THINK

Αυτός ο κανόνας των 2` θα σε σώσει τις μέρες που έχεις άπειρες υποχρεώσεις

Ή αλλιώς, πώς να αδειάσεις την to-do list σου άμεσα και αποτελεσματικά
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Αυτός ο κανόνας των 2` θα σε σώσει τις μέρες που έχεις άπειρες υποχρεώσεις

Οι λίστες υποχρεώσεων έχουν έναν τρόπο να μεγαλώνουν κάθε λεπτό, ειδικά αν αναλαμβάνεις πολλές ευθύνες στη δουλειά ή έχεις ένα εκατομμύριο δουλειές να ασχοληθείς όταν γυρίσεις σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτός είναι ίσως ο λόγος που μερικές φορές χρονοτριβούμε. Πόσο κακό μπορεί να είναι; Θα βγάλεις τα σκουπίδια αύριο. Θα απαντήσεις σε αυτό το email τη Δευτέρα. Θα απαντήσεις σε αυτό το μήνυμα την επόμενη εβδομάδα...

Τις περισσότερες φορές όμως, η αναβλητικότητα έχει τον τρόπο να γίνεται μόνιμος σύντροφος αν δεν είσαι προσεκτική. Μια μέρα μπορεί να μετατραπεί σε εβδομάδες και πριν το καταλάβεις, έχεις περισσότερες εργασίες στη λίστα υποχρεώσεων σου. Δεν μπορείς καν να θυμηθείς αν απαντήσεις σε αυτό το email ή αν έκανες αυτήν την πληρωμή. Σύμφωνα με τον σύμβουλο παραγωγικότητας David Allen, συγγραφέα του βιβλίου "Getting Things Done: The Art of Stress-Free Productivity", υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τις δουλειές σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, αυτό που πρότεινε στο βιβλίο του είναι ο κανόνας των δύο λεπτών, που είναι το αντίδοτο στην αναβλητικότητα. 

«Ο κανόνας των 2 λεπτών, πολύ απλά, είναι ότι εάν αποφασίσεις για μια ενέργεια και έχεις πραγματικά τη δυνατότητα να την κάνεις και μπορείς να την ολοκληρώσεις σε δύο λεπτά ή λιγότερο, θα πρέπει να την κάνεις σωστά, αν έχεις σκοπό να την κάνεις οπωσδήποτε είπε.

@lexxhidalgo

Trust me on this one

♬ original sound - Lexi Hidalgo

Είναι εύκολο να αισθάνεσαι ότι απλές εργασίες μπορούν να γίνουν άλλη φορά και μια άλλη μέρα, κυρίως επειδή μπορείς να πεις στον εαυτό σου ότι δεν είναι τίποτα να τις κάνεις ούτως ή άλλως, οπότε η προσθήκη τους στην αυριανή λίστα δε θα κάνει μεγάλη διαφορά. Το πρόβλημα όμως έγκειται στο πόσες φορές αναβάλλεις έτσι. Μια λίστα με πέντε μικρές εργασίες μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε 10 ή 15 ανάλογα με το χρόνο που θα χρειαστείς για να τις αντιμετωπίσεις.

Η όλη ιδέα είναι ότι θέλεις να μπορείς να μην έχεις συσσωρευμένο απόθεμα πραγμάτων που θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει σε δύο λεπτά ή λιγότερο. 

Συμπεριλαμβάνοντας τον κανόνα των δύο λεπτών στη ζωή σου, μπορείς να διαγράψεις εργασίες από τη λίστα σου πολύ νωρίτερα από ό,τι θα έκανες διαφορετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
7 / position1: 218 / position2: 758
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb