BED TALK

6 δευτερόλεπτα είναι το μόνο που θες για να αναζωπυρωθεί η σπίθα στη σχέση σου

Καθώς τα χρόνια προχωρούν σε μια σχέση, η σπίθα μπορεί να μην σβήσει εντελώς, αλλά μπορεί να σβήσει κάπως.
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
6 δευτερόλεπτα είναι το μόνο που θες για να αναζωπυρωθεί η σπίθα στη σχέση σου
Φωτογραφία από Anna Tarazevich

Σπίθα που σβήνει; Αυτό είναι φυσικό. Η ζωή είναι γεμάτη με τη δουλειά και τα παιδιά, την οικογένεια και τους φίλους. Μερικές φορές μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα ισορροπήσετε όλα. Εξαιτίας αυτών των εξωτερικών πιέσεων, ο ρομαντισμός και ο ερωτισμός συχνά πηγαίνει στο περιθώριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συχνά, γινόμαστε πολύ άνετοι στις συνεργασίες μας και ξεχνάμε ότι η εγγύτητα είναι μια κοινή προσπάθεια, μια συνεργασία μυαλών και σωμάτων. Σε αυτές τις μεθυστικές πρώτες μέρες μιας σχέσης, όλα είναι καινούργια και η οικειότητα είναι τόσο εύκολη όσο η αναπνοή. Είναι ένα μπολ με κρυφές πινελιές, κλεμμένες ματιές και νύχτες πάθους. Τίποτα δεν είναι τόσο φυσικό όσο να πάρεις το χέρι του αγαπημένου σου στο δρόμο ή να τον φιλήσεις μέχρι να σου κόψει την ανάσα. Και η τελευταία από αυτές τις πράξεις λατρείας είναι πιθανώς μια από τις πιο σημαντικές μεθόδους στοργής που ένα ζευγάρι μπορεί να δώσει ο ένας στον άλλο.

Το φιλί είναι μια ισχυρή, μεθυστική αλλά απλή πράξη αγάπης και είναι πολύ πιθανό να μην το κάνουμε αρκετά. Ωστόσο, μόλις έξι δευτερόλεπτα ραμφίσματος κάθε μέρα θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν ένα νέο επίπεδο οικειότητας για εσάς και τον σύντροφό σας. Ναι, σωστά μας ακούσατε. Ένα hack οικειότητας γίνεται viral για πιθανή βελτίωση των σχέσεων σε μόλις έξι δευτερόλεπτα κάθε μέρα.

Η συμβουλή άρχισε να κάνει τον γύρο του TikTok αφού η χρήστης Alex Sage Fine (@afinehuman) δημιούργησε ένα βίντεο σχετικά με τη θεωρία λέγοντας ότι ήταν ένα από τα «αγαπημένα hacks των ζευγαριών». Το φιλί των έξι δευτερολέπτων, το οποίο δημιουργήθηκε από τον θεραπευτή ζευγαριών Dr John Gottman, υποτίθεται ότι χτίζει ένα «τελετουργικό επανασύνδεσης». Για να αποκομίσετε αυτά τα υποτιθέμενα οφέλη, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φιλάτε τον σύντροφό σας για 6 δευτερόλεπτα κάθε μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Gottman έθεσε αυτά τα έξι δευτερόλεπτα γιατί είναι «αρκετά για να δημιουργήσεις μια στιγμή σύνδεσης» και «σταματάει την ενασχόληση στον εγκέφαλό σου και εστιάζει στον σύντροφό σου εκείνη τη στιγμή». Το φιλί με τέτοιο τρόπο μπορεί επίσης να μειώσει την κορτιζόλη και να αυξήσει τα επίπεδα ωκυτοκίνης, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης.

"Ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι πιο αποτελεσματικό είναι επειδή είναι μια πράξη που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα που δημιουργεί οικειότητα [αλλά] δεν περιλαμβάνει συζήτηση ή επίλυση προβλημάτων", λέει η Fine στο βίντεο. «Είναι πραγματικά σχεδιασμένο για να έχει μια στιγμή οικειότητας».

Καθώς η διάρκεια του φιλιού είναι τόσο σύντομη, η Fine σημείωσε ότι πρέπει να το κάνετε επίτηδες, ώστε να δημιουργήσετε μια ρομαντική ατμόσφαιρα.

Το τακτικό φιλί κρατά ζωντανή αυτή την αρχική σπίθα, προστατεύοντας την οικειότητα μέσα από τα σκαμπανεβάσματα της ζωής. Η πράξη του φιλιού απελευθερώνει ωκυτοκίνη, προάγοντας την εμπιστοσύνη και το μεταξύ σας δέσιμο. Δημιουργεί θετικούς συσχετισμούς με την εγγύτητα, οδηγώντας σε μια επιθυμία για περισσότερα. Επιπλέον, είναι μια μη λεκτική ένδειξη αγάπης, επιθυμίας και πάθους που μπορεί να είναι δύσκολο να εκφραστεί σε δύσκολες στιγμές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
6 / position1: 618 / position2: 1496
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb