WELLNESS

Η νέα μόδα του TikTok είναι τα σφηνάκια ελαιόλαδου, αλλά κάνουν καλό;

Τι είναι αυτό το trend;
Από το NEWSROOM
Η νέα μόδα του TikTok είναι τα σφηνάκια ελαιόλαδου, αλλά κάνουν καλό;
@selooliveoil

Το TikTok έχει αλλάξει τα trends για τα καλά. Βλέπουμε καθημερινά videos με ταξίδια, μόδα, ομορφιά, διατροφή και ο,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα σε όλα αυτά τα videos, βρίσκονται αρκετά που έχουν να κάνουν με τάσεις διατροφής και ομορφιάς. Αρκετοί guru των social media αποκτούν χιλιάδες θαυμαστές. Έτσι, εμφανίστηκε και η τάση με το ελαιόλαδο.

Η τάση με τα σφηνάκια ελαιόλαδου στο TikTok

Το ελαιόλαδο έχει καλές ιδιότητες για τον οργανισμό μας και του προσφέρει πάρα πολλά. Influencers και celebrities το λατρεύουν. Σε ένα viral βίντεο από τον Φεβρουάριο, ο Patrick Hu λέει ότι η ημερήσια δόση μπορεί να ανακουφίσει ακόμη και ψυχικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη. Η Kourtney Kardashian, επίσης, έχει δηλώσει ότι πίνει μια κουταλιά της σούπας λάδι κάθε πρωί πριν φάει. Πολλοί είναι θαυμαστές της πρακτικής αυτής και οι οι ειδικοί αναρωτιούνται πόσο πόσο ασφαλής είναι πραγματικά.

@oliveoilqueen Healing the gut is very complicated. EVOO was not the only thing, but my main medicine #fyp #foryou #oliveoil #evoo #extravirginoliveoil #healthyfats #guthealth #guttok #healingjourney #stomachproblems #WomenOwnedBusiness #bloating #constipation #guttok #ibstok #ibs #greenscreen ♬ space song by beach house - brook

Σύμφωνα με έρευνες, το ελαιόλαδο έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Πρόσθετες μελέτες έχουν επίσης αναγνωρίσει τα οφέλη του. Ωστόσο, η υπερβολή δεν είναι κάτι καλό σε οτιδήποτε. Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα σφηνάκια ελαιολάδου μπορεί να οδηγήσουν σε στομαχικές διαταραχές. Η υπερβολική δoση του, ενδέχεται να προκαλέσει στομαχικές κράμπες ή και διάρροια. Ακόμη, μπορεί να αυξήσει το φούσκωμα στο στομάχι. 

Επιπλέον, επειδή περιέχει αρκετές θερμίδες, ενδέχεται να αυξήσει το σωματικό μας βάρος χωρίς καν να το καταλάβουμε. Για το λόγο αυτό, οι διατροφολόγοι το συστήνουν σε μικρές ποσότητες και όχι καθημερινά. Το ιδανικό είναι να περιλαμβάνεται στη διατροφή μας εκεί που χρειάζεται και όχι σκέτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb