WELLNESS

3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουν οι γυναίκες μετά το σeξ

Aκόμα και μετά από μια παθιασμένη και γεμάτη ένταση σeξουαλική επαφή
Από το NEWSROOM
3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουν οι γυναίκες μετά το σeξ
Photo by Vidar Nordli-Mathisen on Unsplash

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, υπάρχουν τρία πράγματα που καμία γυναίκα δεν πρέπει να κάνει μετά την σeξουαλική επαφή, κι αυτό για να διατηρηθεί η υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής.

Όπως εξηγεί η γυναικολόγος Leslie E. F. Page, «Όταν ο κολπικός ιστός λιπαίνεται, διογκώνεται και τρίβεται κατά τη διάρκεια της σeξουαλικής επαφής, αλλάζει ο τρόπος που αντιδρά στο περιβάλλον, δημιουργώντας πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης».

Τα τρία παρακάτω πράγματα δεν πρέπει να γίνονται ακόμα και μετά από μια παθιασμένη και γεμάτη ένταση σeξουαλική επαφή.

Μην πλένεστε με αντισηπτικό υγρό καθαρισμού

Μετά την σeξουαλική επαφή το πλύσιμο επιβάλλεται, αλλά όπως λένε οι ειδικοί το αντισηπτικό υγρό καθαρισμού δεν είναι απαραίτητο. Κι αυτό γιατί μπορεί να κάνει περισσότερη ζημιά παρά καλό, αφού είναι πολύ πιθανή η αλλεργική αντίδραση, σε περίπτωση που το δέρμα αντιδράσει σε χημικές ουσίες που περιέρχονται στα σδαπούνια. Επίσης μπορεί να προκληθεί ερεθισμός και ξηρότητα στον κόλπο. Επίσης πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το νερό είναι καθαρό. «Αν δε μπορείτε να το πιείτε, δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ούτε και για να πλυθείτε μετά το σeξ», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ειδικοί.

Μην κάνετε μπάνιο με τον σύντροφό σας

Μετά την σeξουαλική επαφή, ένα μπάνιο με τον/την σύντροφο ακούγεται ρομαντικό, αλλά τα ευαίσθητα σημεία του σώματος δεν το βλέπουν έτσι. Αν είστε μαζί με τον σύντροφό σας μέσα σε μπανιέρα με ζεστό νερό, σημαίνει ότι εκτίθεστε δστα βακτήρια του δέρματος και του πρωκτού του, ενώ μαι εκτενής έκθεση στο νερό ίσως μειώσει την αποτελεσματικότητα του αντιμικροβιακού φράγματος του δέρματός σας. «Όταν το αιδοίο διογκώνεται ως απόκριση στη σeξουαλική διέγερση, αποκαλύπτει το άνοιγμα του κόλπου, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες μόλυνσης», εξηγεί τέλος η Δρ. Page.

Μην ξεχάσετε να πάτε στην τουαλέτα

Όταν ουρείτε μετά το σeξ, τότε αυτόματα μειώνεται η πιθανότητα ουρολοίμωξης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, κάποια βακτήρια του οργανισμού οδηγούνται στην κύστη, οπότε ο κίνδυνος μόλυνσης είναι μεγάλος στο σημείο. Δεν χρειάζεται βέβαια να πάτε στην τουαλέτα αμέσως μετά την επαφή. Αλλά μην αφήσετε πολλή ώρα να κυλήσει και αποκοιμηθείτε, αφήνοντας αυτή την σημαντική διαδικασία για το πρωί, γιατί ίσως αποδειχθεί σφάλμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 244 / position2: 436
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb