WELLNESS

Tο συμπλήρωμα που είναι εξαιρετικό για το άγχος και την ψυχική υγεία

Τι λένε οι ειδικοί;
Από το NEWSROOM
Tο συμπλήρωμα που είναι εξαιρετικό για το άγχος και την ψυχική υγεία
Purewow Pinterest

Πολλές από εμάς, αναζητούμε πιο ολιστικούς τρόπους βελτίωσης της ψυχικής μας υγείας. Άραγε, το μαγνήσιο θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στη μείωση του άγχους;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συμπληρώματα διατροφής, έχουν αρχίσει να είναι όλο και πιο δημοφιλή στον τρομέα της διατροφής και της υγείας. Υπάρχουν αρκετά που παρέχουν βοήθεια σε θεραπείες, όπως είναι για παράδειγμα τα μαλλιά και τα νύχια. Ωστόσο, στο ζήτημα του άγχους, προτείνεται αρκετά το μαγνήσιο. 

Τι οφέλη έχει το μαγνήσιο στην υγεία

Το μαγνήσιο, σύμφωνα με ειδικούς, βοηθά στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της λειτουργίας των μυών και των νεύρων και αυτή είναι η ικανότητα που το έχει κάνει ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα για τη ρύθμιση του άγχους. Μπορεί όμως η λήψη ενός συμπληρώματος να βελτιώσει πραγματικά την ψυχική μας υγεία; 

Πώς βοηθά το μαγνήσιο στην ψυχική υγεία

«Το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στην υποβοήθηση σε περισσότερες από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα», εξηγεί η Dr Jane Leonard. «Οι κύριες λειτουργίες είναι η διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των νεύρων και των μυών, η διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος και η διατήρηση ενός υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου σταθερού καρδιακού παλμού. Είναι επίσης πολύ καλό στο να διατηρεί γερά τα οστά και μπορεί να συμμετάσχει στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα».

Όταν πρόκειται για άγχος και κατάθλιψη, γιατί είναι τόσο σημαντικό το μαγνήσιο; «Το μαγνήσιο θεωρείται ότι βοηθά στο άγχος και τη διάθεση επειδή παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη ρύθμιση των νευροδιαβιβαστών», εξηγεί ο ερευνητής ψυχικής υγείας Ben Warren από το Stress Reliever's Club.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης. Προφανώς, αυτό δεν σημαίνει ότι το άγχος και η κατάθλιψη προκαλούνται από χαμηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο - ή θεραπεύονται με τη λήψη συμπληρωμάτων μαγνησίου. Αυτό που λένε οι επιστήμονες, είναι ότι τα υγιή επίπεδα μαγνησίου, μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της αντίδρασης μας στο στρες, αφήνοντάς μας λιγότερο ευάλωτους στα συμπτώματα.

Τα ήπια συμτώματα έλλειψης μαγνησίου μπορεί να περιλαμβάνουν ανησυχία, πονοκεφάλους, δυσκοιλιότητα, κράμπες και άλλα πολλά. Ωστόσο, πάντα πρέπει να συμβουλεύεσαι τον γιατρό σου, ώστε να διαπιστώσει αυτήν την έλλειψη και να σου πει αν και για πόσο χρειάζεται να πάρεις συμπληρώματα.

Βεβαίως, ο φυσικός τρόπος για να λάβεις μαγνήσιο είναι η διατροφή. Υπάρχουν πάρα πολλές τροφές που περιέχουν μαγνήσιο και άλλες βιταμίνες και συστατικά. Ανάμεσα τους είναι το σπανάκι, η κινόα, ο λιναρόσπορος, το καστανό ρύζι, η μαύρη σοκολάτα και το αβοκάντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb