WELLNESS

Αυτά τα app θα σε βάλουν σε ρουτίνα χαλάρωσης και anti ‑ stress

Ξεκίνα να βάζεις άμεσα στο πρόγραμμά σου τη χαλάρωση και την ηρεμία τώρα!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Αυτά τα app θα σε βάλουν σε ρουτίνα χαλάρωσης και anti ‑ stress
Instagram @antonius.fit

Στον συνεχώς διαδικτυωμένο κόσμο μας που μας θέτει ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις, αυτός ο χώρος για να χαλαρώσουμε και να κάνουμε μια παύση γίνεται όλο και πιο άπιαστος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καθημερινό άγχος από την εργασία στην οικογένεια μέχρι τα προσωπικά και  οικονομικά μπορεί να μας επιβαρύνει πάρα πολύ και να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τονίζουν ότι το άγχος μπορεί να προκαλέσει στέρηση ύπνου, κατάχρηση ουσιών, καταστολή ή αυξημένη όρεξη και ταλαντευόμενες συναισθηματικές καταστάσεις. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα προβλήματα υγείας, όπως αυξημένη αρτηριακή πίεση, μειωμένη ανοσολογική δύναμη και γαστρεντερική δυσφορία. Η υιοθέτηση ορισμένων συνηθειών του τρόπου ζωής —συμπεριλαμβανομένης της τακτικής άσκησης, της θετικής αυτοενίσχυσης και ακόμη και του απλού γέλιου— είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος μείωσης ή διαχείρισης του άγχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν δυσκολεύεσαι να εντάξεις, όμως, τα παραπάνω στη ρουτίνα σου, τότε υπάρχουν μερικά applications που μπορούν να σε βοηθήσουν ...

Calm

Το Calm είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή ύπνου, διαλογισμού και σχέσεων. Υπόσχεται να βοηθήσει τους αρχάριους να μάθουν την τέχνη του διαλογισμού, να βρουν χαλαρωτικές λίστες αναπαραγωγής, να ακούσουν ιστορίες πριν τον ύπνο από διασημότητες, να εξασκηθούν σε αργή, προσεκτική κίνηση και να μάθουν από ειδικούς στον τομέα. Η εφαρμογή κέρδισε το βραβείο App of the Year της Apple το 2017 και έχει λάβει χιλιάδες διθυραμβικές κριτικές. Από το 2023, η εφαρμογή έχει 1,6 εκατομμύρια κριτικές στο App Store και συνολική βαθμολογία 4,8 αστέρια από 5. Οι κριτικοί στο Healthline σημείωσαν ότι η εφαρμογή ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμη για άτομα που δυσκολεύονται να κοιμηθούν λόγω άγχους.

Headspace: Mindful Meditation

Το Headspace είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη εφαρμογή διαλογισμού που ισχυρίζεται ότι έχει πάνω από 70 εκατομμύρια μέλη και χρησιμοποιείται σε 190 χώρες παγκοσμίως. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί επιστημονικά υποστηριζόμενες τεχνικές διαλογισμού και ενσυνειδητότητας για να ενισχύσει την ψυχική υγεία και να σε βοηθήσει να αναπτύξεις συνήθειες που αλλάζουν τη ζωή σου. Η χρήση του Headspace έχει βρεθεί ότι επηρεάζει θετικά την ψυχική ευημερία των χρηστών. Η εφαρμογή ισχυρίζεται ότι κάνει τους χρήστες να αισθάνονται 14% λιγότερο άγχος μετά από 10 ημέρες. Η εφαρμογή υπόσχεται επίσης να βελτιώσει τα μοτίβα ύπνου και τη μέση διάθεσή σου. Μια μελέτη του 2022 διαπίστωσε επίσης ότι η εφαρμογή μείωσε με επιτυχία την κατάθλιψη στο 75% των περιπτώσεων.

Insight Timer: Meditate & Sleep

Το InsightTimer, που ιδρύθηκε από τους αδερφούς Christopher και Nicho Plowman, συνδυάζει πέντε εφαρμογές ευεξίας σε μία που εστιάζει στον διαλογισμό, τον ύπνο, την αναπνοή, τη γιόγκα και την περισυλλογή. Το τμήμα διαλογισμού προσφέρει πληθώρα καθοδηγούμενων διαλογισμών που καθοδηγούνται από αξιόπιστους ψυχολόγους και δασκάλους. Η ενότητα ύπνου επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν μουσική που προκαλεί ύπνο και κλασικά βιβλία με παραμύθια για να κοιμηθούν. Το Breathwork σε καθοδηγεί για το πώς να κατακτήσεις διάφορες τεχνικές αναπνοής που παρέχονται από πιστοποιημένους δασκάλους. Ενώ, η γιόγκα σε προσκαλεί να συμμετάσχεις σε ζωντανά μαθήματα, να δημιουργήσεις λίστες αναπαραγωγής μουσικής και να μάθεις πρακτικές γιόγκα που στοχεύουν στη βελτίωση του ύπνου σου. Τέλος, η περισυλλογή επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν την πρόοδό τους σε μορφή ημερολογίου, να συμπληρώνουν ερωτηματολόγια διάθεσης και ακόμη και να αναζητούν εμπνευσμένα αποσπάσματα για να τους φτιάξουν τη διάθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 149 / position2: 892
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb