SKIN CARE

Οι ειδικοί εξηγούν: Πώς οι διακοπές επηρεάζουν την επιδερμίδα σου

Τι συμβαίνει στο δέρμα σου;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Οι ειδικοί εξηγούν: Πώς οι διακοπές επηρεάζουν την επιδερμίδα σου
Inthefrow / Pinterest

Οι ειδικοί μας αναλύουν γιατί το δέρμα μας φαίνεται να αισθάνεται «καλύτερα» στις διακοπές και πώς να το προστατεύσουμε σωστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τίποτα δε μοιάζει με το vibe των διακοπών, της ξεκούρασης, της θάλασσας και των ηλιόλουστων ημερών. Εκτός από το διάλειμμα αυτό από την καθημερινότητα, είναι ιδανικό και το διάλειμμα της επιδερμίδας. Οι διακοπές την επηρεάζουν και συνήθως, βλέπουμε ότι ανανεώνεται και λάμπει.

Πώς επηρεάζουν οι διακοπές την επιδερμίδα σου

Στις διακοπές, όλα είναι πιο χαλαρά. Κατά μέσο όρο, φοράμε μόνο το αντηλιακό μας και ένα lip balm. Παρατηρούμε ότι το δέρμα είναι πιο λαμπερό και ίσως δεν υπάρχουν και πολλά σπυράκια. Δερματολόγοι εξηγούν ότι υγιές δέρμα σημαίνει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε λιπαρά και δυνατό φραγμό. Πολλές φορές, μπορεί να μπερδευόμαστε και να θεωρούμε ότι όλα τα βελτιώνει ο ήλιος και το μαύρισμα.

Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι όταν είμαστε σε διακοπές, έχουμε λιγότερο άγχος και είμαστε πιο χαλαρές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έναν υγιή αντίκτυπο στη συνολική μας ευεξία και, κατά συνέπεια, στην εμφάνιση του δέρματός μας. Όπως ισχυρίζονται, η βιταμίνη D, η λιγότερη ρύπανση και το λιγότερο μακιγιάζ μπορούν επίσης να συμβάλουν σε πιο υγιή όψη του δέρματος. 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η βιταμίνη D παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία, καθώς υποστηρίζει διάφορες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του κύκλου εργασιών των κυττάρων και της παραγωγής κολλαγόνου. «Λιγότερη ρύπανση σημαίνει λιγότερες περιβαλλοντικές τοξίνες και ρύπους που μπορούν να βλάψουν το δέρμα και να συμβάλουν στην πρόωρη γήρανση», λέει ο Dr Ejikeme. Επιπλέον, το να φοράς λιγότερο μακιγιάζ επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει και μειώνει την πιθανότητα φραγμένων πόρων και εξανθημάτων.

Εννοείται ότι πάντα, πρέπει να προστατεύουμε την επιδερμίδα μας στις διακοπές. Το πιο σημαντικό είναι το αντηλιακό μας, που πρέπει να φοράμε καθημερινά και να το ανανεώνουμε συχνά. Επιπλέον, να μην ξεχνάς να καθαρίζεις το πρόσωπό σου το βράδυ, ακόμα κι αν δεν έχεις βαφτεί. Τέλος, μην παραλείπεις τη φροντίδα των χειλιών, με ένα καλό lip balm με SPF.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb