SKIN CARE

Lip oil vs Lip balm ‑ Ποιο σου ταιριάζει καλύτερα;

Είναι τα lip oils τα νέα lip balms;
Γράφει η MATINA KONTOY
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 20, 2023
Lip oil vs Lip balm ‑ Ποιο σου ταιριάζει καλύτερα;
Φωτ. αρχείου / envato

Αυτή τη στιγμή τα lip oils συγκαταλέγονται ανάμεσα στα hot beauty items της σεζόν με τα περισσότερα brands ομορφιάς να έχουν λανσάρει ήδη τα δικά τους. Παρέχουν, όμως τα έλαια χειλιών αρκετά οφέλη για το δέρμα μας όπως τα παραδοσιακά lip balms;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα lip oils δεν είναι παχύρρευστα και κολλώδη όπως τα lip balms. Έχουν πιο λεπτόρρευστη μορφή και μεταξένια υφή ενώ μπορούν να προσφέρουν μια ελαφριά ενυδάτωση. Η σύνθεσή τους δημιουργεί ένα φράγμα που προστατεύει τα χείλη και κλειδώνει την υγρασία. Η χρήση ενός lip oil είναι ευεργετική επειδή τα έλαια δημιουργούν ένα φράγμα που προστατεύει το δέρμα στα χείλη μας και σφραγίζει την υγρασία.

Φωτ. αρχείου / envato

Ένα balm όμως είναι αυτό που πρέπει να επιλέξεις, αν ο στόχος σου είναι να ενυδατώσεις βαθιά τα χείλη σου. Τα lip balm είναι ένα καλλυντικό προϊόν που χρησιμοποιείται για την προστασία και την ενυδάτωση των χειλιών, διατηρώντας τα υγιή και φαίνονται καλύτερα.

Περιέχουν συνήθως κερί που δρα ως φράγμα, προσλαμβάνοντας την απώλεια υγρασίας, ενώ παράλληλα έχουν στη σύνθεσή τους και αποδεδειγμένα ενυδατικά συστατικά, τα οποία χαρίζουν extra ενυδάτωση

Φωτ. αρχείου / envato

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν διάφορες συνθέσεις που μπορούν να παρέχουν προστασία από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως ο άνεμος και το φως του ήλιου, να ενυδατώνουν τα χείλη και να αντιμετωπίζουν καταστάσεις όπως ξηρότητα ή σκάσιμο. Πιο εξειδικευμένα σκευάσματα μπορεί να περιέχουν πρόσθετα συστατικά όπως SPF για να παρέχουν αυξημένη προστασία από τον ήλιο.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι και κάποια lip oils μπορεί να περιέχουν πρόσθετα ενυδατικά συστατικά στις συνθέσεις τους. Για παράδειγμα, αρκετά προϊόντα αυτής της κατηγορίας περιέχουν βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό που έχει επίσης ενυδατικές ιδιότητες. Ωστόσο, η κίνηση ματ για να βεβαιωθείς ότι θα χαρίσεις στα χείλη σου την απαραίτητη extra υγρασία που χρειάζεται, είναι να βάλεις στα χείλη σου πρώτα lip balm που περιέχει super ενυδατικά στοιχεία όπως υαλουρονικό οξύ, ceramides ή βούτυρο καριτέ και από πάνω να βάλεις το lip oil για να σφραγίσεις την υγρασία με μία κίνηση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
4 / position1: 578 / position2: 1235
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb