WELLNESS

Γι’ αυτό χάνεις πιο δύσκολα κιλά όσο μεγαλώνεις

Τι φταίει;
Από το NEWSROOM
Γι’ αυτό χάνεις πιο δύσκολα κιλά όσο μεγαλώνεις
Φωτογραφία από Nat

Όσο μεγαλώνουμε, βλέπουμε αρκετές αλλαγές στο σώμα και στην επιδερμίδα μας. Ειδικότερα η δεκαετία των 30 φαίνεται να είναι καθοριστική σε αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς περνούν τα χρόνια, παρατηρούμε ότι αλλάζει τόσο το δέρμα, όσο και γενικότερα το σώμα μας. Ειδικότερα, ο μεταβολισμός μας λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Ενδέχεται να υπάρχει μεγαλύτερη κατακράτηση υγρών και μείωση της μυϊκής μάζας. Οι αλλαγές στο σωματικό βάρος, γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Ποια είναι, όμως, η αιτία γι’ αυτό;

Γιατί επιβραδύνεται η λειτουργία του μεταβολισμού

Οι ερευνητές, παρατηρούν ότι όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο δύσκολο είναι να χάσουμε βάρος. Ο μεταβολισμός επιβραδύνει τη λειτουργία του και το σώμα αντί για λίπος χάνει μυϊκή μάζα. Ο μεταβολισμός είναι, στην ουσία μια διαδικασία μετατροπής των τροφίμων και των ποτών σε ενέργεια. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι θερμίδες αναμιγνύονται με οξυγόνο ώστε να παραχθεί η ενέργεια που χρειάζεται το σώμα. Με τον αργό μεταβολισμό, καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια, που σημαίνει ότι αποθηκεύεται περισσότερη στα λιπώδη κύτταρα. Οι επιστήμονες σημειώνουν, ότι ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας, το σώμα χρησιμοποιεί αυτή την ενέργεια για να λειτουργήσει σωστά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @woman_fitness._

Με βάση μια μελέτη του 2021 που δημοσιεύτηκε στο Science, ο μεταβολισμός τείνει να επιβραδύνεται με την ηλικία. Αποκαλύφθηκε ότι ο μεταβολισμός κορυφώνεται όταν είμαστε πιο νέοι και επιβραδύνεται καθώς περνούν τα χρόνια. Ακόμα μια αιτία που δυσκολευόμαστε να χάσουμε βάρος, είναι η απώλεια μυϊκής μάζας. Το σώμα συνεχίζει να χάνει περίπου 3 έως 8% ανά δεκαετία, σύμφωνα με μια επισκόπηση του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας.

Επιπλέον, οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους. Η εμμηνόπαυση, αποτελεί μια περίοδο ορμονικών αλλαγών. Οι γυναίκες ενδέχεται να αποκτήσουν σωματικό λίπος, το οποίο δυσκολεύονται να το χάσουν. 

Ακόμα ένας λόγος που υπάρχει αυτή η δυσκολία, είναι ο τρόπος ζωής. Ο χρόνος μειώνεται και έτσι, μειώνεται ταυτόχρονα και η σωματική δραστηριότητα. Ακόμη, η καθιστική ζωή, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb