WELLNESS

Μπορείς να χάσεις κιλά με την κρυοθεραπεία;

Τι είναι και πώς λειτουργεί;
Από το NEWSROOM
Μπορείς να χάσεις κιλά με την κρυοθεραπεία;
Poosh / Pinterest

Η κρυοθεραπεία φαίνεται ότι έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλής σε όλον το κόσμο. Οι ειδικοί λένε ότι έχει αρκετά οφέλη για τον οργανισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι η κρυοθεραπεία και ποια τα οφέλη της

Η θεραπεία με κρύο νερό, ή πάγο, υπάρχει και ως υπηρεσία σε πολλά κέντρα ευεξίας παγκοσμίως. Ακόμα και το ντους με κρύο νερό, θεωρείται ότι προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας. Σύμφωνα με το UCLA Health, αυτή η πρακτική μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο, να μειώσει τη φλεγμονή και να ενισχύσει την κυκλοφορία. Μας επιτρέπει να ασκηθούμε σκληρότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ορισμένες μελέτες δείχνουν επίσης ότι μπορεί να μειώσει την απόκριση στο στρες, να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου και να προστατεύσει από καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με έρευνα του 2022 που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Circumpolar Health.

Οι ειδικοί προτείνουν ακόμα και μια βουτιά σε κρύο νερό την ημέρα, καθώς μπορεί να ενισχύει το μεταβολισμό και να επιταχύνει την ανάκαμψη μετά από προπόνηση. Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις ότι η θεραπεία μπορεί να αυξήσει την καύση θερμίδων, οδηγώντας σε απώλεια λίπους.

Πώς σε βοηθά η κρυοθεραπεία να χάσεις βάρος

Δεν υπάρχει αμφιβολία, σύμφωνα με αρκετούς, ότι το κρύο ντους μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας. Αυτή η πρακτική, ή οποιαδήποτε μορφή θεραπείας με κρύο νερό, έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον μεταβολισμό, την καρδιαγγειακή λειτουργία και την ψυχική υγεία. 

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2000, η ​​βύθιση σε κρύο νερό θα μπορούσε να αυξήσει τον μεταβολισμό μας κατά 350%, αναφέρει το European Journal of Applied Physiology. Όταν εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες σε μια προσπάθεια να ζεσταθεί. Επομένως, τα τακτικά λουτρά πάγου και τα κρύα ντους μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια λίπους. Απ’ ότι φαίνεται, δεν είναι μόνο αυτό. Η πρακτική με κρύο νερό, μπορεί επίσης να αποτρέψει καταστάσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

@coldwatertherapynurse Shed those unwanted pounds with the help of cold water therapy and reap the other benefits it can provide! #weightloss #weightlosstips #coldplunge #coldwatertherapy #foryou #fyp #getinthewater ♬ Fun - Instrumental - GmoneyBeatzz

Αρκετοί δοκιμάζουν την αντοχή τους στο κρύο και μάλιστα, ανεβάζουν και τα αντίστοιχα videos στα social media. Ωστόσο, για να ξεκινήσεις μια τέτοια θεραπεία, καλό είναι να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb