ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Tips για να αποκτήσεις θετική εικόνα για τον εαυτό σου

(ειδικά τώρα που θα βγεις στην παραλία)
Γράφει η MATINA KONTOY
Tips για να αποκτήσεις θετική εικόνα για τον εαυτό σου
Φωτ. αρχείου / envato

Η κατάκτηση της αυτοπεποίθησης δεν είναι μια εύκολη υπόθεση για πολλούς από εμάς. Δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιόμαστε, αλλά χρειάζεται συνεχή προσπάθεια για να χτιστεί και να κατακτηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αλλαγή της εικόνας που έχουμε για το σώμα μας και για τον εαυτό μας, δεν αποτελεί εύκολη διαδικασία, καθώς είτε αυτή είναι καλά ριζωμένη βαθιά μέσα μας, είτε επειδή οι γύρω μας εξακολουθούν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να τη συντηρούν.

Μπορεί να μη συμβεί σε μία μέρα ή σε δύο, όμως τα παρακάτω tips μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μια πιο θετική στάση απέναντι στον εαυτό σου. Δοκίμασέ τα!

Κάνε μία λίστα με τα προτερήματά σου

Πάρε ένα χαρτί και μολύβι και γράψε ποια είναι τα πράγματα που αγαπάς περισσότερο στον εαυτό σου. Όλοι έχουμε επάνω μας χαρακτηριστικά που μας αρέσουν περισσότερο. Διάλεξε τα και σημείωσέ τα στη λίστα σου. Μην ξεχνάς ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και εκπέμπεται μόνο όταν νιώθουμε και είμαστε καλά με τον εαυτό μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Να έχεις δίπλα σου θετικούς ανθρώπους

Οι αρνητικές σκέψεις/εκφράσεις προς τον εαυτό σου, είναι καλό να αποφεύγονται, τόσο από εσένα όσο και από τους κοντινούς σου ανθρώπους.  Επομένως, αν έχεις στον περίγυρό σου άτομα που σου μιλάνε αρνητικά ή υποτιμητικά, καλό θα ήταν να κάνεις μία εκκαθάριση στο κύκλο σου και να βρεις άτομα υποστηρικτικά που δε σε κρίνουν για την εμφάνισή σου.

Δες τη συνολική σου εικόνα

Δεν είναι πολύ βοηθητικό να εστιάζεις σε συγκεκριμένα μέρη του σώματός σου και να εκφράζεις τη δυσαρέσκειά σου για αυτά. Προσπάθησε να δεις τον εαυτό σου συνολικά, ως έναν ολόκληρο άνθρωπο, με θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά. Όλα αλλάζουν και όλα βελτιώνονται με τον καιρό, αρκεί να βλέπεις τον εαυτό σου όπως είναι, χωρίς αυστηρή κριτική και αρνητικά σχόλια.

 

Μην πιστεύεις πάντα όσα βλέπεις στα social media

Όλοι έχουμε πέσει στην παγίδα να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τα ιδανικά σώματα που βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό όμως είναι κάτι που δε βοηθάει ιδιαίτερα την εξέλιξή μας. Κάθε σώμα, ακόμα και αυτά που φαίνονται ιδανικά στις φωτογραφίες, έχει τα ελαττώματά του και κανένα δεν υπερτερεί έναντι του δικού σου.

 

Δώσε προσοχή στην ενέργειά σου

Αν πιάνεις τον εαυτό σου συχνά να ανησυχεί αν έχεις παχύνει ή για το αν το φαγητό σου έχει πολλές θερμίδες, μπορείς πάντα να διοχετεύσεις αυτή την ενέργεια σε πράξεις καλοσύνης προς τον εαυτό σου. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, όλες οι ανησυχίες και τα άγχη μπορούν να αντισταθμιστούν με θετικές σκέψεις και πράξεις που μας βοηθούν να εξελιχθούμε αντί να γινόμαστε μίζεροι. Έτσι, αν ανησυχείς επειδή πάχυνες, μπορείς πάντα να ξεκινήσεις κάποιο χόμπι που να σε βοηθάει να κινήσεις και να γυμνάσεις το σώμα σου, ακόμα και αν αυτό είναι ένας περίπατος στη φύση.

 

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η άποψη για τον εαυτό μας είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει.

  • Μπορούμε να μάθουμε να είμαστε λιγότερο επικριτικοί και τελειομανείς και να αποφεύγουμε τις συγκρίσεις.
  • Μπορούμε να μάθουμε να αντιστεκόμαστε στα στερεότυπα και να αξιολογούμε τα εσωτερικά γνωρίσματα του εαυτού μας και των άλλων.
  • Μπορούμε να επιλέξουμε φίλους οι οποίοι αξιολογούν την προσωπικότητά μας και όχι την εμφάνισή μας.
  • Μπορούμε, επίσης, να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να υιοθετήσει ένα στιλ ντυσίματος με το οποίο θα αισθάνεται καλά.

Να θυμάσαι πως πρόκειται για την εικόνα που εμείς διαμορφώνουμε στο μυαλό μας για εμάς και είμαστε υπεύθυνοι να τη δημιουργήσουμε!

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
14 / position1: 244 / position2: 800
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb