χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και θα καθίσεις στην κορυφή της Πέτρας του Πεπρωμένου, όπου στέφθηκαν πολλοί Σκωτσέζοι μονάρχες. Το Εδιμβούργο είναι εξαιρετικά γραφικό, με ιστορικά κτίρια να πλαισιώνουν κάθε δρόμο. Μπορείς να σταματήσεις σε μια αγορά τροφίμων ή σε μια τοπική ταβέρνα για να δοκιμάσεις τα πλούσια τοπικά πιάτα - haggis.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yumi (@changhaengmi)

Φλωρεντία, Ιταλία

Αν ψάχνεις τις πιο ζεστές πόλεις για να επισκεφθείς τον Σεπτέμβριο, τότε η Φλωρεντία αποτελεί ιδανική επιλογή. Θα θαυμάσεις τον μαρμάρινο καθεδρικό ναό και την υπαίθρια αναγεννησιακή γκαλερί στην Piazza della Signori, πολιτικό κέντρο της πόλης για πολλούς αιώνες. Θα ατενίσεις το υπέροχο αστικό τοπίο από την Piazzale Michelangelo, καθώς στο βάθος παίζουν οι μουσικοί του δρόμου και θα δοκιμάσεις ιδιαίτερες γεύσεις παγωτών κάτω από τον ζεστό κι ευχάριστο ήλιο του Σεπτεμβρίου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Florence, Italy (@only.in.florence)

Γκάλγουεϊ, Ιρλανδία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Galway International Oyster & Seafood Festival είναι το δεύτερο πιο διάσημο ιρλανδικό φεστιβάλ μετά την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου και ένα από τα μακροβιότερα φεστιβάλ τροφίμων στην ήπειρο. Πρέπει να επισκεφθείς αυτό το δημοφιλές φεστιβάλ, το οποίο καλωσορίζει τους επισκέπτες στις 22 Σεπτεμβρίου, με μια εξαιρετική ποικιλία γευστικών εκδηλώσεων. Πρωταθλήματα ανοίγματος στρειδιών, διαγωνισμούς κατανάλωσης στρειδιών, επιδείξεις μαγειρικής, γαστρονομικές ξεναγήσεις και γευσιγνωσία σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ανεβαίνουν στη σκηνή και οι καλύτεροι μουσικοί της Ιρλανδίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων συναρπαστικών εκδηλώσεων, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Έναρξης Στρειδιών, ένα Marty Grass Party και έναν διαγωνισμό ομορφιάς. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο φεστιβάλ είναι το Seafood Trail, το οποίο οδηγεί τους επισκέπτες στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, όπου μπορούν να σερβίρουν τοπικής έμπνευσης κουζίνα και διάφορες λιχουδιές.

Επιπλέον, το Γκάλγουεϊ είναι η πιο ένδοξη από τις ιρλανδικές πόλεις και διαθέτει έναν υπέροχο συνδυασμό ιστορίας και σύγχρονης διασκέδασης. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι πολιτισμό, από ανθρώπους με κοστούμια που προσφέρουν θέατρο δρόμου, μέχρι καντίνες με φαγητό που καλύπτουν κάθε γούστο, όταν ο θαλασσινός αέρας σου ανοίξει την όρεξη. Περπάτησε κάτω από την Ισπανική Αψίδα, διάσχισε την πλατεία Eyre, η οποία χρονολογείται από το 1710, και πέρασε από μια αυθεντική ιρλανδική παμπ για Guinness, στρείδια και παραδοσιακή ζωντανή μουσική.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GalwayTourism.ie (@galwaytourism)

Σπλιτ, Κροατία

Βυθισμένο σε ιστορίες για αυτοκράτορες και τοποθετημένο σε ένα γραφικό παραθαλάσσιο σκηνικό, το Σπλιτ είναι ένας φανταστικός προορισμός για τον Σεπτέμβριο. Το παλάτι του Διοκλητιανού είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να δεις και εκτείνεται στη μισή Παλιά Πόλη. Ανέβα στην κορυφή του καθεδρικού ναού του Αγίου Δομίνικου για να απολαύσεις υπέροχη θέα στην πόλη και τη θάλασσα. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις κροατικό κρασί καθώς αγναντεύεις το ηλιοβασίλεμα!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Spurway (@spurwaya)

Μόναχο, Γερμανία

Στο Μόναχο, τον Σεπτέμβριο θα βρεις μια θρυλική λαϊκή γιορτή, το Oktoberfest που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες στην πανέμορφη βαυαρική πόλη του Μονάχου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ίσως γιορτή στον κόσμο αφιερωμένη στην μπύρα. Το φεστιβάλ, που διαρκεί λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες, αρχίζει, παρά το όνομά του, τον Σεπτέμβριο και λαμβάνει χώρα σε ένα λιβάδι έξω από το κέντρο της πόλης, το Wiesn, όπου στήνονται τεράστιες σκηνές.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων συνεχούς γλεντιού, οι διασκεδαστικοί Βαυαροί και οι ενθουσιώδεις τουρίστες καταναλώνουν εκατομμύρια λίτρα μπύρας από τα τοπικά ζυθοποιεία του Μονάχου και έναν εξίσου εντυπωσιακό αριθμό παραδοσιακών λουκάνικων στη σχάρα. Εκτός από το φαγητό και το ποτό, υπάρχει επίσης πολύς χορός και τραγούδι.

Εκτός του ότι φιλοξενεί το Oktoberfest, το Μόναχο είναι δημοφιλές και από μόνο του, καθώς διαθέτει πλήθος αξιοθέατων, όπως μουσεία και γκαλερί παγκόσμιας κλάσης, γοητευτικά αρχιτεκτονικά διαμάντια και μια έντονη νυχτερινή ζωή!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NOTES OF MUNICH (@munich_notes)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
9 / position1: 308 / position2: 5158
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb