WELLNESS

Ποια παραμένει η καλύτερη δίαιτα και για το 2023

Η διατροφή που κερδίζει πάνω από πενταετία
Από το NEWSROOM
Ποια παραμένει η καλύτερη δίαιτα και για το 2023
The Mediterranean Dish/ Pinterest

Φαίνεται ότι για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η ίδια διατροφή κερδίζει τις εντυπώσεις. Είναι η πιο υγιεινή και δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με ειδικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καλύτερη δίαιτα και το 2023

Για τη χρονιά του 2023, όπως και για τις προηγούμενες, η Μεσογειακή διατροφή κερδίζει. Σύμφωνα με έρευνες, καταλαμβάνει την πρώτη θέση και πάλι ως συνολική διατροφή. Το γεγονός ότι θεωρείται και πιο καλή για την υγεία την κάνει να παραμένει στην κορυφή. Μάλιστα, συνδυάστηκε με τη μείωση της χοληστερόλης. 

«Πάντα αναζητούμε περισσότερες καταστάσεις υγείας που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Αλλά συχνά δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά δεδομένα που να εξετάζουν τη δίαιτα Χ και την κατάσταση Χ», δήλωσε η Gretel Schueller,, συντάκτρια υγείας για το US News & World Report, η οποία επιβλέπει την ετήσια κατάταξη της διατροφής.

«Ωστόσο, η υγεία των οστών και των αρθρώσεων είναι ένας τομέας όπου υπάρχει αρκετός όγκος επιστημονικής βιβλιογραφίας», τονίζει. «Αναγνωρίζουμε επίσης ότι ο πληθυσμός μας γερνάει, επομένως η εστίαση σε δίαιτες που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων είναι ένα σημαντικό στοιχείο».

«Το μήνυμα που λαμβάνεις εδώ είναι η αναγνώριση ότι η μεσογειακή διατροφή δεν αφορά μόνο τα τρόφιμα γύρω από τη Μεσόγειο. Μπορείτε να πάρετε τα μαθήματα και την προσέγγιση του μεσογειακού διατροφικού μοτίβου και να το εφαρμόσετε σε οποιαδήποτε κουζίνα σε οποιαδήποτε χώρα».

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη, άνοια, απώλεια μνήμης, κατάθλιψη και καρκίνο του μαστού. Η δίαιτα, η οποία είναι περισσότερο τρόπος διατροφής παρά περιορισμένη δίαιτα, έχει επίσης συνδεθεί με ισχυρότερα οστά, πιο υγιή καρδιά και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb