WELLNESS

Τι να περιμένεις να σου συμβεί αν κόψεις σήμερα τη ζάχαρη

Τι θα συμβεί στον οργανισμό σου;
Από το NEWSROOM
Τι να περιμένεις να σου συμβεί αν κόψεις σήμερα τη ζάχαρη
Lucas Ottone/ Stocksy United

Τι είναι και πώς μπορεί να επιδράσει η αποτοξίνωση από τη ζάχαρη στον οργανισμό σου; Οι ειδικοί απαντούν τι να κάνεις και πώς θα τα καταφέρεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποτοξίνωση από την ζάχαρη, συνήθως περιλαμβάνει τη μείωση της πρόσληψης πρόσθετης ζάχαρης για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με ειδικούς, μπορεί να οφελήσει και να οδηγήσει σε μια διατροφή πιο υγιεινή. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να την κόψει από την διατροφή του.

Ερευνητικές μελέτες έχουν συνδέσει την υψηλή πρόσληψη πρόσθετης ζάχαρης με διάφορα ιατρικά ζητήματα, μεταξύ άλλων η παχυσαρκία, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις, καθώς και η κακή υγεία των δοντιών.

Η ζάχαρη επίσεις ενδέχεται να μειώσει τα επίπεδα ενέργειάς μας, οδηγώντας τελικά σε κόπωση και μειωμένη εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, λέγεται ότι μπορεί να αποτελεί ακόμα και παράγοντα που σχετίζεται με την κατάθλιψη.

Τι προκαλεί η διακοπή της ζάχαρης στον οργανισμό

Σύμφωνα με μελέτες, τα πιο κοινά τρόφιμα που σχετίζονται με συμπτώματα εθισμού είναι αυτά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρόσθετα λιπαρά ή πρόσθετα σάκχαρα. Η κατανάλωση της ζάχαρης, κάνει τον εγκέφαλο ανεκτικό σε αυτήν, με αποτέλεσμα να χρειάζεσαι ακόμα περισσότερη.

Γι’ αυτό, αν κόψεις τη ζάχαρη από τη διατροφή σου, μπορεί να οδηγήσει σε σωματικά και ψυχικά συμπτώματα. Το σώμα του καθενός, ωστόσο αντιδρά διαφορετικά σε αυτήν την κατάσταση. Επειδή το σώμα προσαρμόζεται στη νέα κατάσταση, μπορεί να διαρκέσουν τα συμπτώματα από μέρες ως εβδομάδες.

Ένα από αυτά είναι η λαχτάρα για ζάχαρη. Επιπλέον, μπορεί να έχεις λίγο καταθλιπτική διάθεση, νευρικότητα και άγχος. Επιπλέον, μπορεί να βιώσεις κούραση και να έχεις δυσκολίες στον ύπνο. Μαζί με τη λαχτάρα για την ζάχαρη, μπορεί να έχεις και για άλλα τρόφιμα όπως υδατάνθρακες όπως ψωμί, ζυμαρικά και πατατάκια. Ακόμα ένα σύμπτωμα μπορεί να είναι ο πονοκέφαλος.

Αν και φαίνεται να είναι δύσκολο, οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρέπει να κάνεις υπομονή και να αντέξεις αυτό το διάστημα. Υποστηρίζουν ότι τελικά, η αποκοπή της πρόσθετης ζάχαρης από τη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών και να ενισχύσει τη συνολική υγεία σου. Ωστόσο, για όλα αυτά πρεπει πρώτα να συμβουλευτείς τον διατροφολόγο σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb