ΤΑΞΙΔΙΑ

Δροσιά το Καλοκαίρι: 6 μέρη για διακοπές για εσένα που δεν αντέχεις τη ζέστη της Αθήνας

και ακόμα δεν έχεις κανονίσει διακοπές!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 16, 2023
Δροσιά το Καλοκαίρι: 6 μέρη για διακοπές για εσένα που δεν αντέχεις τη ζέστη της Αθήνας
@marias_caleidoscope / instagram

Ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του ο πρώτος μεγάλος καύσωνας του καλοκαιριού και όλοι έχουμε ανάγκη δροσιά και διακοπές, γιατί η ζέστη της Αθήνας δεν αντέχεται. Ο κλιματισμός έχει γίνει ο καλύτερός μας φίλος, τα μπάνια στη θάλασσα η μόνη μας διέξοδος, αλλά είναι γνωστό ότι η δροσιά που θα σου προσφέρει το βουνό, το δάσος, τα ποτάμια και οι λίμνες είναι ασύγκριτη! Σίγουρα οι καλοκαιρινές διακοπές πλάι στο κύμα έχουν τη χάρη τους, αλλά θα άξιζε να δοκιμάσεις κάποια στιγμή και τις διακοπές σε πιο ορεινά μέρη που θα σου χαρίσουν μοναδική δροσιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα δεις εντυπωσιακά τοπία με φυσική ομορφιά, κάποια από τα οποία μάλιστα μπορεί να μην είναι προσβάσιμα το χειμώνα ή να είναι δύσκολη η προσέγγισή τους. Θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τρεχούμενα νερά και περιπετειώδεις δραστηριότητες, ενώ θα βρεις πιο εύκολα καταλύματα, εστιατόρια και αξιοθέατα, χωρίς τα πλήθη του χειμώνα και σε καλύτερες τιμές.

Ζαγοροχώρια

Τα γραφικά χωριά των Ζαγοροχωρίων αποτελούνται από 46 ορεινούς οικισμούς στην οροσειρά της Πίνδου και προσελκύουν επισκέπτες που θέλουν να ξεφύγουν από κλασσικούς προορισμούς για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ψάχνοντας εναλλακτικά μέρη. Πηγαίνοντας στα Ζαγοροχώρια θα εντυπωσιαστείς από τα γραφικά χωριά, τα αμέτρητα γεφύρια, τα ποτάμια και γενικά την πανέμορφη καταπράσινη φύση. Αν είσαι δραστήριος τύπος, θα κάνεις πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες και το πρόγραμμά σου θα γεμίσει από ευχάριστες εκπλήξεις.

Θα επισκεφτείς τα πανέμορφα χωριά, όπως την Αρίστη, το Καπέσοβο και το Πάπιγκο, θα βουτήξεις στις Κολυμπήθρες που σχηματίζουν φυσικές πισίνες και φυσικά μην παραλείψεις να κάνεις rafting ή kanoe kayak στον ποταμό Βοϊδομάτη!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tsepelovo, Zagori, Greece 🇬🇷 (@tsepelovo_zagorochoria)

Νυμφαίο, Φλώρινα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Νυμφαίο θα αντικρίσεις ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Ελλάδας σε υψόμετρο 1.350 μέτρων. Λιθόστρωτα δρομάκια και τα εντυπωσιακά πέτρινα αρχοντικά, έχουν πλέον μετατραπεί κυρίως σε ξενώνες.

Στο Νυμφαίο, πόλος έλξης χιλιάδων ανθρώπων αποτελεί το καταφύγιο του Αρκτούρου, ενώ όσοι αγαπούν τα πουλιά μπορούν να επισκεφθούν τη γειτονική λίμνη Ζάζαρη στην οποία βρίσκουν καταφύγιο πάρα πολλά σπάνια είδη. Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμέν@ ότι εκεί πιθανότατα να μη χρειαστεί να ανοίξεις τον κλιματισμό!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Expression_Greece (@expression_greece)

Πήλιο, Βόλος

Σε ολόκληρο το Πήλιο θα βρεις πανέμορφα παραδοσιακά χωριά για να περιηγηθείς και να εξερευνήσεις εξαιρετικά κατάφυτα τοπία. Υπάρχουν φυσικά μονοπάτια και ενδιαφέρουσες διαδρομές για πεζοπορίες αρχαρίων ή προχωρημένων.

Μία δραστηριότητα που λατρεύουν οι καλοκαιρινοί επισκέπτες του Πηλίου είναι το canyoning που συνδυάζει την πεζοπορία μέσα σε ένα άγριο τοπίο, την κολύμβηση σε ποτάμι και την κατάβαση βράχου σε καταρράκτη με χρήση ειδικού εξοπλισμού. Εκτός από τη δροσιά του βουνού όμως, οι παραλίες που βρίσκονται κοντά θα σου προσφέρουν απλωτές και ξάπλες για τις καλύτερες διακοπές!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Discover Pelion (@discover_pelion.gr)

Ανδρίτσαινα, Ηλεία

Οι πιο πολλοί πηγαίνουν το καλοκαίρι στην Ηλεία για την υπέροχη και απέραντη ακτογραμμή της ή για τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας. Όμως, εξίσου γοητευτική και ενδιαφέρουσα είναι και  η ορεινή πλευρά της. Και το καλύτερο δείγμα της, είναι η Ανδρίτσαινα, χτισμένη σε υψόμετρο 700 μέτρων, ξεχωριστή για την υπέροχη αρχιτεκτονική της, με τα όμορφα σπίτια και τις πέτρινες βρύσες. Η κεντρική πλατεία του χωριού είναι το καλύτερο σημείο για πιεις έναν καφέ και να απολαύσεις την καλοκαιρινή δροσιά κάτω από ένα μεγάλο πλατάνι!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🌍 THE DAILY TRAVELLER (@the_daily_traveller)

Ζήρεια, Κόρινθος

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, μπορείς να βρεις τον παράδεισο της ορεινής Κορινθίας  με πευκόφυτες διαδρομές και μικρά χαριτωμένα γραφικά χωριά.

Δε θα μπορούσε να λείπει το στοιχείο εκείνο που προσδίδει την απαραίτητη δροσιά για τις καλοκαιρινές διακοπές σου, δηλαδή οι κρυστάλλινες λίμνες της Ζήρειας, οι οποίες είναι ξακουστές. Η λίμνη Δόξα για παράδειγμα διεκδικεί τα ηνία, αφού έχει διάφανα νερά που περιτριγυρίζονται από μαυρόπευκα, ενώ μπορείς να τολμήσεις ακόμα και βουτιές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greek Paradise (@greek_paradice)

Δημητσάνα

Ένα από τα πιο όμορφα παραδοσιακά χωριά της Αρκαδίας, που ενδείκνυται για εξερεύνηση στα βουνά της κεντρικής Πελοποννήσου. Ο ποταμός Λούσιος θα σε δροσίσει και θα σε κάνει να θες να βουτήξεις στα νερά του. Εκεί, θα θαυμάσεις τα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού, με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, θα δεις το εντυπωσιακό ρολόι του χωριού, τη Μονή Φιλοσόφου και φυσικά το πρωτοποριακό Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

Μπορείς επίσης να  επισκεφθείς την πατρίδα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το Λιμποβίσι, την ιστορική Στεμνίτσα, τα Λαγκάδια, την Καρύταινα και πολλά ακόμα εντυπωσιακά μέρη φυσικού κάλλους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexandros Magkos (@alexandros_magkos)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
11 / position1: 392 / position2: 3087
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb