WELLNESS

Αυτές είναι οι χειρότερες δίαιτες: Oι ειδικοί σε συμβουλεύουν να μην τις προτιμήσεις

Ποια θεωρείται καλή και ποια κακή, σύμφωνα με ειδικούς;
Από το NEWSROOM
Αυτές είναι οι χειρότερες δίαιτες: Oι ειδικοί σε συμβουλεύουν να μην τις προτιμήσεις
Collage

Έρευνες δείχνουν ότι περίπου τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς, έχουν ως στόχο μιας νέας σεζό την καλύτερη διατροφή. Ποια θεωρείται καλή και ποια κακή, σύμφωνα με ειδικούς;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, διαιτολόγοι, γιατροί και επιδημιολόγοι, βοηθούν την αναθεώρηση και βαθμολόγηση σε τουλάχιστον 24 δίαιτες. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κάνουν πιο ενημερωμένες επιλογές σχετικά με το τι αξίζει να έχουν μια θέση στο πιάτο τους και τι αξίζει τα χρήματά τους. Επίσης, βλέπουμε από τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, ποιες είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες δίαιτες της χρονιάς.

Οι χειρότερες δίαιτες του 2023

Για το 2023, οι ειδικοί κατατάσσουν κάποιες γνωστές δίαιτες στις χειρότερες. Αυτές είναι οι Keto, Raw Food Diet, Atkins, OPTAVIA και SlimFast. Ο λόγος που δεν είναι ψηλά οι συγκεκριμένες, είναι η έλλειψη ευελιξίας, ο υπερβολικά περιοριστικός χαρακτήρας τους και οι πιθανές διατροφικές ανισσοροπίες που μπορεί να προκύψουν από την υιοθέτηση αυτών των προγραμμάτων.

Οι περισσότερες ή και όλες, περιορίζουν τουλάχιστον μια ομάδα υγιεινών τροφίμων και αποτελούν λιγότερο σχέδιο «τρόπου ζωής» και περισσότερο μια δίαιτα γρήγορης απώλειας κιλών. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι περίπου το 80% έως 95% όσων χάνουν βάρος με περιοριστικές δίαιτες, το ξαναπαίρνουν όλο ή και περισσότερο. Οι ειδικοί θεωρούν ότι ένας τρόπος ζωής και διατροφής πιο υγιεινός έχει τα σωστά αποτελέσματα. Οι αυστηροί περιορισμοί δεν καταφέρνουν τίποτα μακροπρόθεσμα. 

Η γρήγορη απώλεια κιλών, συνδέεται με κίνδυνο καρκίνου και χειρότερα αποτελέσματα για την υγεία της καρδιάς σε σύγκριση με την απλή διατήρηση ενός σταθερού βάρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb