THINK

Ειλικρινείς φίλοι; Πρόσεχε μήπως η ειλικρίνεια είναι κρυμμένη τοξικότητα

Είναι όντως υγιείς οι φιλικές σου σχέσεις;
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Ειλικρινείς φίλοι; Πρόσεχε μήπως η ειλικρίνεια είναι κρυμμένη τοξικότητα
Unsplash / Φωτογραφία Αρχείου

Οι φίλοι μας είναι συνήθως η πιο ανεβαστική πτυχή της κοινωνικής μας ζωής. Όπως λέει το κλισέ, είναι η οικογένεια που επιλέγουμε. Πηγαίνουμε σε αυτούς για συμβουλές, γέλιο, έμπνευση, συμπάθεια και, κυρίως, αποδοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, μερικές φορές βασιζόμαστε σε άτομα που δεν είναι πραγματικοί φίλοι μας. Αφιερώνουμε χρόνο σε αυτούς και νοιαζόμαστε, αλλά είμαστε πραγματικά σε μια μονόπλευρη φιλία. Αντί να μας κάνουν να νιώθουμε ενδυναμωμένοι και αποδεκτοί, μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα με τον εαυτό μας.

Εάν φύγεις από την παρέα ενός φίλου και αισθάνεσαι λιγότερο σίγουρη για τον εαυτό σου από ό,τι πριν τον συναντήσεις, αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό red flag ότι ο φίλος σου είναι τοξικός.

Τι λέει αυτό το χαρακτηριστικό για τον φίλο σου

Επειδή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κάνει έναν αγώνα για την αποφυγή σύγκρισης του εαυτού μας με άλλους, είναι ασφαλές να πούμε ότι οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να σχετιστούμε με τη φράση «η σύγκριση είναι ο κλέφτης της χαράς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, αν ο φίλος σου σε συγκρίνει με κάποιον άλλον με τρόπο που αντανακλά αρνητικά πάνω σου, θα μπορούσε να προσπαθεί να σου κλέψει τη χαρά σκόπιμα και να σε κάνει να νιώσεις ότι δεν είσαι αρκετή. Επιλέγουν να σχολιάσουν τις θετικές ιδιότητες κάποιου άλλου σε μια προσπάθεια να σε κάνουν να αισθάνεσαι μειονεκτικά ή ότι δεν επαρκείς. Αυτός προφανώς δεν είναι τρόπος να κάνεις έναν φίλο να νιώσει ότι τον εκτιμούν και τον αποδέχονται. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ο φίλος σου θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Κανένας από αυτούς δε δικαιολογείται.

Πώς να αντιδράσετε στην τοξική συμπεριφορά ενός φίλου

Πρώτα απ 'όλα, προσπάθησε να μην αφήσεις τα σχόλιά τους να επηρεάσουν την αυτοεκτίμησή σου. Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι επειδή είμαστε όλοι τόσο μοναδικοί, οι αγενείς παρατηρήσεις του φίλου σου μπορεί να μην είναι λογικές. Για να βρούμε εσωτερική γαλήνη και αγάπη για τον εαυτό μας, είναι απαραίτητο να αποδεχτούμε ότι δεν είμαστε όλοι στην ίδια φάση με κανέναν άλλο. Αυτό είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει, αλλά προσπάθησε να μην πάρεις τα λόγια τους προσωπικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 285 / position2: 936
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb