ENTERTAINMENT

Η τραγική ιστορία του γιου του Marlon Brando, Christian

Ένα καταδικασμένο παιδί από τη μέρα που γεννήθηκε
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Η τραγική ιστορία του γιου του Marlon Brando, Christian
Nextweb Collage

Ως πρώτο παιδί του θρυλικού Μarlon Brando, ο Christian Brando είχε πολλά να αποδείξει. Ως το μεγαλύτερο από τα 11 παιδιά του Marlon - και το μοναδικό με την πρώτη του σύζυγο, την Ινδικής καταγωγής βρετανίδα ηθοποιό Anna Kashfi- ο Christian ήταν ο κληρονόμος της περιουσίας του πατέρα του 20 εκατομμυρίων δολαρίων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τη φήμη, τα χρήματα και τα προνόμια στο πλευρό του, η ζωή του Christian θα μπορούσε να εξελιχθεί με αμέτρητους τρόπους. Αλλά η τραγωδία φαινομενικά ακολουθούσε τον Christian όπου κι αν πήγαινε. Σε αντίθεση με τον πατέρα του, το όνομα του οποίου παραπέμπει σε μερικές από τις πιο δυνατές ταινίες του 20ου αιώνα, ο Christian είναι περισσότερο γνωστός για τη δολοφονία ενός άνδρα και για τη συμμετοχή του στη δίκη της πρώην φίλης του, Bonny Lee Bakley.

Τα προβλήματα του Christian ξεκίνησαν από την παιδική του ηλικία και συνεχίστηκαν μέχρι τον πρόωρο θάνατό του το 2008, σε ηλικία 49 ετών. 

Σε αντίθεση με τον πατέρα του, το όνομα του οποίου παραπέμπει σε μερικές από τις πιο δυνατές ταινίες του 20ου αιώνα, ο Christian είναι περισσότερο γνωστός για τη δολοφονία ενός άνδρα και για τη συμμετοχή του στη δίκη της πρώην φίλης του, Bonny Lee Bakley.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Christian είχε μια ταραχώδη παιδική ηλικία, που σημαδεύτηκε από μια μάχη για την επιμέλεια, την απουσία του πατέρα του και την ακανόνιστη συμπεριφορά της μητέρας του, η οποία, σε κάποιο σημείο, φέρεται να κανόνισε την απαγωγή του παιδιού της.

Σύμφωνα με τον βιογράφο του ηθοποιού, το μωρό πήρε το όνομα του Γάλλου ηθοποιού Christian Marquand, στενού φίλου του Marlon για χρόνια, ο οποίος κλήθηκε να γίνει και νονός του αγοριού. Αλλά η Kashfi είχε τις υποψίες της για τη σχέση μεταξύ του συζύγου της και του Marquand, λέγοντας στους φίλους ότι είχαν φανεί ιδιαίτερα στοργικοί όταν ο Marquand έμεινε στο σπίτι του ζευγαριού στο Λος Άντζελες. Τελικά, πείστηκε ότι οι δύο άνδρες είχαν σίγουρα εμπλακεί σεξoyαλικά μεταξύ τους. Η Kashfi εξοργίστηκε με την ιδέα ότι ο γιος της πήρε το όνομα του υποτιθέμενου άνδρα εραστή του Marlon, οπότε δεν τον αποκάλεσε ποτέ με το όνομά του.

«Όλη μου η οικογένεια, εκτός από τον πατέρα μου, είναι αλκοολική»

Αφού εργάστηκε ως παιδί ηθοποιός και είχε μικρούς ρόλους σε τέσσερις ταινίες ως ενήλικας, ο Christian απέτυχε σε μεγάλο βαθμό να βρει επιτυχία στη βιομηχανία. Μόλις δύο χρόνια μετά την ταινία της ιταλικής μαφίας "La posta in gioco" (1988), ο Christian πυροβόλησε και σκότωσε το αγόρι της αδερφής του Seyen, πυροδοτώντας μια δικαστική διαδικασία με μεγάλη δημοσιότητα στην οποία κατέθεσε ο ίδιος ο Marlon, παρά τις διαβόητες προσπάθειές του να μείνει μακριά από το φώτα της δημοσιότητας.

Ο Marlon είχε λάβει την επιμέλεια του γιου του μετά από άλλη μια δικαστική διαμάχη με την Kashfi, οπότε ήταν αυτός που έπρεπε να διασώσει τον Christian όταν συνελήφθη για κατοχή μαριχουάνας το 1974. Ο Marlon είχε λάβει την επιμέλεια του γιου του μετά από άλλη μια δικαστική διαμάχη με την Kashfi, οπότε ήταν αυτός που έπρεπε να διασώσει τον Christian όταν συνελήφθη για κατοχή μαριχουάνας το 1974.Παρά τις προσπάθειες του ηθοποιού να κρατήσει τον γιο του μακριά από τα ναρκωτικά, ωστόσο, ο Christian μπορούσε πάντα να βρει λύση στη γεμάτη αστέρια γειτονιά τους, κλέβοντας μαριχουάνα από ντόπιους όπως ο Jack Nicholson. «Κάνε το ξανά και θα σου σπάσω τα δάχτυλα, φίλε», φέρεται να του είπε ο σταρ του «Easy Rider» αφού έπιασε τον νεαρό στα πράσα.

Ο πατέρας του τον έβαλε σε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης στο νοσοκομείο St. John's, αν και ο Κρίστιαν αποβλήθηκε μετά από τρεις ημέρες, και αργότερα εντάχθηκε στους Ανώνυμους Αλκοολικούς αφού η εξάρτησή του από την κοκαΐνη είχε εξελιχθεί σε εθισμό 500$ την ημέρα. Κατά τη διάρκεια της ποινικής του δίκης το 1991, ο Christian μίλησε για το πώς η μητέρα του Anna Kashfi επηρέασε την παιδική του ηλικία μέσω των εθισμών της, αποκαλύπτοντας ότι δεν είχαν επαφή για τρία χρόνια. "Μεγάλωσα με μια εξαιρετικά βίαιη μητέρα. Έπινε και είχαμε πολλά προβλήματα", εξήγησε. «Όλη μου η οικογένεια, εκτός από τον πατέρα μου, είναι αλκοολική».

Ο κόσμος της οικογένειας Brando ανατράπηκε στις 16 Μαΐου 1990, όταν ο Christian σκότωσε τον Dag Drollet, τον σύντροφο της ετεροθαλούς αδερφής του, Cheyenne Μπράντο, που ήταν έγκυος τότε οκτώ μηνών.

Ο κόσμος της οικογένειας Brando ανατράπηκε στις 16 Μαΐου 1990, όταν ο Christian σκότωσε τον Dag Drollet, τον σύντροφο της ετεροθαλούς αδερφής του, Cheyenne Μπράντο, που ήταν έγκυος τότε οκτώ μηνών. Βρίσκονταν στο σπίτι του Marlon στο Μπέβερλι Χιλς όταν ο Chrisitan κατηγόρησε τον Drollet ότι χτυπούσε την Cheyenne. Νωρίτερα εκείνο το βράδυ, η Cheyenne φέρεται να είπε στον Christian για τις βίαιες ενέργειες του φίλου της, που τον παρακίνησαν να δολοφονήσει τον Drollet αργότερα. Τον Ιανουάριο του 1991, ο Christian συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για ανθρωποκτονία αντί να δικαστεί για φόνο πρώτου βαθμού.

Οι δυο τους ήταν σε σχέση όταν η Bakley άρχισε να βλέπει τον ηθοποιό Robert Blake το 1999

Αφού ομολόγησε την ενοχή του, ο Brando καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση και εξέτισε πέντε για καλή συμπεριφορά. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Brando εμπλέκεται σε ένα άλλο σκάνδαλο δολοφονίας, αυτή τη φορά αυτό της φίλης του, Bonnie Lee Bakley. Οι δυο τους ήταν σε σχέση όταν η Bakley άρχισε να βλέπει τον ηθοποιό Robert Blake το 1999. Όταν η Bakley έμεινε έγκυος, πίστεψε ότι ο Brando ήταν ο πατέρας και ονόμασε το μωρό Christian Shannon Brando. Αργότερα παραδέχτηκε ότι δεν ήταν σίγουρη ποιος ήταν ο πατέρας του κοριτσιού, με αποτέλεσμα ο Blake να ζητήσει τεστ πατρότητας. Όταν ανακάλυψε ότι ήταν ο πατέρας, ο Blake παντρεύτηκε τη Bakley τον Νοέμβριο και το μωρό μετονομάστηκε σε Rose Lenor Blake. Όταν ο Blake κατηγορήθηκε ότι σκότωσε τη Bakley έξω από ένα ιταλικό εστιατόριο τον Μάιο του 2001, ο Brando ενεπλάκη. Κατά τη διάρκεια μιας προανάκρισης, η Dianne Machon, η οποία εργαζόταν για τον Brando, ισχυρίστηκε ότι ο Brando είπε σε έναν δολοφόνο ότι «πρέπει να βάλουμε μια σφαίρα στο κεφάλι της Bakley». Ωστόσο, ένας δικαστής απέρριψε τη σύνδεση του Μπράντο με την υπόθεση ως εικασία το 2004.

Τον Ιανουάριο του 2008, ο Christian Brando πέθανε από πνευμονία σε δημόσιο νοσοκομείο ως «άπορος», σε ηλικία 49 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
13 / position1: 148 / position2: 1044
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb