ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι είναι η κινεζική «επανάσταση της τρίχας»

Διεκδικώντας το δικαίωμα στη διαφορετικότητα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τι είναι η κινεζική «επανάσταση της τρίχας»
Collage

Πλέον, η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη καταναλωτική αγορά καλλυντικών στον κόσμο. Κι όμως μια νέα τάση αναδύεται μέσα από τους σωρούς προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά τη συνολική επιβράδυνση της ανάπτυξης, η αγορά ιατρικής αισθητικής της Κίνας παραμένει μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων στον κόσμο.

Η βιομηχανία ιατρικής αισθητικής της Κίνας ανέπτυξε μια σαφή και πλήρη βιομηχανική αλυσίδα που αποτελείται από παρόχους υπηρεσιών ιατρικής αισθητικής και χρήστες ιατρικής αισθητικής.

Ωστόσο, όσον αφορά το ποσοστό διείσδυσης στην αγορά, υπάρχει παραμένει τεράστιο περιθώριο ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, η βιομηχανία ιατρικής αισθητικής έχει γίνει το πιο hot τμήμα της
Τομέας Ομορφιάς και Υγείας, και hot spot για την αύξηση της κατανάλωσης.
Ωστόσο, μαζί με την επιταχυνόμενη αναμόρφωση του ανταγωνιστικού τοπίου σε αυτό το τμήμα, ο κλάδος είναι πιθανό να αντιμετωπίσει πρωτοφανείς νέες καταστάσεις.

Τα πρότυπα είναι πλέον άλλα

Σώματα λεπτά, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, μεγάλο στήθος, μεγάλα μάτια, μικρή μύτη και ψηλά ζυγωματικά.

Τα νυστέρια των πλαστικών χειρουργών πήραν «φωτιά», κυρίως με τη λεγόμενη «ασιατική βλεφαροπλαστική» για διπλά βλέφαρα και μεγαλύτερο, πιο συμμετρικό σχήμα των ματιών.

Σύμφωνα με έκθεση της Deloitte, η αγορά αισθητικών επεμβάσεων στην Κίνα είναι η «ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κόσμο», με προβλέψεις ότι μέχρι το 2025 θα ξεπεράσει σε αξία τα 350 δισεκατομμύρια γιουάν. Ήτοι περίπου 44 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Το male gaze στο μεγαλείο του

Και μιας και η αντρική ματιά έχει καθορίσει εδώ και πολλά χρόνια τα πάντα, ήρθε η ώρα της να αλλάξει. Οι φεμινίστριες γυρνούν την πλάτη σε καλλυντικά και σε στενά ρούχα και αρχίζουν από την καρέκλα του κομμωτή την «επανάσταση της τρίχας».

Αμφισβητώντας κοινωνικές νόρμες και το status quo, επιλέγουν κοντά αγορίστικα κουρέματα ή και να κουρευτούν γουλί κάνοντας μια επανάσταση στην εικόνα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
11 / position1: 142 / position2: 438
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb